Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Acțiuni informative ale polițiștilor din Alba, în mai multe școli: Consumul de droguri, bullyingul și siguranța online, printre subiecte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Acțiuni informative ale polițiștilor din Alba, în mai multe școli: Consumul de droguri, bullyingul și siguranța online, printre subiecte

În perioada 11- 15 septembrie 2023, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și cu reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au luat parte la primele activități informativ – preventive organizate în contextul începerii unui nou an școlar.

Au fost organizate întâlniri cu zeci de elevi din Sebeș, Aiud și Rădești, temele abordate fiind legate de siguranța în mediul școlar, interacțiunea cu persoanele necunoscute, cu grupul de prieteni, bullyingul și consecințele acestuia, precum și de accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Elevii au fost informați în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de droguri și au fost sfătuiți să aleagă grupuri de prieteni care au obiceiuri sănătoase și nu se abat de la normele sociale.

Tot în săptămâna care se încheie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, au luat parte la ședințele cu părinții care au fost organizare în unități de învățământ din municipiul reședință de județ.

Pe lângă temele legate de comportamentul preventiv în trafic, în legătură cu care trebuie instruiți copiii, profesorii și părinții au fost îndemnați să urmărească comportamentul acestora și să intervină, imediat, dacă observă schimbări de comportament sau diminuarea performanței școlare.

Subiectele tabu, referitoare la educația sexuală sau consumul de droguri nu trebuie evitate nici la școală, nici în familie, iar problemele care apar nu trebuie ignorate pentru că ele nu vor dispărea de la sine, ci se vor agrava, mai ales dacă este vorba de consumul de droguri.

Pe parcursul întregului an școlar, polițiștii se vor implica în protejarea elevilor și dascălilor, astfel încât școala să fie un spațiu sigur, dedicat studiului și performanței educaționale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute În perioada 26-27 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea