Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO ACȚIUNE a polițiștilor, la Blaj: Percheziții domiciliare, controale la firme și zeci de mașini și persoane verificate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţia Municipiului Blaj a desfășurat o acţiune cu efective mărite, în municipiu.  Au fost legitimate 85 de persoane,  verificate 67 de autovehicule, au fost constatate 3 infracţiuni flagrante şi identificate 7 persoane bănuite de comiterea  de infracțiuni. 60 de persoane au fost sancţionate contravenţional.

Potrivit IPJ Alba, joi, 1 februarie, Poliţia Municipiului Blaj, a organizat o acţiune cu efective suplimentare, pe raza municipiul Blaj, în scopul creşterii gradului de siguranţă publică şi prevenirii şi combaterii infracțiunilor şi contravențiilor.

La acţiune au participat, în total, 34 de poliţişti de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, care au fost sprijiniţi de poliţişti de investigare a fraudelor, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, criminalişti şi jandarmi.

Cu această ocazie au fost legitimate 85 de persoane  şi verificate 6 de societăţi comerciale.

S-a urmărit, de asemenea, identificarea autorilor de infracțiuni şi creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în acest sens fiind verificate 67 de autovehicule.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj,   au identificat 4 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni de furt şi, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat două percheziţii domiciliare.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat, în zona centrală a municipiului, 3 persoane ce apelau la mila publică, folosindu-se de minori. Pe numele acestor persoane au fost întocmite dosare penale în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „folosirea unui minor în scop de cerşetorie”.

Totodată, au fost constatate 60 de abateri de natură contravenţională, sancționate cu amenzi în valoare totală de 20.995 lei, din care 9 la Legea 61/1991 privind liniştea şi ordinea  publică, 43 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative şi au fost confiscate bunuri în valoare de 386 lei.

Exemple:

Polițiștii de investigaţii criminale i-au identificat pe doi tineri, de 15 şi 23 de ani, din Blaj, ca bănuiţi de comiterea unui furt dintr-o societate comercială, faptă reclamată poliţiei la data de 25 noiembrie 2017.

Se pare că în noaptea de 24/25 noiembrie 2017, cei doi ar fi pătruns, prin efracţie, într-un magazin din Blaj şi ar fi sustras ţigări şi produse alimentare în valoare de 1.000 de lei.

Poliţiştii i-au reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat urmând ca azi, 2 februarie, să-i prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Tot ieri, 1 februarie, poliţiştii de investigaţii criminale din Blaj au luat măsura reţinerii faţă de un tânăr de 21 de ani, din municipiul Blaj, care, împreună cu un alt tânăr de 20 de ani, din Blaj, este bănuit de comiterea mai multor furturi.

Se pare că, în perioada octombrie 2017 – ianuarie 2018, cei doi tineri ar fi comis 5 furturi din societăţi comerciale, locuinţe şi garaje de unde ar fi sustras produse alimentare, produse accizabile şi scule electrice profesionale, în valoare totală de aproximativ 9.300 lei.

Pentru documentarea activităţii infracționale a persoanelor bănuite de furturi şi pentru recuperarea prejudiciilor, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare, ocazie cu care au identificat o parte din bunurile susceptibile a proveni din furturi.

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 2 februarie, tânărul reţinut să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

[nggallery id=5175]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea