Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO | Acțiune a polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în trafic: Au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Acțiune a polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în trafic: Au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare

Ieri, 13 octombrie 2023, între orele 17:30 – 22:00, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a desfășurat o acțiune, cu efective mărite, pe raza municipiilor Alba Iulia și Sebeș, care a avut ca și principal obiectiv, creșterea siguranței participanților la traficul rutier.

S-a acționat pentru combaterea excesului de viteză și a altor abateri care pot să pună în pericol siguranța rutieră, precum și pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Acțiunea a avut și o componentă informativă, conducătorii auto fiindu-le aduse la cunoștință modificările legislative care se referă la faptul că persoanele care, conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei.

În cadrul acestei acțiuni au fost oprite, pentru control, 213 autovehicule, iar 67 dintre conducătorii auto au fost testați cu privire la consumul de alcool. 3 dintre aceștia au fost testați și cu privire la conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Pentru nerespectarea regulilor OUG 195/2002 au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 7.540 lei.

De asemenea, au fost reținute 5 de permise de conducere, dintre care 2 pentru consumul de alcool (contravenție).

Au fost retrase 8 certificare de înmatriculare.

De asemenea a fost constatată o infracțiune de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța rutieră vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Unirea Ziarul

Publicat

în

Consiliul local Roșia Montană a aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General Consiliul local al comunei Roșia Montană a aprobat în ședința din 18 aprilie 2024 încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Consiliul Județean Alba. Hotărârea are […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea