Rămâi conectat

Sport

FOTO: ACS Atomic Blaj, la turneul semifinal de minivolei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

ACS Atomic Blaj, calificată pentru al doilea an consecutiv la turneul semifinal la minivolei feminin, a disputat jocurile din grupa a 4-a, la Oradea. Micuțele jucătoare pregătite de antrenorul Dan Balu au pierdut întâlnirile cu CS Șomii Lipova (1-3) și ACS Super Volei 2017 Oradea (scor 0-3), însă importantă este prezența între cele mai bune 12 formații din țară la acest nivel. Pentru a ajunge în această fază, ACS Atomic Blaj, singurul club din județ înscris la minivolei feminin, a trecut peste sezonul regular, la finele căruia s-a clasat pe poziția secundă în grupă.

Meciurile au fost disputate, iar scorurile înregistrate nu au reflectat ce s-a întâmplat lângă fileu. Eu sunt mulțumit, întrucât am ajuns între primele 12 echipe din țară bazându-mă pe o formulă în care se regăsesc numai trei fete ce au experiență, restul neavând acumulat un an competițional”, a declarat antrenorul Dan Balu. Acesta este tatăl talentatului ridicător Tudor Balu, cel ce a impresionat la turneele finale disputate cu CSȘ Blaj, la Dej cu juniorii (locul 5 și cel mai bun ridicător) și la Tulcea, cu cadeții (bronz și MVP-ul competiției).

În acest sezon, în Campionatul Național la această categorie competițională, cea mai mică în privința vârstei diisputată sub egida FRV, s-a înscris un număr redus de echipe, 20, comparativ cu anii trecuți, din cauza problemelor cauzate de pandemie. Federația Română de Volei a decis să fie programate 4 turnee semifinale, la Craiova, București, Sibiu și Oradea, cu toate meciurile prevăzute într-o singură zi și primele două clasate calificate la turneul final din perioada 2-4 iulie.

Într-o stagiune disputată într-un format inedit, cu un campion atipic, marcat de COVID-19, al cărui start s-a dat abia la mijocul lunii mai, la minivolei ACS Atomic Blaj a fost una dintre cele șase grupări private ce a jucat. La Oradea efectivul blăjean a fost alcătuit din Comănici Ștefania, Ciucușan Nicoleta, Iuga Ilinca, Mărginean Evelina, Moșneag Oana, Muntean Elena, Nemeș Irina, Nicoară Daiana (cpt.), Pripon Andreea, Sârbu Emma, Tocaciu Irina, Tocaciu Maia și Turcu Riana (lipsind, din motive medicale, Alexandra Breazu). ACS Atomic Blaj a avut în întrecerile naționale dedicate voleiului juvenil trei echipe, la feminin, cadete, speranțe și minivolei, ultima compusă din jucătoare născute ăntre anii 2009 și 2012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, triunghiular în Slovenia: remiză cu ND Gorica și eșec cu CSM Reșița

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a susținut un triunghiular în Slovenia, la Rogla, întâlnind ND Gorica (remiză, 1-1) și CSM Reșița (eșec, 0-1). După ce amicalul cu NK Bistrica a fost anulat, uniriștii au susținut două teste a câte 45 de minute în aceeași zi, obținând rezultate de apreciat în fața unor oponenți din eșalonul superior. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea