Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Accidentul de la Drâmbar: Tânărul de 20 de ani din Șpring, care a condus băut și fără permis, o mașină luată de la un prieten, REȚINUT pentru 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tânărul de 20 de ani din comuna Șpring, care s-a urcat băut și fără permis la volan și s-a răsturnat cu mașina pe carosabil, duminică dimineața, la Drâmbar, a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis, dar și de furt în scop de folosință, după ce a luat mașina de la un prieten fără acordul lui.

Din primele cercetări ale polițiștilor, se pare că tânărul Z.F.A., în timp ce conducea un autoturism marca Ford Focus, pe DJ 107, la ieșire din Alba Iulia spre Drâmbar, a pierdut controlul volanului, a rupt un gard de pe marginea drumului și s-a răsturnat cu mașina pe carosabil.

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că acesta nu detine permis de conducere, era sub influenta alcoolului, 0,82 Mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autoturismul îl luase de la un prieten la care stătuse peste noapte, fără a avea acordul lui.

Accidentul, în urma căruia au rezultat pagube materiale, s-a petrecut duminică dimineața, la ora 9.40. Șoferul a scăpat cu răni ușoare.

”La data de 01 octombrie a.c., în jurul orei 09.40, un tânăr de 20 de ani, din comuna Şpring, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107, între Alba Iulia şi Drîmbar, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum și s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma accidentului, au rezultat doar pagube materiale.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posadă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, era sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autoturismul îl luase de la un prieten, fără a avea acordul proprietarului, cu scopul de a se deplasa la domiciliu.

Tânărul a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilii alcoolemiei, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi furt în scop de folosinţă.

Faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 2 octombrie, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

[nggallery id=4634]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea