FOTO: ACADEMIA DOAMNELOR la Alba Iulia prinde contur. Din toamnă, femeile vor avea loc de socializare modern, în spatele cinematografului Dacia

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

IMG_0549Lucrările la Academia Doamnelor din Alba Iulia avansează. Singurul centru de resurse socio-profesionale dedicat în întregime femeilor din localităţile ce alcătuiesc Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba (AIDA) traversează primele etape de dezvoltare”, anunţă Primăria Alba Iulia. Este vorba despre reabilitarea unei clădiri existente, o fostă centrală termică ce va fi transformată într-un centru de servicii alternative, care va asigura spaţii pentru cursuri de formare, dar şi alte tipuri de activităţi.

FOTO-VIDEO: Doamnele vor avea ACADEMIE la Alba Iulia. Lansare de proiect, cu poveşti de viaţă şi succes, la Sala Unirii

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Practic, din această toamnă, doamnele vor avea un loc de socializare modern, dotat corespunzător, în care vor putea susţine cursuri, ateliere creative, dar în egală măsură, femeile vor putea fi îndrumate și consiliate de specialişti din diverse domenii.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Lucrările au demarat deja, iar până în prezent stadiul fizic prezintă următoarele tipuri de intervenții: demolarea a două coșuri de fum ale vechii centrale, montarea de tâmplărie exterioară, compartimentări la interior, dar și o extindere a vechii clădiri.

“Academia Doamnelor nu se vrea un cadou de genul celor făcute de 8 Martie, un omagiu, o poezie, o acțiune bifată doar de dragul de a mai bifa ceva. Încercăm – și sunt convins că o să și reușim – să le oferim femeilor din Alba Iulia un spațiu în care să se regăsească, să socializeze, să se întâlnească, să își poată exprima liber și constructiv ideile care, să recunoaștem, sunt de cele mai multe ori mai bune decât ale noastre, ale bărbaților. Peste tot în lumea civilizată există așa ceva, într-o formă sau alta, mă bucur că o să avem și noi, la Alba Iulia, o “zonă liberă de orice constrângeri, exclusiv a doamnelor”. O construim cu cele mai bune intenții și sper că destinatarele să o aprecieze și folosească la fel, așa cum consideră, în interesul întregii comunități” spune Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Executantul lucrărilor este SC Ben Oni Loghin SRL, iar contribuția la dezvoltarea fizică a centrului suportată de muncipalitate este 727 039 lei.

Valoarea totală a proiectului implementat în cadrul programului de finanțare europeană PSDRU 2007-2013 este de 2 127 962 lei. Contractul de lucrări prevede ca termen de finalizare, septembrie 2015.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

albaiulian 29 ianuarie 2015 at 16:14

Numele firmei executatnte parca este o anagrama la Obi-Wan Kenobi…

eu 29 ianuarie 2015 at 17:26

Probabil nu stiti ce inseamna anagrama.

mesterul manole 30 ianuarie 2015 at 9:42

daca n-a mers cu popii ,o da doamnele !

Comentariile sunt oprite