Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: ACADEMIA DOAMNELOR la Alba Iulia prinde contur. Din toamnă, femeile vor avea loc de socializare modern, în spatele cinematografului Dacia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IMG_0549Lucrările la Academia Doamnelor din Alba Iulia avansează. Singurul centru de resurse socio-profesionale dedicat în întregime femeilor din localităţile ce alcătuiesc Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba (AIDA) traversează primele etape de dezvoltare”, anunţă Primăria Alba Iulia. Este vorba despre reabilitarea unei clădiri existente, o fostă centrală termică ce va fi transformată într-un centru de servicii alternative, care va asigura spaţii pentru cursuri de formare, dar şi alte tipuri de activităţi.

FOTO-VIDEO: Doamnele vor avea ACADEMIE la Alba Iulia. Lansare de proiect, cu poveşti de viaţă şi succes, la Sala Unirii

Practic, din această toamnă, doamnele vor avea un loc de socializare modern, dotat corespunzător, în care vor putea susţine cursuri, ateliere creative, dar în egală măsură, femeile vor putea fi îndrumate și consiliate de specialişti din diverse domenii.

Lucrările au demarat deja, iar până în prezent stadiul fizic prezintă următoarele tipuri de intervenții: demolarea a două coșuri de fum ale vechii centrale, montarea de tâmplărie exterioară, compartimentări la interior, dar și o extindere a vechii clădiri.

“Academia Doamnelor nu se vrea un cadou de genul celor făcute de 8 Martie, un omagiu, o poezie, o acțiune bifată doar de dragul de a mai bifa ceva. Încercăm – și sunt convins că o să și reușim – să le oferim femeilor din Alba Iulia un spațiu în care să se regăsească, să socializeze, să se întâlnească, să își poată exprima liber și constructiv ideile care, să recunoaștem, sunt de cele mai multe ori mai bune decât ale noastre, ale bărbaților. Peste tot în lumea civilizată există așa ceva, într-o formă sau alta, mă bucur că o să avem și noi, la Alba Iulia, o “zonă liberă de orice constrângeri, exclusiv a doamnelor”. O construim cu cele mai bune intenții și sper că destinatarele să o aprecieze și folosească la fel, așa cum consideră, în interesul întregii comunități” spune Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Executantul lucrărilor este SC Ben Oni Loghin SRL, iar contribuția la dezvoltarea fizică a centrului suportată de muncipalitate este 727 039 lei.

Valoarea totală a proiectului implementat în cadrul programului de finanțare europeană PSDRU 2007-2013 este de 2 127 962 lei. Contractul de lucrări prevede ca termen de finalizare, septembrie 2015.

[nggallery id=2971]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea