Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: A luat startul cea de-a VII-a ediție a Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare Cugir – Vinerea. Muzică folclorică, de fanfară și dansuri populare românești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prima zi a celei de-a VII-a ediție a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare Vinerea – Cugir a debutat vineri, 29 iunie, pe bulevardul Al. Sahia printr-un program din care n-au lipsit muzica folclorică și de fanfară, cântecele și atelierele de dansuri populare românești.

După impecabila paradă a portului popular,  desfășurată pe traseul  Casa de Cultură –  str. Tineretului (,,Prichindel”) – Bulevardul Alexandru Sahia, cele cinci formații: Fanfara Casei de Cultura Cugir, Dacii Singidavei, Ielele de la Școala de dans Mirabela Herlea, Izvorasul Turenilor – Cluj, Scoala de Dans Irlandez STEYsha – Bucuresti, Cizereana – Cizer –Salaj și  Campul Painii – Vinerea, s-au oprit pe spațiul amenajat  în fața BRD.

Prezentate cu profesionalism  de noul director al Casei de Cultură, Diane Dobrean, acestea au oferit spectatorilor, un adevăat regal de muzică și dans, care a conferit strălucire primei părți a evenimentului ce se va desfășura pe parcursul a trei zile.  Manifestarea a fost urmărită și aplaudată de câteva sute de participanți, din râdul cărora n-au lipsit primarul orșului, Adrian Teban, câțiva consilieri locali, precum și mai mulți cugireni care trăiesc în Statele Unite și Germania, veniți special pentru a lua parte la sărbătoarea din Poiana cu Goruni.

Potrivit programului prezentat de directorul Casei de Cultură, Diane Dobrean, sâmbătă, 30 iunie, vor avea loc jocurile sportive tradiționale în Poiana cu goruni, începând cu ora 10.00 dimineața. De la ora 16.00, vor începe atelierele de dansuri pe platoul din fața scenei din Poiana cu goruni, iar de la ora 18.00, vor debuta recitalurile pe scena festivalului.

Nu vom lipsi nici de focul de tabără și  muzica pentru tineret. Ziua de duminică, 1 iulie, se va deschide cu parada portului popular de la ora 11.00 în localitatea Vinerea, iar de la ora 14.00 va începe în poiană spectacolul folcloric, susținut de ansambluri folclorice tradiționale și de artiști consacrați ai muzicii populare.

De reamintit că pentru cei care doresc să ia parte la serbarea câmpenească, Primăria Cugir va asigura autobuze care vor circula din oră în oră, cu plecare din fața magazinului Furnica.

    (C.P.)

[nggallery id=5872]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea