Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO. ”A învăţa să înveţi” – simpozion școlar judeţean, desfășurat în urmă cu câteva zile la Școala Gimnazială Cîmpeni

Publicat

în

Ajuns în acest an la cea de-a doua ediție, la Școala Gimnazială Cîmpeni s-a desfășurat în urmă cu câteva zile Simpozionul județean ,,A învăța să înveți”, eveniment organizat de această unitate școlară în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Abrud, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Casa Corpului Didactic Alba și Asociația EduCaleidoscop din Abrud.

Având ca motto cuvintele pedagogului italian Maria Montessori: „Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze.”, scopul acestui simpozion este de a împărtăși metode educaționale și diferite practici de a transmite informația, de a se asigura că mesajul şi conținutul informației ajunge la copii în forma planificată, contribuind la formarea competenţelor.

Împărțit pe două secțiuni, simpozionul a avut ca grup țintă cadre didactice din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, cadre didactice de sprijin, psihologi, psihopedagogi, mediatori şcolari, logopezi, consilieri şcolari, manageri educaţionali, studenţi în pedagogia învățământul preșcolar și primar, care au participat în număr mare cu referate şi comunicări ştiinţifice, activităţi practice sau atelier interactiv. În timpul sesiunii de comunicări, cei peste 20 de participanți în mod direct au oferit exemple de metode aplicate cu succes la clasă și prezentări Power Point, au discutat liber din experiența acestora, au oferit sfaturi, au prezentat metodele însușite la diverse cursuri de perfecționare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cea de-a doua secțiune, dedicată preșcolarilor și elevilor din clasele primare, a fost organizată sub forma unui concurs cu tema ,,A învăța să înveți prin artă – Tărâmul magic al copilăriei”, având ca scop valorificarea potențialului creator al copiilor cu privire la capacitatea acestora de a realiza picturi, desene, felicitări și colaje inspirate din copilărie. La această secțiune s-au înscris câteva zeci de cadre didactice cu peste 200 de lucrări ale copiilor, ce au fost apreciate pentru originalitate, ingeniozitate și creativitate de către comisia de jurizare, acestea rămânând expuse într-o expoziţie realizată în incinta Şcolii Gimnaziale Cîmpeni.

La finalul simpozionului, profesorul învățământ primar Liliana Mursa – președintele Asociației EduCaleidoscop, a precizat următoarele: ,,Am participat astăzi la a doua ediție a simpozionului județean ,,A învăța să înveți” desfășurat la Școala Gimnazială Cîmpeni în cadrul unui parteneriat între școala gazdă cu Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Abrud, Asociația EduCaleidoscop și I.S.J. Alba. Întotdeauna am considerat că avem de învățat unii de la alții prin experiențele pe care le trăim și modul cum răspundem provocărilor. Am gândit desfășurarea acestui simpozion ca o platformă de învățare, lucru demonstrat și în acest an de către cadrele didactice care au avut participare directă la atelierul interactiv de prezentare a unor metode care au reușit să stârnească elevii la investigare și învățare. Am pus astăzi în valiza formării metode care pot fi aplicate cu succes la toate nivelurile de învățare, metode care trec spre abordările interdisciplinare. Am simțit o emoție constructivă și vă stârnesc curiozitatea de a încerca măcar o dată aceste metode și o lume nouă se va deschide pentru voi și copiii voștri de acasă sau de la clasă.”

Ovidiu CULDA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare