Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: A început sacrificarea mieilor de Paşti la toate centrele din Alba. Care sunt preţurile probabile

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sacrificare miei Alba Iulia07Reprezentanţi DSVSA Alba au anunţat astăzi că toate cele nouă centre de sacrificare a mieilor şi-au început activitatea. În Alba Iulia sunt aprobate centrele temporare aparţinând Marius Prod, pe strada Livezii, nr. 37 A, şi Uţu SRL în Miceşti. La centrul din spatele Alba Mall carnea de miel se vinde la 20 de lei kilogramul la carcasă şi 10 le kg în viu, dar preţurile sunt negociabile. De altfel majoritatea preţurilor frecventate la toate unităţile temporare din judeţ sunt 10 – 15 lei/kg în viu şi 20 – 25 lei la carcasă. Ieri comercializarea cărnii de miel a început la Sebeş şi Câmpeni, în total fiind sacrificaţi aproximativ 100 de animale.

Conform DSVSA Alba carnea de miel obţinută în unităţile de tăiere provizorii poate fi comercializată în viu sau la carcasă, la faţa locului sau în halele agroalimentare autorizate. Celelalte şapte unităţi de sacrificare temporară, administrate de primării prin intermediul medicilor veterinari şi în abatoarele autorizate sanitar veterinar sunt la Sebeş, Ocna Mureş, Aiud, Teiuş, Abrud, Câmpeni – două.

Pentru prevenirea toxiinfecţiei alimentare, medicii veterinari din cadrul DSVSA vor efectua în continuare controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare în târgurile de animale, abatoare, pieţe şi unităţile de tranşare, precum şi în alte unităţi unde se comercializează alimente de origine animală.

Toxiinfectia alimentară este o afecţiune digestivă destul de frecventa, indiferent de anotimp, însa sezonul sau climatul cald favorizează apariţia acesteia, în principal din cauza multiplicarii rapide a bacteriilor în produsele contaminate, spun specialiştii.

Toxiinfectia alimentară se caracterizează prin semnele şi simptomele apărute odată cu ingestia de alimente contaminate cu germeni sau toxine bacteriene, de regulă apărând focare de infecţie localizate în colectivităţi.

Nutriţioniştii spun: Carnea de miel este gustoasa si bogata in proteine, dar are o concentraţie destul de mare de colesterol. Foarte apreciată în perioada Sărbătorilor de Paşte carnea de miel trebuie savurata, dar cu măsura. La fel ca iedul, mielul face parte din categoria cărnii roşii, fiind o sursă bogată şi sănătoasa de proteine, atât timp cât este consumata cu moderaţie.

Beneficii: Datorita conţinutului nutriţional, carnea de miel este un bun aliat împotriva stărilor de astenie, are efecte benefice pentru subponderali şi anemici şi se pare că revigorează sistemul reproducător, ajutând totodată la buna funcţionare a tractului gastrointestinal. Carnea de miel conţine cantităţi însemnate de fier şi de seleniu, precum si vitaminele B12 si B3, care oferă protecţie organismului, întărind sistemul nervos si nu numai. Este o carne bogata in potasiu, fosfor si zinc, dar conţine şi acid folic, calciu şi vitamina E toate de mare ajutor sistemului imunitar.

[nggallery id=1510]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea