Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: A făcut ravagii cu BMW-ul în fața Catedralei din Alba Iulia! Șofer beat, fără permis, a distrus ce i-a stat în cale

Bogdan Presecan

Publicat

în

accident cetatea Alba Iulia (6)Un tânăr de 23 de ani din Alba Iulia, aflat sub influența alcoolului și fără să posede permis de conducere, a provocat vineri noaptea, în jurul orei 00.40, un accident în urma căruia mai multe elemente de mobilier urban din Cetatea Alba Carolina au fost complet distruse.

Evenimentul rutier, care din fericire nu s-a soldat cu victime, a avut loc pe strada Nicolae Iorga, la câțiva metri în fața Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia.

Autoturismul marca BMW, cu numere de înmatriculare bulgărești, i-a fost încredințat lui S,B.A. de către un amic de-al său, S.M.I., de 26 de ani domiciliat în cartierul Micesti, din municipiu.

Cei doi au fost conduși la sediul Poliției municipiului Alba Iulia pentru a da declarații, respectiv pentru a li se aduce la cunoștință că pe numele lor au fost deschise dosare de  cercetare penală. În cazul șoferului pentru conducere fără permis, iar în cazul celuilalt bărbat, pentru încredințarea autoturismului unei persoane care nu posedă permis de conducere pentru niciuna dintre categoriile de autovehicule.

Pagubele, din păcate, vor rămâne cel mai probabil în sarcina Primăriei Alba Iulia. Altfel spus, costul reparațiilor, respectiv înlocuirea mobilierului distrus, se va răsfrânge asupra buzunarelor contribuabililor, urmând ca administrația locală să încerce să recupereze în Justiție prejudiciul.

Întrucât șoferul BMW-ului avea, în urma testării cu aparatul etilotest, 0,38 mg. de alcool pur în aerul expirat, adică sub limita penală de 0.40 mg., acesta scapă de infracțiunea de conducere a unui autovehicul în stare de ebrietate.

Acesta este cel de-al patrulea accident auto produs în ultimul an în centrul istoric al municipiului Alba Iulia, în urma căruia au fost distruse elemente din cetatea recent renovată.

Acest eveniment reprezintă un nou semnal de alarmă pentru autorități, în special pentru Primăria Alba Iulia, de a lua măsuri pentru ca astfel de situații să fie evitate în viitor. Accesul restricționat în interiorul cetății ar putea fi o primă soluție în acest sens.

[nggallery id=1282]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea