FOTO. 30 de romi nomazi, care ”erau cu cortul” pe malul râului Mureș în zona Partoș, evacuați de Poliția Locală Alba Iulia

Poliția Locală Alba Iulia a evacuat, marți, 30 de romi nomazi, din satul Căprioara comuna Recea-Cristur judeţul Cluj, care și-au instalat ilegal cortul pe malul râului Mureș, în zona Partoș din Alba Iulia.

romi02Poliţia Locală Alba Iulia a efectuat ieri o acţiune de identificare şi evacuare a unei tabere de rromi nomazi din satul Căprioara comuna Recea-Cristur judeţul Cluj.

Iniţial oamenii legii au surprins, în mai multe locaţii, diferite persoane care apelau la mila publicului, cu precădere în zonele intens circulate pietonal, cum sunt Bulevardul Transilvaniei sau zona istorică.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, avertismente scrise şi o amendă în valoare de 200 de lei. Cum cei sancţionaţi au declarat că sunt „cu corturile” pe malul râului Mureş în zona Partoş, s-a luat decizia de a evacua tabăra stabilită ilegal în oraş. S-a trecut la legitimarea sau identificarea a 30 de persoane.

În timpul acţiunii, nu a fost necesară folosirea forţei. Tabăra a fost strânsă, zona a fost eliberată iar căruţele au fost escortate cu trei autospecializate în afara municipiului Alba Iulia. Au acţionat 9 poliţişti locali din cadrul compartimentelor de Intervenţie şi Evidenţă a Persoanei, Siguranţă Rutieră şi Ordine Publică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

fane de la sifoane 15 iunie 2016 at 14:26

haoleo… pai nu ati inteles voi mo cultura cortorareasca…. „traditiile de sute de ani” care e incompatibile cu torturile omului alb: MUNCA, CINSTEA, CURATENIA

observator2 16 iunie 2016 at 7:33

Foarte bine! S-au învățat și vin în Alba Iulia la cerșit. Afară cu ei!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...