Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO | 30 de ani de la înființarea Curții de Apel Alba Iulia: Aniversarea, marcată la Palatul Justiției, cu lansarea cărții „Memoria Curiae” 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | 30 de ani de la înființarea Curții de Apel Alba Iulia: Aniversarea, marcată la Palatul Justiției, cu lansarea cărții „Memoria Curiae”

În cursul zilei de joi, 9 noiembrie, la Palatul Justiției s-a desfășurat o conferință de presă cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea Curții de Apel Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Joi, 09.11.2023, în sala Vintilă Dongoroz din Palatul Justiției s-a desfășurat conferința aniversară ”30 de ani de la înființarea Curții de Apel Alba Iulia (1993-2023)”, eveniment cu prilejul căruia a fost prezentată cartea ”Memoria Curiae”, realizată sub coordonarea domnului judecător Lucian Ioan Gherman.

Lucrarea monografică are 4 capitole principale: primul capitol surprinde succint câteva repere istorice și instituționale, iar cel de-al doilea este dedicat evoluției personalului, a organizării instanței și a activității judiciare. Subliniem că în prezent, în cadrul Curții de Apel își desfășoară încă activitatea doamna grefier Simona Lazăr, singura membră a echipei inițiale din anul 1993. Capitolul III este rezervat judecătorilor Curții de Apel Alba Iulia care și-au asumat funcții importante în instituțiile centrale ale sistemului judiciar și în capitolul IV este prezentată istoria și evoluția Palatului Justiției, astăzi sediul Curții de Apel Alba Iulia.

Pe parcursul prezentării cărții, au fost expuse imagini surprinzând cele mai relevante și interesante file ale lucrării și au luat cuvântul o parte din cei care au îndeplinit de-a lungul timpului funcția de președinte al acestei instanțe, respectiv domnul judecător Nicolae Doțiu (primul președinte al Curții), doamnele judecător Adriana Marcela Petrașcu și Alexandra Iuliana Rus, domnul judecător Liviu Gheorghe Odagiu și doamna judecător Oana Maria Petrașcu, actuala președintă a instanței.

La eveniment au participat judecători în activitate și pensionari, grefieri și alte categorii de personal din cadrul Curții de Apel Alba Iulia și al instanțelor din circumscripție, reprezentanți ai instituțiilor care pe parcursul celor 30 de ani au contribuit la asigurarea unui act de justiție calitativ, precum și ai autorităților care își au sediul în Palatul Justiției din Alba Iulia și cu care Curtea a dezvoltat o relație bazată pe încredere, cordialitate și respect.

Domnul secretar de stat în Ministerul Justiției George Bogdan Ilea ne-a onorat și de această dată invitația, reafirmând angajamentul Ministerului Justiției de a sprijini investițiile în baza materială, astfel încât condițiile de muncă ale judecătorilor, grefierilor, avocaților și finalmente condițiile oferite justițiabililor să fie sistematic îmbunătățite. Totodată, ne-a transmis salutul instituțional din partea doamnei Alina Gorghiu, Ministra Justiției, și a subliniat faptul că, la nivel de management, Curtea de Apel Alba Iulia reprezintă un model de bune practici, cultivat de toți președinții instanței.

Au luat de asemenea cuvântul și ne-au felicitat la ceas aniversar domnul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Marius-Mihai Ungureanu, decanii Barourilor din circumscripția teritorială a Curții de Apel Alba Iulia – domnii avocați Mihai Baco, Alexandru Suciu și Cosmin Alin Roncioiu, doamna conf. univ. dr. Mihaela Miruna Tudorașcu, Decanul Facultății de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia și domnul Nicolae Albu, Prefectul județului Alba.

Evenimentul ”30 de ani de existență (1993-2023)” a fost organizat de echipa managerială a Curții de Apel Alba Iulia – doamna președintă Oana Maria Petrașcu, doamna vicepreședintă Laura Dehelean și domnul vicepreședinte Lucian Ioan Gherman, care adresează mulțumiri tuturor participanților la conferință, colegilor care au contribuit la reușita festivității și Centrului de Cultură ”Augustin Bena” al județului Alba, pentru sprijinul artistic deosebit acordat și de această data.

La mulți ani Curții de Apel Alba Iulia, o instanță a oamenilor îndreptată către oameni!”, au transmis reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prichindeii de la o creșă din Alba Iulia s-au costumat în iepurași și au pregătit surprize de Paște pentru cei dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prichindeii de la o creșă din Alba Iulia s-au costumat în iepurași și au pregătit surprize de Paște pentru cei dragi Bucurie mare la una din creșele din municipiul Alba Iulia. Cei mai mici dintre învățăceii din oraș s-au pregătit serios pentru venirea iepurașului de Paște și au pregătit împreună cu educatoarea lor surprize minunate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea