FOTO: 20 de specialiști din cadrul DGASPC Alba, formați în domeniul drogurilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Agenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba (CPECA), a organizat, în perioada 12-13 iunie 2017,  o sesiune de formare de bază în domeniul drogurilor, la care au participat 20 de specialiști din cadrul DGASPC Alba. Sesiunea de formare a însumat 16 ore de învățare și a fost susținută de un formator acreditat din cadrul CRPECA Alba Iulia.

Temele abordate au vizat tendințele fenomenului consumului de droguri în România și la nivelul județului Alba, principalele categorii de droguri și efectele acestora, fenomenul noilor substanțe  psihoactive, semnele consumului de droguri, cadrul legal și sistemul de coordonare a politicilor publice în domeniul drogurilor, sistemul integrat de asistență destinat persoanelor dependente de droguri, noțiuni și concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri.

ELIT

Formarea specialiștilor la nivel local reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa și conștientiza personalul de specialitate din instituțiile publice locale cu privire la consecințele consumului de droguri asupra individului.

La finalul cursului participanții – asistenți sociali, psihologi și pedagogi sociali de pe raza județului Alba  vor primi certificate de participare eliberate de Centrul Național de Formare și Documentare în domeniul Drogurilor din cadrul Agenției Naționale Antidrog.

Agenția Națională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituțională, în vederea prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza în primul rând prin formarea pe această problematică și a altor specialiști din structuri cu atribuții în domeniu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419