Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: 20 de familii care locuiau nelegal, de 8 ani, în imobile de pe strada Bethlen Gabor din municipiul Aiud au fost relocate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După eforturi susținute din partea administrației locale, Primăria municipiului Aiud a reușit finalizarea relocării a 20 de familii, respectiv 67 de cetățeni, din locuințele dispuse pe strada Bethlen Gabor, pe strada Hotar.

Aiudenilor, și nu numai lor, le este cunoscut faptul că imobilele în care au locuit persoanele despre care facem vorbire, au ajuns într-o stare avansată de degradare și insalubre.

Cu tot efortul Eparhiei Reformate din Ardeal, proprietarul de drept al imobilelor, cele 20 de familii nu au putut fi relocate, în ciuda faptului că de peste 8 ani nu mai existau contracte de închiriere între proprietar și chiriași.

Au avut loc multe întâlniri între reprezentanții Eparhiei și cei ai municipalității, soluția finală propusă de către proprietar fiind donarea unor locuințe mobile cu scopul de a reloca familiile de pe strada Bethlen Gabor.

Prin hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Aiud s-a aprobat destinația amplasării celor 11 locuințe mobile precum și preluarea acestora în patrimoniul municipalității.

În cursul lunii aprilie 2018, după încheierea formalităților contractuale cu familiile relocate, cu sprijinul municipalității acestea au fost relocate pe strada Hotar în cele 11 module și în locuințe de necesitate ale unității administrativ teritoriale Municipiul Aiud.

În ceea ce privește imobilele eliberate de pe strada Bethlen Gabor, cunoscute în trecut ca fiind locuințe de serviciu ale profesorilor Colegiului Bethlen Gabor, Eparhia Reformată de Ardeal se obligă să execute lucrări de intervenție pentru igienizarea, reabilitarea și modernizarea acestora, urmând să primească o destinație adecvată centrului istoric protejat al municipiului Aiud.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea