Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: 120 de tineri din Alba vor participa la ateliere de lucru în cadrul proiectului „Voluntar Implicat și Pregătit (V.I.P)”

Publicat

în

„Voluntar Implicat și Pregătit (V.I.P)” este un proiect rezultat în urma iniţiativei tinerilor voluntari și membri ai Centrului Judeţean de Voluntariat Alba, finanţat de Comisia Europeană prin ANFPCDEFP în cadrul programului “Tineret în Acţiune” în parteneriat cu: Asociaţia Absolvenţilor Universităţii “1 Decembrie 1918”Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Universitatea  “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul “Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii 1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată atât din tineri liceeni, studenţi şi absolvenţi ai Universităţii “1 Decembrie 1918 Alba Iulia”.  Pe durata proiectului ce se va desfăşura între 3 august 2013  şi  30 noiembrie 2014, membrii grupului ţintă, 120 de tineri cu si fără oportunităţi reduse cu vârsta cuprinsă între 15-25 de ani din judeţul Alba vor avea posibilitatea de a participa la 6 ateliere de lucru, proiectul culminând cu Târgul de Voluntariat. Proiectul începe cu ZEN (Ziua Educației Nonformale) prin organizarea în 11 octombrie, ora 12 în Art Cafe a unei Cafenele Publice (metodă de educație noformală) ce va avea ca tematică voluntariatul și se va termina în octombrie cu un FlashMob la care va aduna la un loc 130 de tineri cu scopul de a promova voluntariatul.

În cadrul proiectului a fost inclus un atelier de lucru, prin care se urmăreşte ca membrii echipei să îşi dezvolte abilitățile de comunicare în cadrul echipei, modalităţi de lucru în echipă, moduri de rezolvare a conflictelor în echipă, încredere de sine precum şi încrederea în restul membrilor echipei. Cu echipa gata pregătită se vor organiza alte 6 ateliere pentru tinerii care doresc să se implice în mișcarea de voluntariat. Aceste ateliere vor fi desfăşurate in urma unei campanii de promovare și selecție. Cele 6 atelierele de lucru vizează dezvoltarea personală și se vor desfășura după același algoritm. Sesiunile atelierelor de lucru vor fi structurate astfel: 1. Exerciții de cunoaștere a membrilor grupului, Reguli și Așteptări; 2. Ce este Tineret în Acțiune, Cum se poate obține o finanțare, Care sunt Acțiunile și Sub-acțiunile Programului Tineret în Acțiune; 3. Proiectul „Voluntar Implicat și Pregătit” prezentare, scop și obiective propuse, activitățile din cadrul proiectului, beneficiari. 4. De ce să facem voluntariat și de ce este nevoie de orientarea tinerilor spre voluntariat; 5. Autocunoaștere și Inteligența Emoțională (Exerciții și discuții care se vor axa pe capitolul autocunoaștere – vor fi abordate unele tehnici de psihologie a individului precum semnificația unor forme geometrice, exerciții de imaginație și explicarea acestora  etc.); 6. Dezvoltare personală și Dezvoltare de grup (Vor fi abordate discuții interactive prin care participanții vor fi stimulați să participe, mai apoi se vor face jocuri care să stimuleze creativitatea şi imaginația).

Electrica Furnizare Discount

Activităţi prioritare:

1.   Conferință de presă de lansare a proiectului „Voluntar Implicat și Pregătit” (În cadrul Conferinței de presă se va prezenta programul Tineret în Acțiune, Acțiunile și Sub-Acțiunile în cadrul cărora se pot depune proiecte, Acțiunea 1.2. Inițiative ale tinerilor, Proiectul „Voluntar Implicat și Pregătit” Scop, Obiective, Activități și metode de educație nonformală prevăzută în cadrul proiectului);

2.   Cafenea publică cu ocazia Zilei Educației Nonformale (Activitatea pregătită cu ocazia Zilei Educației Nonformale, Cafenea Publică are un dublu scop. În primul rând ca metodă educativă nonformală va ajuta tinerii să schimbe idei între ei cu privire la conceptul de voluntariat, iar în al doilea rând va ajuta echipa de proiect să stabilească în cadrul atelierelor de lucru care sunt nevoile tinerilor în ce privește activitatea de voluntariat. Mesele din cadrul Cafenelei Publice vor avea următoarele teme: I. Ce Este Voluntariatul azi? II. De ce să facem Voluntariat? III. Unde s-ar putea face voluntariat? IV. Care sunt domeniile unde se dorește să se facă voluntariat?);

3.   Atelier de lucru: „Voluntar Implicat și Pregătit” – Atelier de lucru pentru echipa de proiect prin care se urmărește ca echipa să își dezvolte abilitățile de comunicare în cadrul echipei, modalități de lucru în echipă, moduri de rezolvare a conflictelor în echipă, încredere de sine precum și încrederea în restul membrilor echipei. este motto-ul sub care se va desfășura întregul proiect V.I.P;

4.   Campanie de promovare și selecție ateliere V.I.P. de ALBA;

5.   Atelierele V.I.P. de ALBA – Se vor desfășura 6 ateliere de dezvoltare personală și autocunoaștere cu scopul dezvoltării spiritului de voluntariat, implicarea în cadrul unor ONG-uri specific profilului fiecărui participant. Atelierele se vor desfășura în Alba Iulia, Sebeș și Aiud.

6.   Târgul Voluntariatului – În cadrul aceste activități tinerii vor putea se întâlnească cu oferta de voluntariat din județul Alba

7.   Seminar „Dezvoltăm voluntarul ca om, nu ca instrument” – Seminar la care vor fii invitate toate organizațiile neguvernamentale care lucrează cu voluntari în județul Alba pentru stabilirea unor criterii de evaluare a muncii voluntarului.

8.   Realizarea unei platforme online cu ofertele de voluntariat din județul Alba.

9.   Ghid de bune practici „Voluntar, Implicat și Pregătit” – Se va realiza un ghid prin care voluntarul și organizațiile de voluntariat să se ghideze în ce privește evaluarea muncii de voluntariat.

10.  FlashMOB – Ziua Educației Nonformale

11. Conferință de Diseminare

În urma derulării proiectului cei 120 de participanţi la atelierele de lucru vor primi la finele acestora un certificat de participare cu scopul de a recunoaşte şi a valida rezultatele de învăţare prin metode nonformale; de asemenea certificatul de participare şi certificatul Youthpass va fi primit şi de tinerii incluşi în echipa de proiect. Se are în vedere creşterea interesului grupului ţintă asupra unui voluntariat orientat pe nevoile lor până la finalul proiectului. De asemenea se dorește dezvoltarea unei platforme care să informeze grupul ţintă cu privire la ofertele de voluntariat disponibile până la finalul proiectului.

[Gallery not found]

Publicitate

Actualitate

VIDEO| ORDIN la videoconferința cu prefecții din România: „Să fie poate primul an în care iarna nu ne ia prin surprindere”

Publicat

în

VIDEO| ORDIN la videoconferința cu prefecții din România: „Să fie poate primul an în care iarna nu ne ia prin surprindere”

Premierul interimar, Florin Cîţu, a declarat, joi, la videoconferinţa cu prefecţii, că vrea ca anul acesta „să fie poate primul an în care iarna nu ne ia prin surprindere”. „Să vă apucaţi serios de treabă şi să ignoraţi situaţia politică. Oricine va fi la guvernare, vă asigur că veţi avea resursele necesare penru a gestiona cât mai bine această iarnă”, a transmis el.

Cîţu a afirmat, joi, într-o videoconferinţă cu prefecţii pe tema pregătirilor pentru sezonul de iarnă, că este primul an în care acest lucru se face „aşa devreme”.

„Aş vrea astăzi să avem un bilanţ, să vedem cum suntem pregătiţi pentru acest sezon. În primul rând aş vrea să aveţi discuţii cu primarii, în judeţele dvs., cu responsabilii companiilor care livrează agent termic. Este clar că în această iarnă vreau să mă asigur că nu va fi o problemă. Am tot auzit discuţii, am vorbit cu primari, am vorbit cu responsabili ai acestor companii şi până acum am rezolvat toate problemele pe care le-au ridicat. Vreau să mă asigur că nu există sincope în această iarnă în ceea ce priveşte livrarea agentului termic”, a punctat premierul interimar.

Electrica Furnizare Discount

El s-a referit şi la pregătirea transporturilor pentru sezonul rece.

„Aş vrea ca anul acesta să fie poate primul an în care iarna nu ne ia prin surprindere. Ştim că vine iarna, suntem în luna octombrie, şi în fiecare an vine iarna, deci e bine să fim pregătiţi. Trebuie să verificaţi că aveţi şi contractele făcute şi tot ce trebuie ca anul acesta să nu sufere nimeni”, a subliniat Cîţu.

Totodată, el a cerut să fie „ignorată” situaţia politică.

„Şi în acelaşi timp, aş vrea să vă apucaţi serios de treabă şi să ignoraţi situaţia politică, oricine va fi la guvernare, vă asigur că veţi avea resursele necesare penru a gestiona cât mai bine această iarnă”, a transmis Cîţu.

Citește mai mult

Actualitate

Filosoful Mihai Șora: „Preeminența puterii militare asupra celei civile nu a rămas niciodată fără consecințe dezastruoase pentru omul de rând”

Publicat

în

Filosoful Mihai Șora: „Preeminența puterii militare asupra celei civile nu a rămas niciodată fără consecințe dezastruoase pentru omul de rând”

Filosoful Mihai Șora își exprimă îngrijorarea cu privire la desemnarea lui Nicolae Ciucă, general în retragere și ministru interimar al Apărării, de către Klaus Iohannis pentru funcția de premier. Acesta își argumentează opinia folosind  istoria de un secol pe care „o duce în spate”, fiind născut la 7 noiembrie 1916.

„Pentru că nu-i cunosc – punct cu punct, a mic, b mic – faptele de arme și pentru că nu obișnuiesc să vorbesc decât despre ceea ce cunosc, nu mă voi exprima în legătură cu aptitudinile generalului Nicolae Ciucă. Este posibil (și chiar plauzibil) să fie un om de ispravă, demn de stelele pe care le poartă.

Electrica Furnizare Discount

Ceea ce cunosc, însă, este istoria de un secol pe care o duc în spate. Iar ea spune că preeminența puterii militare asupra celei civile nu a rămas niciodată fără consecințe dezastruoase pentru omul de rând.

P.S. Și nu-i aduceți, vă rog, în discuție pe de Gaulle și Eisenhower: împrejurările istorice nu sunt deloc aceleași; nici nu suportă comparație.” , a scris filosoful Mihai Șora, pe pagina din mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Încă TREI pacienți în stare critică din România sunt transferați în Polonia. Secțiile ATI sunt PLINE

Publicat

în

Încă TREI pacienți în stare critică din România sunt transferați în Polonia. Secțiile ATI sunt PLINE

Trei pacienți cu Covid aflați în stare critică, internați în unități de primire a urgențelor din București, sunt transferați joi în Polonia. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, cei trei pacienți vor fi transferați la Łódź, în Polonia.

Este vorba despre pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din București, aflați în stare stabilă, transportabili, intubați și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă, scrie Mediafax.

„Mulțumim colegilor noștri din Polonia pentru sprijin și promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Electrica Furnizare Discount

Reprezentanții Ministerului Sănătății amintesc că președintele Klaus Iohannis a participat luni la o întâlnire în format videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu președintele Republicii Lituania și premierii din Polonia, Slovacia și Slovenia, în cadrul căreia liderii europeni și-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru țara noastră.

În urma acestei întâlniri online, marți, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a avut o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski, care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare