Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fostul șef al ANOFM, albaiulianul Silviu Bian, află mâine dacă merge la închisoare pentru luare de mită

Publicat

în

Curtea de Apel București va pronunța mâine sentința în dosarul de corupție al fostului șef al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Silviu Bian. Acesta a fost condamnat de Tribunalul București la 9 ani de închisoare cu executare, hotărârea magistraților fiind atacată cu apel de albaiulianul propulsat la conducerea agenției de către PDL Alba.

Instanţa a mai dispus confiscarea de la Silviu Bian a sumelor de aproximativ 950.000 de lei şi 22.000 de euro. Doi directori din cadrul ANOFM, Cristache Ristea şi Alexandra Maria Ţichindelean, judecaţi în acelaşi dosar, au fost şi ei condamnaţi la patru, respectiv doi ani ani de închisoare.

Silviu Bian a fost trimis în judecată în data de 9 noiembrie 2011, în stare de arest preventiv. El a fost reţinut în luna octombrie 2011, în urma unui flagrant, pentru luare de mită în formă continuată și a fost eliberarat provizoriu sub control judiciar după 4 luni.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din Ordonanta de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Fortei de Munca, a primit suma de 22.000 euro și 19.000 lei de la funcționarii structurilor județene ale ANOFM. Banii au fost pretinși de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanțate din fonduri ale Uniunii Europene și destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanțarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activității în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcționarilor respectivi pe luna august 2011. În mod similar, la data de 15 octombrie 2011, în același scop ca cel menționat mai sus, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiași funcționari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuțiile aferente lunii septembrie 2011. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

*Sechestru pe avere dispus de Tribunalul București, pentru recuperarea a peste 1 milion de lei

Pentru recuperarea sumei imense pe care Bian o are de plătit Tribunalul Bucureşti a dispus menţinerea sechestrului instituit de procurorii DNA asupra întregii sale averi.

În temeiul art.20 din Legea 78/2000 menţine măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie până la concurenţa sumei de 956.500 lei şi 22.000 euro (în echivalent lei), astfel: – prin Ordonanţa din data de 25.10.2011, asupra imobilului compus din locuinţă (S+P+M) şi cabinet medical situat în Alba Iulia, str.Dealul Furcilor nr.5, jud.Alba, cartea funciară nr.83409 aparţinând inculpatului Bian Silviu; – prin Ordonanţa din 02.11.2011, asupra următoarelor bunuri aparţinând inculpatului: apartamentul nr.35, situat în Mun. Cluj-Napoca str.Zorilor nr.39, teren în suprafaţă de 396 mp., situat în Mun. Cluj-Napoca str.Zorilor nr.39, teren cu suprafaţa de 3.600 mp., situat în Alba Iulia, str.Furcilor nr.5, apartamentul nr.8, situat în Alba-Iulia, str.Tudor Vladimirescu nr.9, bl.V.4, jud.Alba şi teren situat în comuna Ighiu, jud.Alba – parcela nr.1, fânăţi de 121 mp., fânăţi de 214 mp., fânăţi de 151 mp., având o suprafaţă totală de 486 mp.; – prin Ordonanţa din 04.11.2011 asupra sumelor de 1.340 euro şi 260 dolari USD aparţinând inculpatului“, se arată în dispoziţia dată de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti în 23 mai 2012.

*PDL s-a descotorosit urgent de Bian, imediat după arestare

Biroul Permanent Național al PDL a decis excluderea din partid a lui Silviu Bian imediat după arestarea sa iar ulterior, cazul a fost luat în discuție și de PDL Alba care a ajuns la concluzia că „se delimitează clar de orice fapte de corupție” și a hotărât excluderea lui din organizația județeană unde deținea funcția de vicepreședinte.

*Vezi care era averea declarată în 2010 de fostul șef al ANOFM

Potrivit ultimei declarații de avere de pe site-ul ANOFM, depusă în data de 26 octombrie 2010, Silviu Bian a câștigat din salariul pe un an 54.068 de lei (adica aproximativ 4.500 de lei pe luna).

Deținea 16.400 de mp de teren agricol în parcele cumpărate în anii 1996, 2002 și 2003, în Teiuș și Alba Iulia și 860 de mp de teren, parcelă cumpărată în 1998, în localitatea Ighiu.

De asemenea, acesta mai avea 2 case în Alba Iulia, cumpărate în 2004 și 2008, un apartament în Alba Iulia (cumpărat în 1994) și o garsonieră în Cluj Napoca, achiziționată în 1992.

În ceea ce privește mijloacele de transport, Bian a trecut în declarația de avere un tractor, o Dacia 1310 și un Mitsubishi Colt, toate cumpărate înainte de anul 2000 (tractorul datează chiar din anul 1970).

La capitolul active financiare, fostul șef al ANOFM declara că deține un depozit de 40.000 de lei, din anul 2008 și carduri la mai multe bănci, cu o valoare totală de 50.000 de lei.

În ceea ce privește veniturile familiei, acestea s-au întregit în acel an cu salariul soției (în valoare totală de 33.600 de lei) și venituri din activități agricole în valoare de 25.000 de lei. Pe lângă acestea, tot în 2009-2010, Silviu Bian a mai încasat suma de 1.880 de lei, ca membru în Consiliul de Administrație al CNPAS.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

Publicat

în

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

În cursul acestei veri, cel târziu în august, Complexul Balnear de la Ocna Mureș își va deschide porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

Potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, în funcție de cât de repede va fi livrat transformatorul de care băile au nevoie, Baza de Tratament și Agrement se va deschide în luna iulie sau cel târziu la începutul lui august.

„Suntem pe ultima sută de metri, însă avem și câteva luni de întârziere. Noi am programat să dăm drumul acestei investiții undeva la sfârșitul lunii mai, însă cel mai probabil n-o să putem deschide decât pe sfârșitul lunii iulie sau în august. nu depinde doare de noi, investiția este în procent de 99% gata, însă depindem de un anumit transformator care trebuie adus din străinătate și după cum știți războiul din Ucraina îngreunează fabricarea acestui transformator, pentru că sunt anumite componente speciale care trebuie aduse din altă parte. Fabricantul ne-a promis că în perioada 10-15 iunie o să-l avem și vom putea deschide pe sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august. În vara acestui am vom deschide acest Complex Balnear”, a spus Silviu Vințeler la Radio Unirea FM.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarul Silviu Vințeler a spus că plățile sunt la zi, nu sunt datorii, atât Consiliul Județean că și Consiliul Local și-au achitat fiecare partea de contribuție pentru investiție, probleme sunt doar cu întârzieri de livrare ale unor produse care trebuie montate la Baza de Tratament.

Potrivit edilului la acest moment se lucrează la alimentarea cu saramură a celor două bazine interioare, iar în momentul în care va fi curent vor începe probele tehnologice.

„Noi direct vom încerca să pornim cel puțin cu 30-35 de persoane acolo, vedem cum creștem acest număr de persoane, pentru că nu vor fi suficienți. O să avem mai multe discuții cu partenerul nostru, Consiliul Județean, să stabilim și partea de organigramă, în următoarea perioadă și partea de proceduri pe care le facem noi în regie proprie și pe care le vom concesiona unor operatorii privați.

Cel mai important lucru în această bază de tratament este partea medicală. Noi am numit-o Baza de Tratament și Agrement, dar vrem să ne axăm cel mai mult pe partea medicală, pentru că saramura de la Ocna Mureș și saramură scoasă din adâncime are proprietăți mai diferite față de alte băi care fac aceste tratamente. Această saramură conține și sulf și alte componente care sunt foarte benefice pentru anumite tratamente medicale”, a mai declarat Silviu Vințeler.

Turiștii și localnicii sunt așteptați să se bucure de o gamă largă de facilități oferite de Baza de Tratament și Agrement, odată ce aceasta va fi deschisă.

„Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția la Ocna Mureș se poate face acest lucru. O să avem mai multe proceduri medicale: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaj, saună umedă sau uscată, bazine cu apă sărată la diferite salinități și diferite temperaturi, o să fie un bazin special pentru tratament care va avea o salinitate mai mare și temperatură mult mai mare a apei. Dacă discutăm de partea de agrement avem bazine mari, cu apă sărată și apă dulce care vor fi încălzite la diferite temperaturi în funcție de condițiile care trebuie create”, a spus edilul din Ocna Mureș despre facilitățile Complexului.

Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor. Asocierea între Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu orașul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a acestui obiectiv crează premisele valorificării potenţialului natural şi antropic al zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Publicat

în

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Trei deputați independenți vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

După Congresul AUR în care a fost ales președinte unic George Simion, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a formațiunii. Rezultatul a fost demisia celor 3 deputați din grupul AUR, urmată de excluderea recentă a acestora din partid.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ei s-au alăturat, miercuri, formațiunii Alternativa Dreaptă, care va avea de acum reprezentare parlamentară. „Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus aceștia.

Deputații vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul” așa că partidul se va conduce în echipă pentru că partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Publicat

în

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Doctorul Hurani Mujid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipial Aiud, începând de azi, 25 mai.

„Începând de astăzi, 25 mai 2022, domnul Dr. Hurani Majid revine pe postul de director medical în cadrul Spitalului Municipal Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe această cale îi mulțumim pentru activitate domnului Dr. Burchiu Daniel și îi transmitem mult succes noului director medical!”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

În trecut, medicul primar cardiolog Hurani Majid, alături de colega sa Dr. Groza Ioana, a fost implicat într-o premieră medicală la Spitalul din Aiud și anume salvarea unui pacient de 70 de ani, prin aplicarea trombolizei farmacologice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare