Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Fostul secretar de stat, Radu Boroianu: ”Un nemernic cu ajutorul altor nemernici”, construiesc ilegal în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

bloc PifluFostul secretar de stat în Ministerul Culturii, Radu Boroianu a avut cuvinte dure la adresa celor care construiesc blocul de locuințe din Cetatea Alba Carolina, dar nu i-a uitat nici pe reprezentanții Primăriei Alba Iulia, menționând că aceștia au ”mijloacele necesare să oprească construcția”.

”E o porcărie! Nu am nici un fel de ezitare să o spun. Am spus că dacă cumva soarta mă va mai aduce la Ministerul Culturii, voi fi de data asta necruțător. Nu se poate să-ți bați joc în asemenea hal, Cetatea asta arată din ce în ce mai bine și un nemernic, cu ajutorul altor nemernici îi iau fața la intrare în Cetate. Mi se pare absolut dezgustător”, a spus Radu Boroianu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit lui Mircea Hava, constructorul a primit ”nu se știe cum”, în urmă cu mulți ani, aviz de la Ministerul Culturii și, conform legii, Primăria Alba Iulia a fost obligată atunci să elibereze autorizație de construcție. De-a lungul timpului lucrările au întârziat să înceapă iar respectiva autorizație a expirat, însă reprezentantul firmei nu s-a prezentat la reautorizare iar acum construcția se face ilegal.

”Există o plângere penală, există Poliția Monumentelor – e un domn colonel acolo care sunt sigur că-și face datoria, dar nu poate veni cu pistolul la ei. Ei au avut autorizație. Întrebați-mă cum și-au obținut avizul de la Ministerul Culturii – nu știu! A nu le da autorizație după ce au avut avizul era un abuz în funcție. N-au lucrat nimic, au depășit autorizația și noi le-am cerut să nu mai construiască nimic, să vină la reautorizare. La reautorizare rămâneau cu ochii în soare! Acum ei lucrează! I-am amendat, am făcut sesizare penală, de aici încolo nu mai pot să fac altceva. Până aici mă lasă legea!”, declara primarul în luna iulie 2014.

Radu Boroianu susține că Primăria Alba Iulia ar putea opri construcția.

Radu Boroianu05”Primăria are mijloacele necesare să oprească construcția. Legea spune clar, poate fi oprită construcția. Când eram la Ministerul Culturii nu s-a dat niciun aviz. Este o minciună sfruntată”, a mai spus Radu Boroian.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia spune că organele îndreptățite au fost sesizate cu privire la acest caz, iar o construcție nu se poate dărâma fără obținerea unei decizii judecătorești în acest sens.

”Este o infracțiune! Am sesizat organele îndreptățite să ancheteze o infracțiune. O demolare nu se poate face sau orice altceva, decât cu o decizie judecătorească. Nu au autorizație”, a spus Mihai Coșer.

Radu Boroianu a susținut, astăzi, o conferință de presă la sediul PLR din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea