Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fostul președinte american, Donald Trump, ARESTAT: Riscă 20 de ani de închisoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul președinte american, Donald Trump, ARESTAT: Riscă 20 de ani de închisoare

Donald Trump, fostul lider de la Casa Alba, a fost reținut în cursul zilei de marți, 13 iunie, la un tribunal din Miami unde urmează să fie inculpat oficial pentru că a păstrat ilegal documente de securitate naţională atunci când a părăsit funcţia şi i-a minţit pe oficialii care au încercat să le recupereze, informează Reuters.

Lui Trump urmează să i se ia amprentele digitale şi va spune cum pledează la cele 37 de capete de acuzare în cadrul unei audieri programate pentru ora locală 15:00 (22:00, ora României). Audierea urmează să fie închisă pentru camerele de luat vederi şi transmisiunile în direct.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CNN transmite că fostul președinte Donald Trump a fost arestat la tribunalul federal din Miami și va fi pus sub acuzare pentru acuzații legate de manipularea incorectă a unor documente clasificate. Fostul președinte american, Donald Trump riscă 20 de ani de închisoare, după ce procurorii l-au acuzat că a dezvăluit planuri militare ultrasecrete și că a păstrat documente clasificate în camera de duș din casa sa din Florida.

Este a doua vizită pe care Trump o face în sala de judecată în ultimele două luni. În aprilie, el a pledat nevinovat la acuzaţiile aduse de statul New York în cazul unei plăţi incorect înregistrate în actele fiscale pentru o vedetă porno, Stormy Daniels, pentru ca aceasta să păstreze tăcerea, în campania electorală din 2016. Spre deosebire de New York, unde este vorba de acuzaţii aduse la nivel de stat, apariţia sa de marţi de la Miami este pentru acuzaţii federale.

În afara tribunalului, susţinătorii au aplaudat sosirea lui Donald Trump. Poliţia a închis mai devreme străzile din jur pentru a investiga o posibilă ameninţare cu bombă despre care a spus mai târziu că nu reprezintă un pericol. Primarul din Miami, Francis Suarez, a declarat reporterilor prezenţi în faţa tribunalului că nu au existat probleme de securitate.

Autorităţile s-au pregătit pentru mulţimi de până la 50.000 de persoane şi pentru posibile violenţe, de teama repetării unui atac ca cel din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului american.

Consilierul său apropiat, Walt Nauta, a fost, de asemenea, acuzat în actul de acuzare, desecretizat vineri, care susține că cei doi bărbați s-au angajat într-o conspirație pentru a obstrucționa ancheta federală. Nauta va apărea, de asemenea, în fața instanței.

Trump a părăsit marți complexul său Doral în coloana sa de mașini împreună cu Nauta, care călătorea într-un vehicul separat. În timp ce se urca în vehicul, un trecător l-a întrebat pe Trump cum se simte. Trump a spus „grozav” și a făcut cu mâna.

Pe rețelele sale de socializare, Trump a postat, înainte de a se îndrepta spre tribunal, că a fost „una dintre cele mai triste zile din istoria țării noastre. SUNTEM O NAȚIUNE ÎN DECLIN!!!”.

Sursa: ziare.com g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea