Rămâi conectat

Politică Administrație

Fostul premier, Dacian Cioloș: Pachetul de modificare a legilor justiției trebuie retras din Parlament. Duminică seara voi fi în stradă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pachetul de modificare a legilor Justiției trebuie retras complet din Parlament, a scris sâmbătă 25 noiembrie, pe Facebook, fostul premier Dacian Cioloș, subliniind că, „fără o abordare deschisă, participativă, prin care să se demonstreze că orice eventuale modificări sunt făcute numai în interesul ameliorării actului de justiție și nu pentru a servi interese personale ale unor politicieni aflați temporar la putere, orice astfel de inițiativă nu poate stârni decât suspiciune”.

Citiți și DUMINICĂ: Un nou PROTEST la Alba Iulia, împotriva modificărilor aduse legilor justiției și Codului Fiscal. Sindicaliștii ies și ei în stradă: ”Ați reușit, ne-ați unit!”

„Există o legitimitate dată de vot, de buna funcționare a instituțiilor într-un stat de drept. Există o legitimitate care izvorăște din încrederea oamenilor, care se bazează pe onestitatea cu care un om politic se raportează la o decizie. Promisiunile mincinoase, atacul la principiile fundamentale ale unui stat democratic — cum este independența justiției anulează această legitimitate. Lipsa încrederii nu poate fi compensată de nicio funcție. În momentul în care au început să se atingă de legile justiției, liderii coaliției de guvernare PSD — ALDE au pierdut această legitimitate. Au pierdut încrederea a sute de mii de români, dintr-un motiv simplu: au interese directe în modul în care justiția își face treaba, sunt vizați direct în dosare aflate în diferite etape în justiție. Și ei, și colegii lor de partid s-au făcut că nu văd acest enorm conflict de interese. Cum să ai încredere în lupi să facă legile la stână? De aceea, indiferent ce tactică ar adopta în dezbaterile și votarea modificărilor propuse la legile justiției, liderii actuali ai majorității parlamentare nu mai pot avea încrederea noastră. Cu siguranță, încrederea mea au pierdut-o de mult”, a scris fostul prim-ministru.

El anunță că duminică seara va fi în stradă la proteste.

„Pachetul de modificare a legilor justiției trebuie retras complet din Parlament. Orice modificare ar trebui dezbătută cu experți din sistemul judiciar, cu experți independenți și apoi consultată Comisia de la Veneția. Fără o abordare deschisă, participativă, prin care să se demonstreze că orice eventuale modificări sunt făcute numai în interesul ameliorării actului de justiție și nu pentru a servi interese personale ale unor politicieni aflați temporar la putere, orice astfel de inițiativă nu poate stârni decât suspiciune. Din toate aceste motive, duminică seară voi fi în stradă, împreună cu voi”, a precizat Dacian Cioloș.

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea