Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fostul director economic al Direcției Silvice Alba, Radu Mariana, judecat pentru conflict de interese în formă continuată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Radu Mariana este acuzată că, în calitate de director economic al Direcției Silvice a semnat în perioada 2012 – 2013 un număr de patru contracte de vânzare masă lemnoasă ”pe picior” cu firma ”Trans Monica” SRL Laz, comuna Săsciori, la care era angajată în funcția de contabil pe perioadă nederminată, începând cu luna septembrie 2017.

Fostul director economic al Direcției Silvice Alba, Radu Mariana, este judecat pentru infracțiunea de conflict de interese în formă continuată. Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost trimis în instanță, la Judecătoria Alba Iulia, în luna aprilie 2017. Procesul a început efectiv în 13 noiembrie.  Potrivit contractului colectiv de muncă încheiat la nivelul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, ”calitatea de personal angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor este incompatibilă cu aceea de proprietar, membru al Consiliului de Administraţie al unei structuri private de administrare a pădurilor, membru asociat sau de salariat al unei societăţi comerciale care desfăşoară activitate concurentă sau cu care sunt stabilite relaţii contractuale”.

Primul contract între Direcția Silvică și firma privată afost încheiat în 27 martie 2012. ”Valoarea totală a contractului a fost de 45.316,56 lei fară TVA, respectiv 65,11 lei/m.c. conform procesului verbal de licitaţie. Contractul a fost semnat din partea Direcţiei Silvice Alba de către directorul direcţiei şi de către inculpata Radu Mariana în calitate de director economic al Direcţiei Silvice Alba. Din procesul verbal de preselecţie nr. .. din 22.03.2012 pentru licitaţia de masă lemnoasă pe picior din 27.03.2012, producţia 2013, rezultă că inculpata Radu Mariana a participat la procedura de verificare a documentaţiei de preselecţie depusă de către agenţii economici şi a modului de îndeplinire a condiţiilor de preselecţie, hotărându-se admiterea la licitaţie a agenţilor economici participanţi la preselecţie”, se afirmă în rechizitoriul procurorilor de la Parchetul General. Al doilea contract, din 6 noiembrie 2012, a avut o valoare de 16.008 lei fără TVA, respectiv 69 lei/m.c., iar al treilea, din aceeași dată, a fost încheiat pentru suma de 27.107,6 lei fară TVA, respectiv 67,6 lei/m.c., conform procesului verbal de licitaţie. Ultimul contract este datat în 13 noiembrie 2012 și a avut o valoare de 32.702,5 lei fară TVA, respectiv 51,5 lei/m.c.

Elit - Gustul Desăvârșit

”La data de 10.04.2013 s-a încheiat actul adiţional la contractul de vânzare- cumpărare masă lemnoasă pe picior nr…, prin care s-a schimbat perioada exploatării partizii, actul adiţional fiind semnat şi de către inculpata Radu Mariana în calitate de director economic al Direcţiei Silvice Alba. La data de 27.05.2013 s-a încheiat actul adiţional la contractul de vânzare – cumpărare masă lemnoasă pe picior nr…, prin care s-a constatat suprapunerea partidei cu o altă partidă, s-a negociat volumul de masă lemnoasă şi preţul acesteia şi s-a schimbat perioada exploatării partizii, actul adiţional fiind semnat şi de către inculpata Radu Mariana în calitate de director economic al Direcţiei Silvice Alba”, se mai susține în rechizitoriu. Faptele au fost descoperite după o anchetă a poliției pentru infracțiuni de evaziune fiscală la societatea ”Trans Monica” SRL. În decembrie 2014, au fost efectuate percheziții la 37 de locații din Alba, Neamț, Suceava, Maramureș şi Satu Mare. Ancheta este în derulare și se referă la 11 inculpați, printre care și Radu Mariana. Aceasta a fost reținută timp de 24 de ore, fiind eliberată, ulterior, cu măsura controlului judiciar. Printre inculpați se află și Cernat Petru, administratorul firmei din Săsciori. Prejudiciul invocat de anchetatori se ridica la circa 766.000 de lei. Firma ”Trans Monica” SRL a intrat, ulterior în insolvență, iar în 21 iulie 2017, Tribunalul Alba a decis intrarea firmei în faliment.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Accident rutier în Blaj: Un bărbat de 47 de ani, RĂNIT, după ce a fost lovit de o mașină, pe trecerea de pietoni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident rutier în Blaj: Un bărbat de 47 de ani, RĂNIT, după ce a fost lovit de o mașină, pe trecerea de pietoni

La data de 30 martie 2023, în jurul orei 22,30, un tânăr de 19 ani, din municipiul Blaj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Doja din municipiu, ar fi acroșat un bărbat de 47 de ani, din Blaj, care era angajat în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale ușoare și a primit îngrijiri medicale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Doi tineri din județul ALBA, reținuți de polițiști după ce ar fi tâlhărit o femeie pe stradă

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Doi tineri din județul ALBA, reținuți de polițiști după ce ar fi tâlhărit o femeie pe stradă

Un tânăr din comuna Ighiu va fi cercetat, în stare de arest preventiv, pentru tâlhărie. Împreună cu un al tânăr, din Alba Iulia, ar fi sustras, prin violență, poșeta unei femei.

La data de 21 martie 2023, în jurul orei 21,30, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat din Alba Iulia, cu privire la faptul că ar fi observat două persoane care ar fi sustras sau ar fi încercat să sustragă poșeta unei femei în vârstă, în timp ce aceasta se afla în apropierea unuia dintre blocurile de locuințe de pe B-dul Revoluției din Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificată victima, o femeie de 71 de ani, din Alba Iulia, iar ulterior au fost identificați doi tineri, de 17 și 18 ani, primul din comuna Ighiu, iar cel de-al doilea din Alba Iulia, ca persoane bănuite de săvârșirea faptei.

Se pare că cei doi ar fi imobilizat-o pe femeie și i-ar fi sustras poșeta, după care ar fi fugit în direcții diferite.

Aceștia au fost, ulterior, depistați și reținuți de către polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Față de tânărul de 18 ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, iar cel de 17 ani a fost prezentat instanței de judecată, pe numele său fiind emis, la data de 30 martie 2023, mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

De-a râsu’-plânsu’: Un pilot de raliu care venea la Alba Iulia, amendat pentru lipsa rovinietei, deși transporta mașina pe platformă

Ziarul Unirea

Publicat

în

De-a râsu’-plânsu’: Un pilot de raliu care venea la Alba Iulia, amendat pentru lipsa rovinietei, deși transporta mașina pe platformă

Un bărbat din Constanța s-a trezit cu o amendă pentru lipsa rovinietei, în timp ce se deplasa la o cursă în Alba Iulia, deși avea masina tractata pe platformă.

S.T., un șofer pasionat de raliuri, a plecat pe 19 noiembrie, spre Alba Iulia, unde trebuia să concureze. Mașina de raliu a transportat-o pe o platformă, scoțându-i în prealabil plăcuțele de înmatriculare însă doar din spate.

La ora 5:30, parcă bănuind ce avea să se întâmple, a făcut o poză autoturismului, chiar pe platformă, scrie Replica de Constanța.

Elit - Gustul Desăvârșit

Șoferul urmează să conteste această amendă în instanță având în vedere că legea este de partea lui, până acum nici o mașină aflată pe platformă netrebuind să plătească rovinietă.

Totodată, acesta nu își explică cum de agentul constatator nu a observat că mașina era pe platformă.

”Amenda nu a fost corect aplicată însă nu poate fi anulată. Persoana amendată poate depune contestație, în termenul legal”, au declarat reprezentanții CNAIR pentru Replica de Constanța


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare