Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Formaţie de seniori în „Cetate”: Unirea Alba Iulia se înscrie în… Liga a V-a!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea - Gloria Bistrita juniori26În această perioadă, soarta Unirii Alba Iulia preocupă lumea fotbalului judeţean, gruparea din Cetatea Marii Uniri pregătindu-se să ia un nou start, undeva în „întunericul” Ligii a V-a, după ce în 2010 a învins Steaua pe arena „Cetate”! Dispărut de la începutul anului 2013 la nivel de seniori, clubul „alb-negru” traversează cele mai critice momente ale existenţei de peste 9 decenii.

*Nouă denumire

Concret, în plan juridic formaţia din Cetatea Marii Uniri, mai precis societatea care patronează activitatea fotbalistică, SC Fotbal Club Unirea 2006 SA are termen la Tribunalul Alba în data de 12 septembrie 2014 pentru continuarea procedurii de reorganizare şi a întocmirii raportului trimestrial privind situaţia la zi a plăţilor efectuate din cadrul programului de plăţi al planului de reorganizare. După toate estimările, insolvenţa se va transforma însă în falimentul preconizat de luni bune şi… Pentru ca fotbalul să continue, va fi înfiinţată o nouă entitate sportivă, s-a solicitat un CIS, iar ieri oficialii unirişti s-au deplasat la Bucureşti, la FRF, pentru lămurirea tuturor aspectelor. Numele grupării: FC Unirea 1924 Alba Iulia (asociaţia) . Mihai Dăscălescu va fi antrenorul echipei de seniori, iar Florian Brumaru şi Vasile Ursu vor activa la juniorii A şi B.

*S-a dorit şi Liga a IV-a

Unirea - Gloria Bistrita juniori23În consecinţă, ultimii „mohicani” Mihai Dăscălescu şi Florian Brumaru, cei care au mai menţinut la limită activitatea centrului de copii şi juniori au încercat diverse variante pentru reapariţia unei formaţii de seniori. În urmă cu ceva vreme, alternativa Liga a IV-a părea certă, dar există câteva „pietre de moară”: obţinerea fondurilor necesare, prin implicarea autorităţilor locale şi judeţene, problema falimentului imediat ceea ce ar fi dus la dispariţia clubului şi nu în ultimul rând, obligativitatea alcătuirii unei echipe de juniori A1 (ce joacă în deschiderea meciurilor de Liga a IV-a). Astfel, prinde tot mai mult contur posibilitatea plecării de jos şi a înscrierii în Liga a V-a, mizându-se pe un lot ce ar cuprinde tineri ce au încheiat junioratul şi continuarea prezenţei echipelor de juniori A şi B în întrecerile naţionale. O decizie se va lua sâmbătă, 2 august, cu prilejul Adunării Generale Extraordinare a AJF Alba când vom consemna înscrierea echipei, mai mult ca sigur în Liga a V-a.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea