Rămâi conectat

Actualitate

Focare de gripă aviară în România: Gropi ENORME unde ar fi aruncate leșuri de curcan au fost descoperite

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Focare de gripă aviară în România: Gropi ENORME unde ar fi aruncate leșuri de curcan au fost descoperite

În județul Brașov este alertă sanitară, după ce autoritățile au descoperit trei focare de gripă aviară la fermele celui mai mare producător de carne de curcan din România. La fermele din Codlea, 224.000 de păsări vor fi sacrificate.

În imaginile surprinse din dronă se observă gropi mari la doar câteva sute de metri de fermele de curcani unde ar fi aruncate leșurile păsărilor, notează Brașov.net.

Primul focar de gripă aviară a fost depistat la sfârșitul săptămânii trecute, iar luni, ANSVSA a confirmat un al doilea focar de gripă aviară cu subtipul H5N1, tot la o fermă de curcani, de pe platforma zootehnică Codlea. Între timp, a fost descoperit în aceeași zonă un al treilea focar.

„Vorbim de trei focare, dar trei focare care sunt pe aceeași platformă, ceea ce este bine. Aceste focare au fost deja izolate cu ajutorul Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliția Locală și din Codlea și din Dumbrăvița. Neștiind care este cauza exactă, pot apărea anumite surprize, dar până în acest moment, de la momentul declanșării, s-au făcut analize și s-au luat probe și de la celelalte ferme de pe platformă și rezultatul este negativ. Pe cele trei focare, vorbim de un efectiv în jur de 224.000 de păsări care vor fi eutanasiate și îngropate”, a declarat Cătălin Văsii, prefectul județului Brașov.

Accesul pe platforma industrială unde funcționează fermele de curcani este restricționat, iar mașinile care intră și ies din acest perimetru sunt dezinfectate cu substanțe speciale.

În zonă funcționează nouă exploatații de păsări, dar testele făcute de medicii sanitar-veterinari au arătat existența virusului doar la curcani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea