FOCAR de pestă porcină în Sibiu: Localitatea Cunța din Alba, în zona de PROTECȚIE. 80 de porci au fost omorâți
Prefectura Sibiu a anunţat, joi, că a fost identificat un focar de pestă porcină africană în localitatea Miercurea Sibiului, unde şapte porci au murit într-o exploataţie, iar restul de 80 au fost sacrificaţi.
„S-a recurs la uciderea celor 80 suine care mai trăiau în exploataţie prin metoda ‘ucidere prin asomare cu pistol cu glonţ captiv şi decerebrare prin spinalizare’. Neutralizarea cadavrelor rezultate din controlul bolii s-a realizat prin ecarisare alternativă, îngropare în situ, pe raza localităţii Miercurea Sibiului. Evaluarea animalelor şi produselor se va derula conform Hotărârii De Guvern nr. 1.214 din 7 octombrie 2009 privind metodologia pentru stabilirea şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor. În cazul acestui focar au fost evaluate şi vor fi despăgubite un număr de 80 capete suine”, a transmis Prefectura Sibiu.
Potrivit sursei citate, pentru focarul din Miercurea Sibiului, zona de protecţie are o rază de 3 kilometri şi include localitatea Cunţa din judeţul Alba. Zona de supraveghere din jurul focarului se întinde pe o rază de 10 kilometri şi cuprinde localităţi din judeţele Sibiu şi Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
Megainvestiție la UM Cugir: peste 50 de milioane de euro pentru creșterea capacității de producție și diversificarea gamei de fabricație a muniției de tip NATO
Megainvestiție la UM Cugir: peste 50 de milioane de euro pentru creșterea capacității de producție și diversificarea gamei de fabricație a muniției de tip NATO UM Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de achiziție prin licitație publică a utilajelor și serviciilor aferente proiectului „Modernizare în vederea creșterii capacității de producție […]
Video | Cum se face un vin bun: de la butoi la pahar, povestea vinurilor Plébános din Aiud, spusă de Andras Milan
Cum se face un vin bun: de la butoi la pahar, povestea vinurilor Plébános din Aiud, spusă de Andras Milan Povestea celor de la Crama Plébános din Aiud a început în anul 1991, în prezent fiind o afacere de familie, iar ideea lor s-a conturat în jurul metodelor tradiționale de vinificare, folosind diferite soiuri. „Crama […]
Reforma administrativă propusă de Cseke Attila: Reduceri diferențiate de posturi și criterii noi pentru rangul localităților
Cseke Attila, la Sebeș: Reforma administrativă trebuie să fie diferențiată, nu uniformă. „Nu e corect să aplicăm aceeași măsură pentru toată lumea” Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat joi, la Sebeș, că proiectul de reformă administrativă aflat în dezbatere publică propune o abordare diferențiată în funcție de performanța fiecărei autorități locale, respingând ideea aplicării uniforme […]