Rămâi conectat

Ştirea zilei

Focar de pestă porcină africană la Ciuguzel. În sat, nu mai guiță niciun porc…

Unirea Ziarul

Publicat

în

Focar de pestă porcină africană la Ciuguzel. În sat, nu mai guiță niciun porc…

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat existența genomului virusului pestei porcine africane la un purcel suspectat inițial de boala edemelor din gospodăria unei femei din satul Ciuguzel, comuna Lopadea Nouă, ne-a declarat dr. Vasile Spînu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba (DSVSA).

El a precizat că a fost delimitat focarul, au fost impuse restricții sanitar-veterinare de circulație a animalelor, trebuie făcută inventarierea și trebuie adoptate în Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor coordonat de prefectul Nicolae Albu măsurile din manualul pentru combaterea PPA.

La Ciuguzel, se pare că unii săteni s-ar fi apucat deja să-și taie porcii, ca să poată beneficia de pe urma lor, de teamă să nu li se îmbolnăvească animalele din bătătură și să fie impusă sacrificarea acestora ca măsură de prevenire a răspândirii PPA.

DSVSA Alba a avertizat populația județului să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii PPA, pentru a nu se ajunge în situația de a trebui să fie sacrificați în masă toți porcii dintr-o localitate sau de pe o întreagă zonă, din cauza înmulțirii focarelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | Alertă neconfirmată de ACCIDENT în Alba Iulia, pe strada Zlatnei, la Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE | Alertă neconfirmată de ACCIDENT în Alba Iulia, pe strada Zlatnei, la Micești Un accident rutier a avut loc luni la amiază, în jurul orei 12.00, pe strada Zlatnei, din cartierul Micești. Citește și: ACCIDENT pe DN 75, la Arieșeni: Un bărbat a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu mașina în afara […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea