Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOCAR de COVID-19 la secția de Psihiatrie a SJU Alba Iulia: 18 pacienți și 10 cadre medicale, confirmați pozitiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOCAR de COVID-19 la secția de Psihiatrie a SJU Alba Iulia: 18 pacienți și 10 cadre medicale, confirmați pozitiv

La Secția de Psihiatrie acuți a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia cu fost confirmați 18 pacienți și zece cadre medicale, cu forme ușoare sau asimptomatice.

Cele 28 de cazuri au fost înregistrate începând cu data de 10 ianuarie, la 18 pacienţi, un medic, patru asistenţi, trei infirmieri, un brancardier şi un îngrijitor de curăţenie. Dintre cadrele medicale infectat, patru erau nevaccinate.

„Personalul medical infectat este în izolare la domiciliu, cu forme uşoare de boală (asimptomatici sau simptomatologie uşoară). Pacienţii infectaţi au prezentat, de asemenea, forme asimptomatice sau forme uşoare de boală (unii au fost vaccinaţi).

Dintre pacienţi, şapte au fost transferaţi la Spitalul Aiud (Psihiatrie COVID), doi la Boli Infecţioase (SJU), unul la Spitalul Orăşenesc Cugir, iar opt au fost externaţi şi sunt în izolare la domiciliu”, a precizat Alexandra Mateş, purtător de cuvânt al spitalului, pentru Agerpres.

Ea a arătat că a fost testat şi restul personalului, precum şi ceilalţi pacienţi, fiind efectuată, totodată, şi dezinfecţia secţiei.

„În prezent, în secţie sunt internaţi 13 pacienţi, toţi testaţi negativ. Se va monitoriza în continuare evoluţia situaţiei şi se va repeta testarea PCR la cei care este necesar. Niciunul dintre pacienţi sau personal nu a prezentat forme medii sau severe de boală”, a mai spus purtătorul de cuvânt al SJU Alba Iulia.

Incidenţă de peste 9 la mie, în Alba Iulia

Municipiul Alba Iulia înregistrează sâmbătă o incidenţă COVID, cumulată la 14 zile, de 9,18 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Alba. Sâmbătă, DSP Alba a anunţat alte 102 noi cazuri şi 25 de reinfectări în Alba Iulia, dintr-un total de 379 în judeţul Alba, după prelucrarea a 1.371 de teste.

S-au înregistrat şi două decese, ambele în comuna Unirea, la un bărbat şi o femeie, ambii nevaccinaţi şi cu comorbidităţi. Rata de infectare pe judeţ este, sâmbătă, de 5,28 cazuri la mia de locuitori. De la începutul pandemiei au fost confirmate cu COVID-19 în Alba un număr de 37.139 de persoane, din care 1.140 au decedat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea