Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman, vicepreşedinte PNL Alba: „Vom avea din luna iunie un alt preşedinte al Consiliului Judeţean, pe Teodor Atanasiu, şi o majoritate USL”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

   Florin Roman, lider al Opoziţiei din judeţul Alba, a făcut în această săptămână, într-un interviu, mai multe declaraţii despre viaţa politică din judeţul Alba.  El a vorbit despre victoria USL în alegerile locale, atât la judeţ cât şi la Alba Iulia şi ce argumente are Opoziţia pentru a le câştiga. Florin Roman vorbeşte despre o luptă cap la cap între Atanasiu şi Dumitrel la judeţ şi despre o apropiere între Hava şi Potor în sondaje spre scorul de 45%. Iată cele mai importante declaraţii:
„Eu înţeleg disperarea celor de la PDL când aruncă zvonuri pe piaţă (nb. că USL recrutează primari PDL). Fac un pronostic aşadar că la Consiliul Judeţean bătălia va fi cap la cap şi susţin cu fermitate că vom avea din luna iunie un alt preşedinte al Consiliului Judeţean, pe Teodor Atanasiu, şi o majoritate USL în  Consiliul Judeţean”.
  „Avem o echipă cu Teodor Atanasiu, un om cu viziune, un om care a demonstrat că e un foarte, foarte bun negociator, a stat la masă cu FORD-ul şi cu alţi mari investitori serioşi, pe când actualul preşedinte de consiliu judeţean n-a reuşit să iasă din judeţul Alba să facă astfel de lucruri; avem un Teodor Atanasiu care are o competenţă demonstrată în funcţiile publice pe care le-a deţinut; un Teodor Atanasiu care are foarte, foarte multe relaţii la Bucureşti, care pot fi valorificate, care pot fi aduse în Alba, pot fi create acele locuri de muncă de care vorbeam în Programul de guvernare de la nivel judeţean. Aşa cum aţi văzut, propunem 10.000 de locuri de muncă în Alba, prin crearea celor 5 poli de dezvoltare, prin zone integrate, prin proiectul Alba Iulia Capitală Culturală Europeană, prin programul de eficientizare termică”.
„Îl mai avem alături de noi pe Călin Potor – un om dintre oameni, dintre albaiulieni, un om foarte apropiat de oameni şi asta îl face să difere de actualul primar care este extrem de arogant … Călin Potor a plecat de la putere în opoziţie, a plecat de la ciolan la viaţa grea din opoziţie. El este un albaiulian dintre albaiulieni, este foarte apropiat de oameni. Şi văd disperarea actualului primar care vă ia pe dvs, pe jurnalişti, şi vă invită pe toate şantierele, se trage în poze … dar mi se pare că nu-i stă bine pentru că dânsul la ora aia e obişnuit să meargă la piscină, să meargă la relaxare… foarte bine i-o fi plăcând viaţa sănătoasă, numai să mai vină şi la muncă”.
„Domnul Hava nu prea dă pe la primărie. A scăzut sub 45% în sondaje şi îl înţeleg că e necăjit … domnul Potor se apropie foarte mult de acest 45% şi din acest motiv domnul primar Hava iese pe şantiere, dar nu prea iese bine în poze pentru că nu e obişnuit să fie la muncă la ora respectivă. Şi dacă domnul Hava avea 70-75% acum 2 ani şi stătea foarte liniştit, acum are mari probleme pe cap. La fel şi domnul Dumitrel este impacientat că domnul Atanasiu este o persoană cunoscută şi 60% dintre locuitorii judeţului Alba, adică două treimi, îşi amintesc despre lucrurile bune, despre faptul că a fost un preşedinte care a lăsat un program – pe care domnul Dumitrel l-a recunoscut public de mai multe ori şi l-a dus la îndeplinire cu punct şi cu virgulă”.
  „Puterea locală denigrează acţiunile Opoziţiei pentru că se simte deranjată”.
„Un lider al opoziţiei trebuie să acţioneze şi să se comporte ca un lider al Opoziţiei. Eu cred că am dovedit asta în ultimii 3 ani de zile. Am dovedit că nu mă înclin în faţa Puterii. Unul din marile câştiguri pentru Alba Iulia este că am făcut, am reuşit să îi determin pe mulţi oameni să creadă că se poate şi altfel aici în oraşul ăsta”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea