Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Florin Roman: Teodor Atanasiu şi Călin Potor ajută pensionarii cărora li s-a confiscat CASS din pensie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Teodor Atanasiu şi Călin Potor cheamă pensionarii cărora li s-a reţinut abuziv cota de CASS de 5,5% din întreg cuantumul pensiei să vină la sediile PNL din tot judeţul pentru asistenţă juridică. Pensionarilor li se vor oferi formulare pregătite de avocaţi şi li se va întocmi dosarul cu petiţia şi celelalte acte necesare pentru a fi expediate Tribunalului Alba.
Liberalii din întreg judeţul Alba ajută oamenii care s-au transformat în victime şi inamici ai propriului stat. Actuala guvernare PDL, cu girul lui Hava şi Dumitrel, a procedat la confiscarea veniturilor pensionarilor, sub pretexul unor taxe, împotriva tuturor vocilor critice, împotriva tuturor eforturilor parlamentare de a opri această samavolnicie. Curtea Constituţională a stabilit însă dreptatea: taxarea cu CASS pe toată valoarea pensiei este ilegală. Este corect să fie impozitată doar diferenţa peste 740 RON.
Nu este prima oară în ultimii 2-3 ani când guvernarea PDL, prin Casa de Pensii, deturnează banii pensionarilor sau lucrează împotriva lor. Amintim de situaţia pensionarilor din grupele 1 şi 2 de muncă, mulţi dintre ei chiar din Alba, care au rămas şi până azi cu banii luaţi sau plimbaţi pe drumuri cu dosarele. În orice stat normal, această instituţie ar trebui să îi privească pe cetăţeni şi pensionari ca pe nişte clienţi de care să aibă grijă, cu atât mai mult că vorbim de o instituţie a statului, de interes general. Sub „regimul” PDL însă, Casa de Pensii a devenit un instrument de luptă cu pensionarii. Cetăţenii au devenit la rândul lor prin orice mijloace „vaci de muls” de către stat.
Lipsa de direcţie şi de strategie a PDL şi aruncarea permanentă a vinei pe „criza economică” au dus bugetul României în prăpastie. Acest regim nu mai are nicio doctrină şi nimic sfânt, ci are doar o idee fixă: să taie şi să ia bani de la oameni. Punga bugetului e tot mai spartă şi banii se scurg către clientela PDL, în timp ce pensiile se taie, banii pentru investiţii în drumuri sunt tăiaţi, proprietăţile confiscate de comunişti sunt „renaţionalizate”. Nu există nimic în această guvernare aflată în agonie care să dea vreo speranţă de redresare economică. Există doar o disperare de a rămâne la putere a celor din PDL sau de a ne lua şi pe noi în groapă cu ei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sufletele celor care mor în Săptămâna Luminată ajung în Rai? Credința populară că în această săptâmână ușile Raiului sunt deschise, iar cele ale Iadului închise Săptămâna care urmează după Paște este o perioadă de împlinire sufletească, cea mai curată și mai frumoasă perioadă a calendarului bisericest, numită de către preoți și „Raiul anului bisericesc”, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea