Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman solicită retragerea din procesul dezbaterii publice a noului Cod Rutier

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După cum se știe, inițial pentru noul Cod Rutier s-au cerut prevederi mult prea dure și amenzi foarte mari, chiar de 16.000 de lei, lucru necorelat cu posibilitățile financiare ale șoferilor români. În plus exista și prevederea suspendării permisului de conducere pentru neplata unor amenzi, măsură care ar fi rămas în vigoare până când respectivul șofer și-ar fi achitat amenda. Acest gen de penalizări și alte la fel de dure au scindat societatea românească și au dus la prelungirea perioadei de dezbatere publică a proiectului de lege. Totuși, toată lumea este de acord cu faptul că, deși unele pedepse au fost ”îmblânzite”, ele sunt cu mult peste cele din Uniunea Europeană, comparativ cu nivelul de trai și cu starea economiei românești. În plus, foarte mulți experți au subliniat că unele prevederi sunt aberante, raportat la starea drumurilor românești.

În calitate de președinte al PNL Alba Iulia, Florin Roman, vicepreședinte și al CJ Alba, omul cel mai în măsură să cunoască starea infrastructurii rutiere, cel puțin în județul nostru, a luat o poziție publică și mai drastică și solicită retragerea acestui proiect din dezbaterea publică și reexaminarea tuturor prevederilor sale. Roman cere să se pună accentul pe crearea condițiilor potrivite pentru un trafic civilizat și pe prevenirea situațiilor care ar putea genera accidente, nu ca șoferii să fie sancționați excesiv, din cauze care ar putea fi ale administratorului de drum.

Referitor la acest aspect, Florin Roman a declarat că ”În baza acordului Biroului Municipal al PNL Alba Iulia, voi transmite secretariatului general al partidului hotărârea noastră prin care cerem retragerea din dezbatere publică a proiectului Codului Rutier avansat de Ministerul Afacerilor Interne. Până când infrastructura rutieră nu este una la nivel european, la fel ca și salarizarea conducătorilor auto, noul cod are prevederi exagerate si aberante pe alocuri. Este clar ca avem nevoie de reglementări noi, de disciplina rutiera, dar pana aici e nevoie de prevenție. Iar cat timp, de cele mai multe ori, polițiștilor rutieri li se cere sa adune amenzi la „plan” șoferii vor fi in continuare vanati, iar aceasta procedura nu presupune încredere si normalitate. Prevenția este cheia oportuna de disciplina in trafic, nu prevederile excesive intr-o tara aflată încă pe ultimul loc la capitolul autostrăzi. Iar prima măsura ar fi ca acei „tehnocrati” care au generat noul cod rutier sa fie trimiși in delegatie de la București la Arad fără girofar!prevederi exagerate si aberante pe alocuri. Este clar ca avem nevoie de reglementări noi, de disciplina rutiera, dar pana aici e nevoie de prevenție. Iar cat timp, de cele mai multe ori, polițiștilor rutieri li se cere sa adune amenzi la „plan” șoferii vor fi in continuare vanati, iar aceasta procedura nu presupune încredere si normalitate. Prevenția este cheia oportuna de disciplina in trafic, nu prevederile excesive intr-o tara aflată încă pe ultimul loc la capitolul autostrăzi. Iar prima măsura ar fi ca acei „tehnocrati” care au generat noul cod rutier sa fie trimiși in delegatie de la București la Arad fără girofar!prevederi exagerate si aberante pe alocuri. Este clar ca avem nevoie de reglementări noi, de disciplina rutiera, dar pana aici e nevoie de prevenție. Iar cat timp, de cele mai multe ori, polițiștilor rutieri li se cere sa adune amenzi la „plan” șoferii vor fi in continuare vanati, iar aceasta procedura nu presupune încredere si normalitate. Prevenția este cheia oportuna de disciplina in trafic, nu prevederile excesive intr-o tara aflată încă pe ultimul loc la capitolul autostrăzi. Iar prima măsura ar fi ca acei „tehnocrati” care au generat noul cod rutier sa fie trimiși in delegatie de la București la Arad fără girofar!prevederi exagerate și aberante pe alocuri. Este clar că avem nevoie de reglementări noi, de disciplină rutieră, dar până aici e nevoie de prevenție. Iar cât timp, de cele mai multe ori, polițiștilor rutieri li se cere să adune amenzi la „plan” șoferii vor fi în continuare vânați, iar această procedură nu presupune încredere și respect, dar nici normalitate. Prevenția este cheia oportună de disciplină în trafic, nu prevederile excesive într-o țara aflată încă pe ultimul loc la capitolul autostrăzi. Iar prima măsura ar fi ca acei „tehnocrați” care au generat noul cod rutier să fie trimiși în delegație de la București la Arad fără girofar!”

comunicat de presă PNL Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea