Florin Roman: ”Și medicii de familie îi trag un semnal de alarmă zgomotos Guvernului PSDragnea, însă fără niciun rezultat!”

Doamnă/domnule Președinte de ședință,
Stimaţi colegi,

Săptămâna trecută medicii de familie au protestat în fața Guvernului, fiind profund nemulțumiți de faptul că draftul de contract, propus de CNAS pentru anul 2018, conţine prevederi în plus de birocraţie, iar creşterea de 5% care le-a fost propusă nu acoperă nici măcar creşterile de prețuri la utilităţi!

INFORMARE COVID-19

”Draftul (propus de CNAS – n.r.) era un fel de copy-paste după contractul trecut. Nu erau multe diferenţe. Ceea ce ne-a nemulţumit este faptul că în loc să ţină cont de ceea ce am propus noi ca principii, în primul rând de debirocratizare, el vine cu nişte prevederi în plus de birocraţie şi care ne deprofesionalizează în plus”, a declarat vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Deci, în loc de a pune accent pe un act medical de calitate și, bineînțeles, pe întărirea rolului medicilor de familie pe partea de prevenție a bolilor pacienților lor, aceștia au ajuns să fie sufocați de tot felul de hârtii, situații și protocoale tot mai greoaie, pe care trebuie să le întocmească/respecte, ca și când ar fi contabili și nu medici!

Prin acest contract-cadru, Guvernul Tudose demonstrează încă odată că una spune și alta face! Și mă refer astăzi, aici, în Parlamentul României, la faptul că același Guvern Tudose care susținea în Programul său de guvernare că va lua măsuri urgente pentru debirocratizare, prin noul contract-cadru propus de către CNAS medicilor pentru anul următor, nu se simplifică nimic, ci dimpotrivă!

Doamnelor și domnilor deputați ai Puterii,
Domnule prim-ministru Tudose,

Medicii vă cer debirocratizarea sistemului public de sănătate din România și nu sufocarea lui! Fiecare medic a învățat, în cei peste 10 ani de medicină universitară, că nu trebuie să neglijeze actul medical și că pe primul loc trebuie să se situeze întotdeauna pacientul și nu hârțogăraia!

De aceea, medicii de familie vă cer o funcţionare corectă a sistemelor informatice şi înlăturarea acelor protocoale care pun mari piedici actului medical, acordarea a 10% din fondurile de sănătate pentru medicina de familie,  precum și  de a le da posibilitatea de a elibera anumite reţete, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să alerge de la un medic specialist la altul.

Ținând cont de faptul că medicina de familie oferă, de fapt, peste 70% din serviciile medicale în România, cei peste 11.000 de medici de familie nu trebuie tratați doar cu dispreț și puși în fața faptului împlinit, domnule prim-ministru Tudose, fără a-i consulta înainte de a li se arunca în față un contract!

Medicii v-au tras un serios semnal de alarmă, domnilor din Guvernul PSDragnea! Nu vă mai faceți că nu-i auziți nici pe cei care vă vindecă și pe dumneavoastră atunci când aveți o problemă de sănătate!

Florin Roman, deputat PNL Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Grozav Vasile 21 noiembrie 2017 at 16:36

Daca o persoana, apartinand unui partid aflat in opozitie, merge cu trenul si trage semnalul de alrma, semnalul i se adreseaza cu certitudine guvernului. Ultimul semnal de alarma s-a lasat cu sanctionarea unui cetatean anonim cu suma de 500 lei.
Din intelepciunea domnului Roman ,, Decat DAC mai bine ROMAN,, decat activist mai bine LATINIST SI decat pivot sub panou mai bine panou sub pivot. ,,
Si apoi, domnule Roman, nu credeti ca semnalul de alrma poate fi tras si in timp ce trenul sta?
Nu uitati ,, Medicii de familie sunt si pentru nefamilisti. ,,

stef 21 noiembrie 2017 at 17:19

Nu ati castigat puterea si nu o veti castiga niciodata.Sunteti niste asa zisi oameni de afaceri(bisnitari) ordinari,care nu va intereseaza numai exploatarea omului de rand pentru interese personale,cu salarii cat mai mici,pentru ai putea tine sub talpa,sa fie cat mai saraci,sa nu poata sa se ridice.Blestemati veti fi de toti oamenii de rand,veti vedea dar o sa fie prea tarziu.

DUCU 21 noiembrie 2017 at 17:33

daca te iei dupa zapacitul asta ,,, habarnist rau

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...