Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: ”Și medicii de familie îi trag un semnal de alarmă zgomotos Guvernului PSDragnea, însă fără niciun rezultat!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doamnă/domnule Președinte de ședință,
Stimaţi colegi,

Săptămâna trecută medicii de familie au protestat în fața Guvernului, fiind profund nemulțumiți de faptul că draftul de contract, propus de CNAS pentru anul 2018, conţine prevederi în plus de birocraţie, iar creşterea de 5% care le-a fost propusă nu acoperă nici măcar creşterile de prețuri la utilităţi!

”Draftul (propus de CNAS – n.r.) era un fel de copy-paste după contractul trecut. Nu erau multe diferenţe. Ceea ce ne-a nemulţumit este faptul că în loc să ţină cont de ceea ce am propus noi ca principii, în primul rând de debirocratizare, el vine cu nişte prevederi în plus de birocraţie şi care ne deprofesionalizează în plus”, a declarat vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Deci, în loc de a pune accent pe un act medical de calitate și, bineînțeles, pe întărirea rolului medicilor de familie pe partea de prevenție a bolilor pacienților lor, aceștia au ajuns să fie sufocați de tot felul de hârtii, situații și protocoale tot mai greoaie, pe care trebuie să le întocmească/respecte, ca și când ar fi contabili și nu medici!

Prin acest contract-cadru, Guvernul Tudose demonstrează încă odată că una spune și alta face! Și mă refer astăzi, aici, în Parlamentul României, la faptul că același Guvern Tudose care susținea în Programul său de guvernare că va lua măsuri urgente pentru debirocratizare, prin noul contract-cadru propus de către CNAS medicilor pentru anul următor, nu se simplifică nimic, ci dimpotrivă!

Doamnelor și domnilor deputați ai Puterii,
Domnule prim-ministru Tudose,

Medicii vă cer debirocratizarea sistemului public de sănătate din România și nu sufocarea lui! Fiecare medic a învățat, în cei peste 10 ani de medicină universitară, că nu trebuie să neglijeze actul medical și că pe primul loc trebuie să se situeze întotdeauna pacientul și nu hârțogăraia!

De aceea, medicii de familie vă cer o funcţionare corectă a sistemelor informatice şi înlăturarea acelor protocoale care pun mari piedici actului medical, acordarea a 10% din fondurile de sănătate pentru medicina de familie,  precum și  de a le da posibilitatea de a elibera anumite reţete, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să alerge de la un medic specialist la altul.

Ținând cont de faptul că medicina de familie oferă, de fapt, peste 70% din serviciile medicale în România, cei peste 11.000 de medici de familie nu trebuie tratați doar cu dispreț și puși în fața faptului împlinit, domnule prim-ministru Tudose, fără a-i consulta înainte de a li se arunca în față un contract!

Medicii v-au tras un serios semnal de alarmă, domnilor din Guvernul PSDragnea! Nu vă mai faceți că nu-i auziți nici pe cei care vă vindecă și pe dumneavoastră atunci când aveți o problemă de sănătate!

Florin Roman, deputat PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea