Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Regret decizia CNI de sistare a finanțării la Bazinul Olimpic. Lucrarile continuă până la clarificarea situației

Bogdan Presecan

Publicat

în

Tocmai când credeam că problemele pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Bazinului Olimpic din Alba Iulia se rezolvaseră, facând mai ușor de digerat declarațiile politice contradictorii pe acest subiect, iată că joi, 31 ianuarie, Compania Națională de Investiții (CNI), care funcționează în subordinea Ministerului Dezvoltării, condus de social-democratul Liviu Dragnea, a luat decizia sistării finanțării lucrărilor la bazinele de înot din mai multe localități.

În ceea ce îi privește pe albaiulieni, vestea este una foarte proastă, având în vedere că la bazin se lucrează de zor pentru terminarea lucrărilor rămase nerealizate în proporție de 25%, iar termenul de finalizare a acestora era sfârșitul lunii mai.

Zilele trecute Consiliul Local Alba Iulia a alocat 500.000 de lei pentru cofinanțarea lucrărilor la acest obiectiv, iar acum CNI refuză să mai plătească circa 37 de miliarde lei vechi, bani de care este nevoie pentru a se încheia investiția, care ar duce la mult așteptata deschidere a bazinului olimpic.

Ministrul Liviu Dragnea se prevalează de un Ordin de Guvern al fostului premier Boc, care stabilea ca investiția în ceea ce privește reabilitarea bazinelor de înot să fie finanțată în proporție de cel puțin 30% din bugetele locale.

Florin Roman a declarat că împreună cu primăria, Consiliul Județean Alba ar putea acoperi deficitul de circa 37 de miliarde lei vechi, pentru a se finaliza totuși modernizarea bazinului.

„Se poate face o asociere între Consiliul Local și CJ astfel încât sa acoperim acel rest de plată și să putem finaliza lucrările. Sunt convins că ar fi un prim pas pentru o colaborare normală. Putem foarte ușor să rezolvăm această problemă”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

UPDATE declarație Florin Roman: „IMPORTANT!!! Lucrarile la bazinul olimpic continua in pofida deciziei CNI de a suspenda finantarea. Cei care doresc sa se convinga de acest lucru sunt rugati sa faca o vizita la bazinul olimpic. Am terminat de curand discutiile cu cei de la TIM si am ajuns la urmatoarele concluzii:

1. Lucrarile la bazinul olimpic continua pana la clarificarea situatiei;

2. Organizarea unei intalniri intre TIM, Primaria si CJ Alba prin care sa preluam acoperirea diferentei de 37 de miliarde de lei cat mai este de executat, la nivelul Primariei si CJ Alba, daca se doreste cu adevarat acest lucru si nu vorbim doar de declaratii de presa. Pana in prezent CNI a platit 77 de miliarde de lei vechi;

3. Continuarea demersurilor la nivelul Guvernului pentru a recupera acesti bani, astfel incat lucrarile sa nu fie oprite.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea