Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Raport de activitate la 1 an de la preluarea mandatului de vicepreşedinte al CJ Alba

Publicat

în

În urmă cu un an de zile eram ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi spuneam atunci că accept funcţia pentru a putea duce la bun sfârşit proiectele pe care le-am promis şi discutat în campania electorală. Odată depăşit acest moment, împreună cu toţi colegii din Consiliul Judeţean, care au înţeles că s-a terminat campania electorală, ne-am apucat serios de treabă. Ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean am promis transparenta deplină şi comunicare, iar astăzi, la un an de la investire este momentul bilanţului.

Principala realizare administrativă constă în adoptarea proiectului de hotărâre referitor la „Primul ghiozdan” şi care înseamnă 5.600 de ghiozdane cu toate rechizitele necesare pentru copiii din clasa 0 şi clasa I din judeţul Albă. Licitaţia a fost finalizata şi la sunarea primului clopoţel, cei 5.600 de copii vor beneficia de acest proiect, indiferent că sunt bogaţi sau săraci. Este o mână de ajutor întinsă celor care încep şcoală.

Un alt proiect care demarează la începerea noului an şcolar este Şcoala profesională germana de tip Kronstdat. După multe întâlniri, deplasări şi zbateri multiple, CJ Alba a adus normalitatea la masa discuţiilor. Este primul proiect instituţionalizat care a adunat în acelaşi loc CJ Alba, Primăria, ISJ Alba şi branduri ale judeţului pentru un proiect important pentru tineri. În toamnă vom începe cu minim două clase, iar în aceste zile promovăm proiectul în rândul elevilor şi părinţilor de la diferite colegii albaiuliene. Răspunsul este foarte bun şi sunt convins că vom avea mai multe cereri decât locuri. E un bun început. Copiii pot beneficia de facilităţi şi bonificaţii importante: ştiu o meserie, au o diplomă ce poate fi recunoscută şi internaţional, primesc pe lângă bursa dată de minister şi o suplimentare de 200 RON, au transport gratuit la locul de practică, asigurare de servicii medicale, echipament de lucru şi protecţie etc. Şi mai ales oportunitatea unui loc de muncă. E un început bun şi un proiect care poate creşte de la an la an.

Elit - Gustul Desăvârșit

Am promovat şi a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se reduce numărul drumurilor persoanelor cu handicap din zona munţilor Apuseni la Alba Iulia, de la 3 la 1, că variantă alternativă. Este un proiect pilot care începe să se rodeze ca urmare a implicării şi responsabilizării primăriilor.
Peste tot în judeţ se lucrează. Se derulează investiţii puternice în domeniul sănătăţii, prin modernizarea secţiilor de la spitalul judeţean. Tot aici se implementează sistemul E – Sănătate care înseamnă avantaje pentru pacienţi.

La fel, investiţii puternice sunt derulate în domeniul infrastructurii. 300 de miliarde de lei vechi sunt folosiţi numai în acest an pentru modernizarea drumurilor judeţene. Anul trecut au fost modernizaţi 70 de km de drum judeţean. În aceste zile a început implementarea programului de alimentare cu apă în sistemul microregional din Podişul Secașelor. Practic, tot judeţul este un imens şantier. Iar unde se lucrează să ştiţi că acolo este „mâna” Consiliului Judeţean.

În plan cultural şi sportiv, Consiliul Judeţean rămâne principalul susţinător al acestor domenii.

Toate aceste lucruri erau greu de realizat în condiţiile unui conflict permanent la vârful conducerii CJ Alba. Am lăsat orgoliile la o parte şi am pus umărul împreună la treabă, pentru cetăţeni. Faceţi doar o comparaţie între cum merg lucrurile la CJ Alba şi aruncaţi un ochi la Alba Iulia, unde conflictul este permanent şi neproductiv pentru cetăţeni.

Ca reprezentant al USL în administraţia judeţeană, am făcut ce trebuie pentru ca autostrada Sebeș-Turda să devină realitate. Vorbim de o investiţie de circa 950 milioane de euro, care înseamnă veritabilul pol de dezvoltare a judeţului Alba. Este cel mai important proiect de după revoluţie, care înseamnă o nouă şansă de dezvoltare economică pentru Sebeş, Alba Iulia, Teiuş, Aiud, Ocna Mureş şi comunele tranzitate Ciugud, Sântimbru, Galda, Mirăslău, Unirea, Lunca Mureşului dar şi zonele limitrofe. Lucrările trebuie să înceapă în primăvara anului viitor.

Judeţul Alba a fost „pedepsit”  cu peste 100 de miliarde de lei vechi de guvernul USL pentru lucrări de investiţii în apă, alimentari cu apă şi canal, ca urmare a demersurilor făcute la Bucureşti.

Am şi o nerealizare şi un regret personal. Din păcate nu am reuşit să mergem mai departe în cazul Alba Iulia Capitala Culturală Europeană, Primăria Alba Iulia refuzând categoric să devină partener în acest proiect. Ori fără Alba Iulia, nu putem fi candidaţi pentru un asemenea titlu. Frâne puternice au venit şi pe alte obiective dorite de albaiulieni, precum preluarea cinematografului Dacia (apropos, cei de la Baia Mare l-au trecut în domeniul public zilelele trecute, la noi nu se poate deşi l-am primit de la Ministerul Culturii), continuarea lucrărilor la bazinul olimpic, sala polivalentă ş.a.m.d. Ceea ce nu înţeleg frânarii este că nu-i pun frână lui Florin Roman, ci albaiulienilor care îşi doresc aceste lucruri normale.

Dacă aş fi fost la primărie, în 2 ani şi jumătate de la preluarea mandatului aş fi terminat atât Sala polivalentă cât şi Cinematograful. Şi fără a sta cu mâna întinsă şi fără a căuta tot felul de motive. Alba Iulia poate să realizeze pe forţe proprii aceste lucruri. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!

Florin Roman, vicepreşedinte CJ Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba: Situația de la Spitalul Municipal Aiud putea fi soluționată de către conducerea unității medicale și a primăriei!

Publicat

în

PSD Alba: Situația de la Spitalul Municipal Aiud putea fi soluționată de către conducerea unității medicale și a primăriei!

Conducerea Primăriei Aiud și a unității medicale sunt responsabile de situația creată la Spitalul Municipal unde 67 de cadre medicale, angajate pe perioada pandemiei, riscă să rămână fără locul de muncă, în 6 iunie, după expirarea contractelor.

”Întreaga vină e a primăriei Aiud care, alături de conducerea unității medicale, nu a acționat pentru binele pacienților si pentru creșterea calității serviciilor medicale. Managerul spitalului trebuia să constituie o nouă organigramă, să organizeze examene pentru aceste posturi, să angajeze inclusiv medici, să presteze servicii medicale pentru populație, să le dezvolte, iar apoi să solicite bani, conform prevederilor legale, Casei Județene de Asigurări de Sănătate, aflate în subordinea Casei Naționale de Asigurări Sănătate”, a transmis senatorul Călin Matieș, în urma unei discuții cu angajați ai spitalului, dar și cu prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Doar pe durata pandemiei, Spitalul Municipal a primit de la Ministerul Sănătății circa 4 milioane de euro pentru proiecte de investiții. De asemenea, toate cheltuielile efectuate au fost decontate și toate necesitățile financiare au fost acoperite integral.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ministerul Sănătății a creat cadrul legal pentru ca personalul medical angajat în pandemie să fie păstrat în sistem, iar în Parlament există un proiect de lege prin care acești angajați să poată lucra, în continuare, prin contracte de muncă fără durată limitată. De asemenea, trebuie respectate toate prevederile legale privind ocuparea posturilor. Cadrele medicale de la Aiud și-au demonstrat utilitatea și au făcut mari eforturi pentru tratarea oamenilor din tot județul Alba. A fost rândul conducerii unității medicale și a primăriei, în subordinea căreia se află spitalul, să continue demersurile legale pentru menținerea lor în activitate”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Trebuie precizat faptul că Ministerul Sănătății nu are atribuții în plata salariilor angajaților de la Spitalul Municipal Aiud.

Nu exista risc privind apariția unui deficit bugetar dacă strategia spitalului era de dezvoltare a serviciilor medicale.

Dezvoltarea activității spitalului și, implicit, creșterea valorii contractului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba înseamnă acoperirea din propriile surse a oricărui posibil deficit bugetar. Mai mult, doar din luna octombrie 2022 decontarea sumelor prevăzute în contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Alba se va face exclusiv corespunzător serviciilor raportate și nu în baza cheltuielilor efective, așa cum este cazul acum și cum a fost cazul în ultimii 2 ani, pe perioada pandemiei.

La Spitalul Municipal Aiud există deficit de personal chiar și în condițiile angajării celor 67 de cadre medicale cărora le expiră contractul de muncă în 6 iunie. Astfel, spitalul are mare nevoie de acești angajați.

Toate celelalte unități  sanitare din județ au organizat examene pentru angajații din timpul pandemiei și au reușit să gestioneze situația corespunzător.

Probleme și proteste sunt doar la Aiud, exclusiv din cauza factorilor locali de decizie care nu au gestionat situația corespunzător!

Organizația județeană a PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare