Florin Roman: Raport de activitate la 1 an de la preluarea mandatului de vicepreşedinte al CJ Alba

În urmă cu un an de zile eram ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi spuneam atunci că accept funcţia pentru a putea duce la bun sfârşit proiectele pe care le-am promis şi discutat în campania electorală. Odată depăşit acest moment, împreună cu toţi colegii din Consiliul Judeţean, care au înţeles că s-a terminat campania electorală, ne-am apucat serios de treabă. Ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean am promis transparenta deplină şi comunicare, iar astăzi, la un an de la investire este momentul bilanţului.

Principala realizare administrativă constă în adoptarea proiectului de hotărâre referitor la „Primul ghiozdan” şi care înseamnă 5.600 de ghiozdane cu toate rechizitele necesare pentru copiii din clasa 0 şi clasa I din judeţul Albă. Licitaţia a fost finalizata şi la sunarea primului clopoţel, cei 5.600 de copii vor beneficia de acest proiect, indiferent că sunt bogaţi sau săraci. Este o mână de ajutor întinsă celor care încep şcoală.

ELIT

Un alt proiect care demarează la începerea noului an şcolar este Şcoala profesională germana de tip Kronstdat. După multe întâlniri, deplasări şi zbateri multiple, CJ Alba a adus normalitatea la masa discuţiilor. Este primul proiect instituţionalizat care a adunat în acelaşi loc CJ Alba, Primăria, ISJ Alba şi branduri ale judeţului pentru un proiect important pentru tineri. În toamnă vom începe cu minim două clase, iar în aceste zile promovăm proiectul în rândul elevilor şi părinţilor de la diferite colegii albaiuliene. Răspunsul este foarte bun şi sunt convins că vom avea mai multe cereri decât locuri. E un bun început. Copiii pot beneficia de facilităţi şi bonificaţii importante: ştiu o meserie, au o diplomă ce poate fi recunoscută şi internaţional, primesc pe lângă bursa dată de minister şi o suplimentare de 200 RON, au transport gratuit la locul de practică, asigurare de servicii medicale, echipament de lucru şi protecţie etc. Şi mai ales oportunitatea unui loc de muncă. E un început bun şi un proiect care poate creşte de la an la an.

Am promovat şi a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se reduce numărul drumurilor persoanelor cu handicap din zona munţilor Apuseni la Alba Iulia, de la 3 la 1, că variantă alternativă. Este un proiect pilot care începe să se rodeze ca urmare a implicării şi responsabilizării primăriilor.
Peste tot în judeţ se lucrează. Se derulează investiţii puternice în domeniul sănătăţii, prin modernizarea secţiilor de la spitalul judeţean. Tot aici se implementează sistemul E – Sănătate care înseamnă avantaje pentru pacienţi.

La fel, investiţii puternice sunt derulate în domeniul infrastructurii. 300 de miliarde de lei vechi sunt folosiţi numai în acest an pentru modernizarea drumurilor judeţene. Anul trecut au fost modernizaţi 70 de km de drum judeţean. În aceste zile a început implementarea programului de alimentare cu apă în sistemul microregional din Podişul Secașelor. Practic, tot judeţul este un imens şantier. Iar unde se lucrează să ştiţi că acolo este „mâna” Consiliului Judeţean.

ADEZIUNE PLUS ALBA

În plan cultural şi sportiv, Consiliul Judeţean rămâne principalul susţinător al acestor domenii.

Toate aceste lucruri erau greu de realizat în condiţiile unui conflict permanent la vârful conducerii CJ Alba. Am lăsat orgoliile la o parte şi am pus umărul împreună la treabă, pentru cetăţeni. Faceţi doar o comparaţie între cum merg lucrurile la CJ Alba şi aruncaţi un ochi la Alba Iulia, unde conflictul este permanent şi neproductiv pentru cetăţeni.

Ca reprezentant al USL în administraţia judeţeană, am făcut ce trebuie pentru ca autostrada Sebeș-Turda să devină realitate. Vorbim de o investiţie de circa 950 milioane de euro, care înseamnă veritabilul pol de dezvoltare a judeţului Alba. Este cel mai important proiect de după revoluţie, care înseamnă o nouă şansă de dezvoltare economică pentru Sebeş, Alba Iulia, Teiuş, Aiud, Ocna Mureş şi comunele tranzitate Ciugud, Sântimbru, Galda, Mirăslău, Unirea, Lunca Mureşului dar şi zonele limitrofe. Lucrările trebuie să înceapă în primăvara anului viitor.

Judeţul Alba a fost „pedepsit”  cu peste 100 de miliarde de lei vechi de guvernul USL pentru lucrări de investiţii în apă, alimentari cu apă şi canal, ca urmare a demersurilor făcute la Bucureşti.

Am şi o nerealizare şi un regret personal. Din păcate nu am reuşit să mergem mai departe în cazul Alba Iulia Capitala Culturală Europeană, Primăria Alba Iulia refuzând categoric să devină partener în acest proiect. Ori fără Alba Iulia, nu putem fi candidaţi pentru un asemenea titlu. Frâne puternice au venit şi pe alte obiective dorite de albaiulieni, precum preluarea cinematografului Dacia (apropos, cei de la Baia Mare l-au trecut în domeniul public zilelele trecute, la noi nu se poate deşi l-am primit de la Ministerul Culturii), continuarea lucrărilor la bazinul olimpic, sala polivalentă ş.a.m.d. Ceea ce nu înţeleg frânarii este că nu-i pun frână lui Florin Roman, ci albaiulienilor care îşi doresc aceste lucruri normale.

Dacă aş fi fost la primărie, în 2 ani şi jumătate de la preluarea mandatului aş fi terminat atât Sala polivalentă cât şi Cinematograful. Şi fără a sta cu mâna întinsă şi fără a căuta tot felul de motive. Alba Iulia poate să realizeze pe forţe proprii aceste lucruri. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!

Florin Roman, vicepreşedinte CJ Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

adriana 27 iunie 2013 at 15:22

Iar te impaunezi cu munca altora, de parca tu esti CJsingur?
proiectele care nu ti-au iesit sunt acelea fanteziste cu care va laudati voi penelisti in campanie,
Aceea cu olimpiada de iarna era cel putin SF scoasa tot din mintea unui penelist.
In rest doar vorbe…bla, bla, bla…!!!!

Sabina Covaciu 27 iunie 2013 at 19:27

Bai papagalule deja esti penibil. Nu te mai suportam cu mincinuna si iti zice o mama care nu FACE POLITICA nici PNL nici PSD nici PDL nimic. Dar tu esti de toata minunea cum vrei sa fi bagat in seama. Ne-ai distrus ca zilnic apari de ne-am saturat de tine domnule Roman. pe cuvant lumea e satula de tot ce vorbesti ca e realizare ca e nerealizare nu ne m-ai intereseaza.Asa TE IUBESTI de mult de ne disperi.

Dan 27 iunie 2013 at 22:56

Florin Roman chiar a facut treaba buna la CJ si face in continuare. Spre deosebire de altii …

Aurelian 27 iunie 2013 at 23:28

Singura activitate reusita a Piticului Atomic, ii cea de chibutz! Are un talent de admirat de a gasii subiecte de chibutzat, alti chibuteaza in football, isi insusesc rezultatele jucatorilor, si le justifica esecurile! Cum ansa la football trebuie sa ai sange in instalatie ca sa fii convingator, iar Vicele papiota cu ciucurel nu prea il are, Florinel si-a ales alte subiecte de chibutzat, Alba-Iulia capitala cultural europeana 2020, bazinul olimpic, si mai nou autostrada Sebes-Turda. Munceste al Dracului de mult piticania, pe Facebook, si Unirea, isi insuseste rezultatele altora , le justifica esecurile, ce mai ca si un chibutz de football!

nae 28 iunie 2013 at 0:18

Si altii ,,chibutzeaza” pe forum, cum e dl Aurelian, care e vesnic la datorie. Macar pe Roman il vedem si pe teren, insa dl.Aurelian exista doar pe forumul de la Unirea, unde, din lipsa de argumente logice il tot injura si-l eticheteaza. Daca-i cobori pe altii te ridici tu? Cam slabuta mentalitate, de chivuta !

Aurelian 28 iunie 2013 at 11:39

@nae, faci o confuzie, confunzi „terenul” cu Ziarul Unirea si Facebook, unde „exceleaza” Piticul Atomic! Pe teren nu ai cum sa-l vezi, ca se pierde prin iarba, si devine „invizibil”!

asus 28 iunie 2013 at 1:07

Dm. Florin Roman chiar a facut ceva pentru judetul acesta ,ii doresc mult noroc in continuare .

Carcotasul 28 iunie 2013 at 15:06

A facut cat a facut si Gainar din Alcala de Henares pentru romani, si-a facut o asociatie de servieta(acolo isi are toate actele), inscrie pe toti care le cunoaste NIE, in registrul asociatiei, are inscrisi in registru vreo 200 membrii, si din cand in cand mai prosteste cate unul mai slab de minte sa-i plateasca cotizatie, se autoinvita peste tot, si daca a dat o data mana cu vreun politician, iasa in presa ca sa se laude, cat de mult face pentru romanii emigranti. De fapt este apreciat de romani ca si Piticul Atomic, a candidat pentru functia de Primar in Alcala de Henares, intr-un oras de 250.000 de locuitori, din care peste 30.000 de romani, si a luat pe o lista de 29 de persoane(75% rude apropiate, ca aproape nimeni nu se mai compromite cu Gainar), nici mai mult nici mai putin decat 103 voturi, deci a reusit performanta de asi convinge sotia sa-l voteze! Dupa cum a luato Piticul Atomic „pe ulei”, cu acest cult al personalitatii ce si-l face in Unirea si pe facebook, sa vedem daca va ajunge la performanta lui Gainar, cand va candida ca Primar la Alba-Iulia!

Menghele 28 iunie 2013 at 9:38

Tulburarea de personalitate narcisista este caracterizata de un model de grandiozitate de lunga durata (in fantezie sau comportamentul real), o nevoie covirsitoare de admiratie si de obicei o completa lipsa de empatie fata de ceilalti. Indivizii cu aceasta tulburare frecvent cred ca sunt de o reala valoare in viata tuturor sau a oricaror persoane pe care le intilnesc. In timp ce astfel de comportament era oarecum adecvat pentru un rege din secolul XVI, astazi este in general considerat inadecvat pentru oamenii normali.

Persoanele cu tulburarea de personalitate narcisista prezinta frecvent snobism sau atitudini de patronism. De exemplu un astfel de individ se poate plinge de impolitetea unui chelner neindeminatic sau de stupiditatea lui sau sa traga concluzii despre o analiza medicala prin evaluarea condescendenta a medicului.
In termeni generali aceste persoane sunt denumite narcisiste.

Comentariile sunt oprite