Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Poveştile electorale şi mincinoase ale cuplului Hava-PDL. Azi: investiţiile şi locurile de muncă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

   Trăieşti ca şi mine în Alba Iulia şi ştii povestea tristă şi nespusă a oraşului nostru: economia în Alba Iulia e moartă, nu sunt locuri de muncă, iar investiţii medii sau majore nu există. Marile fabrici au fost puse pe butuci, iar singurii care prosperă sunt şmecherii care fac afaceri cu primăria. Există un singur om în municipiu care e rupt de această realitate, care crede că o ducem bine: primarul Mircea Hava. Am impresia că până şi acoliţii săi şi cei care sunt plătiţi să îi cânte în strună sunt jenaţi de poveştile lui Hava despre cât de bine o ducem în Alba Iulia. Doar el, Hava, încearcă de 18 ani să ne tot convingă că o ducem bine sub „domnia” sa şi a PDL.
Dar vorba românului: „unde nu-i cap, vai de picioare”. Cu un asemenea personaj la cârmă, Alba Iulia a eşuat de mult. Fii şi fiicele oraşului iau tot mai mult calea oraşelor mai mari sau a străinătăţii. Până şi oameni trecuţi de o vârstă, tot mai mulţi, au ajuns să-şi dorească să plece dintr-un municipiu care le-a alungat copiii şi nu le dă în schimb decât pavele şi betoane.
Un singur om prosperă pe seama celorlaţi: Mircea Hava. Singurele afaceri care funcţionează în Alba Iulia sunt cele care „trebuie”. Nu e de mirare, de aceea, că există mai mulţi investitori la Galda decât la noi în municipiu. E ruşinos. De 18 ani suntem minţiţi cu investiţii şi investitori. Nimic nu se întâmplă iar oraşul rămâne cenuşiu. Ca să preîntâmpin populismul şi gargara domnului primar trebuie să spun răspicat: sunt foarte trist că oraşul e aşa şi nu mă bucur deloc. Nu trăiesc, nici eu nici alt albaiulian, vreo stare de extaz că suntem în ruină. Mi-aş dori ca această conducere de coşmar să se termine şi să vedem şi altceva mai bun pentru Alba Iulia noastră dragă.
Singurul gând ce-mi oferă o mică speranţă e că am putea scăpa de Hava anul acesta şi să redăm viaţă oraşului. Metoda e simplă: să nu mai votăm poveştile lui Hava cu aşa zişi „investitori” şi „locuri de muncă”, poveşti pe care a început iar să le spună, acum că se apropie alegerile. Nu aţi mai auzit placa asta – „zeci de milioane de euro”, „sute de locuri de muncă”, „investitor major”? Ba da, doar atunci când sunt alegeri şi dl Hava vrea să îl alegem iar şi iar. În rest, între alegeri, nu se întâmplă nimic.
Desigur, avem nevoie de investiţii. Ca de aer. Diferenţa e că 18 ani, an de an, Hava ne-a arătat că nu poate, nu ştie, nu se pricepe. E timpul să dăm altuia posibilitatea să arate ceva. Cineva care să pregătească serios terenul pentru investitori, care să meargă să caute investiţii până i se tocesc pantofii şi nu să aştepe ca ele să pice din cer, cineva care să creeze un pol de dezvoltare cu oraşe apropiate cum e Sebeşul. Nu mai avem nevoie de Hava care îşi toceşte doar şlapii prin vacanţe, în timp ce oraşul moare.
Singurul mare proiect din Alba Iulia, Cetatea, a fost de fapt o investiţie a noastră a tuturor în afacerile prietenilor lui Hava. Cu alte cuvinte, am dat noi bani de acasă altora care or să plece cu banii din oraş. Domnule Hava: investiţiile sunt invers! Alţii aduc bani ca să beneficiem noi! Cetatea e a noastră, e bine că se modernizează, dar ea e o afacere a lui Hava şi a prietenilor săi, o afacere de 70 de milioane de euro! Cred că a trecut vremea primarului care ne face sensuri giratorii de zeci de mii de euro, ne pune polistiren în Cetate şi ne rade spaţiile verzi pentru 70 de milioane de euro!
În Alba Iulia e timpul pentru investiţii reale, care să facă municipiul Capitală Culturală Europeană în 2020 şi un pol de dezvoltare urbană, nu un oraş-mort aşa cum e acum. E timpul unui primar pentru albaiulieni, nu unul care îi mulge de bani şi le vinde poveşti aşa cum face Hava!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea