Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Drumul Vurpăr-Pâclişa, o soluţie pentru detensionarea traficului la intrarea în municipiul Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Florin Roman, vicepreşedinte al CJ Alba, a anunţat ieri în cadrul unei conferinţe de presă principalele obiective ale administraţiei judeţene în ceea ce priveşte reabilitarea drumurilor din judeţ în 2013. Astfel, finalizarea drumului Vurpăr-Pâclişa-Alba Iulia va fi unul dintre obiectivele principale ale CJ Alba ce vor fi finalizate în 2013, având ca scop detensionarea traficului rutier la intrarea în municipiul reşedinţă de judeţ. Pe traseul acestui drum va intra în reparaţie capitală şi podul de peste Mureş, de la Vurpăr. Lucrarea, bugetată deja pentru 2013, presupune continuarea drumului de la limita cu judeţul Hunedoara (fiind deja asfaltaţi 7 km de pe traseul din Alba) prin Blandiana, spre Vinţu de Jos.
Traseul pitoresc de la Poiana Gălzii, Întregalde, va putea fi pus în sfârşit în valoare prin reabilitarea totală a DJ 706K, pe o porţiune de 15 km. În această toamnă a fost licitată lucrarea pe o porţiune de 7 km, între Poiana Gălzii şi Roica iar în primăvară va fi licitată şi executată lucrarea între Roica şi Întregalde.
Drumul comunal dintre Bucium spre Mogoş, cu intersecţie în DN 74, a fost asfaltat pe o porţiune de 7,4 km, urmând ca finalizarea lucrărilor să se facă după ce canalizarea va fi introdusă complet pe o distanţă rămasă de 1,5 km.
Podul de peste Ampoi, înspre Ciugud prin Drâmbar va intra în reparaţii capitale iar cei 1,9 km de drum rămas neasfaltat în Drâmbar vor fi atacaţi în 2013, după ce se va încerca urgentarea unor proceduri birocratice.
La capitolul drumuri judeţene reabilitate şi recepţionate, vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman a ţinut să precizeze că mare parte dintre aceste lucrări fuseseră deja începute de colegii săi de la Direcţia Tehnică a CJ Alba şi SC DPL însă finalizarea acestora nu a fost posibilă deoarece ultima tranşă din fondurile necesare rămăseseră blocate pe la ministerele de resort. Vicepreşedintele CJ Alba a mărturisit că vizitele sale repetate la Bucureşti nu au fost în van, mare parte dintre fondurile necesare judeţului Alba şi care au înţepenit pe la ministere începând să fie din nou vizibile. Au fost finalizate astfel: DC 161 Ciuruleasa, DC 99 Lupşa, DC 19 Teiuş, DC 85 Vidra. Roman a completat că au mai rămas 4-5 proiecte neterminate dar care sunt în stadiu avansat de finalizare, în special în Lunca Târnavelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea