Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Florin Roman despre regionalizare: ”Guvernatorul Regiunii Centru va fi un liberal. PSD va »trage« în partea Munteniei, Dobrogei și Moldovei”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Vicepreședintele PNL Alba, Florin Roman, a răspuns întrebărilor puse de albaiulienii care doresc să-i afle opinia despre regionalizarea României și mai ales despre desemnarea Municipiului Alba Iulia ca reședință a capitalei Regiunii Centru.

În legătura cu regionalizarea eu cred că este necesară, din cel puțin două puncte de vedere: atragerea de fonduri europene pe sesiunea 2014-2020, pe noua alocare a UE, dar și descentralizarea reală. Este importanat ca noile regiuni să fie cele care gestionează direct atragerea de fonduri UE, care se negociază în prezent la Bruxelles, iar până la sfâriștul acestui an noile entități să fie funcționale. În privința descentralizării, practic tot ce ține de investiții va trece de la ministere la regiuni, iar ministerele vor avea doar rol de control și reglementare, adică emitere de acte administrative. Șansa tehnică a Albei este că sediul ADR Centru, care practic va pune la dispoziție, personalul noii regiuni, este la Alba Iulia. ADR are în derulare o serie de contracte cu finanțare UE, iar pentru mutare ar trebui modificată legea actuală și aplicată alta, ceea ce înseamnă întârizeri ale proiectelor aflate în derulare. Din punct de vedere politic, noul guvernator va fi unul liberal, întrucât PSD va „trage” în partea Munteniei, Dobrogei și Moldovei. Alba poate negocia sediul regiunii la noi în schimbul voturilor pentru noul guvernator”, a declarat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

15 aprilie: Ziua Mondială a Artei. Celebrarea recunoștinței față de contribuția artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 15 aprilie, anual, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea