Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman despre autostrada Sebeș-Turda: ”Peste tot în lume, o autostradă trece peste terenuri și bunuri ale oamenilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Traseul autostrăzii Sebeș-Turda naște dispute între politicieni și cetățenii speriați că le vor fi grav afectate proprietățile. Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, liberalul Florin Roman a reacționat azi la plângerile unor cetățeni din cartierul albaiulian Oarda trimise către redacțiile ziarelor locale.

Acesta consideră că cetățenii sunt manipulați de PDL și spune că nu se va sacrifica bunăstarea unui județ întreg pentru interese politice și că ”peste tot în lume, o autostradă trece peste terenuri și bunuri ale oamenilor” care vor fi despăgubiți conform legii:

”Lupta PDL și a primarului Mircea Hava cu autostrada Sebeș-Turda a început așa cum era de așteptat. Vineri în conferința de presă, tonul l-au dat parlamentarii Pereș și Negruț care au criticat realizarea autostrăzii dar și faptul că Primăria Alba Iulia nu a primit harta traseului propus de proiectant.

Fac precizarea că acest traseu propus a fost trimis tuturor primăriilor de pe raza localităților tranzitate de nouă autostradă. Numai ca la Primăria Alba Iulia nu știe Manda ce face Tanda. În aceeași zi, pe mail, mai multe redacții primesc mail-uri de la cetățeni dezinformați și manipulați de la primărie, cu ajutorul unor consilieri locali. Se aruncă vorbe grele, azi de exemplu, consilierul PDL Domuța convoacă din nou presa la un „protest spontan”. Sunt acuzat eu ca am schimbat traseul și că se dărâmă satul Oarda de Sus. Cu caietul în mână, consilierul PDL strânge semnături, împotriva autostrăzii. El este unul din cei a căror terenuri poate fi tranzitat de noua autostradă.

Vreau să le transmit celor de la PDL că autostrada Sebeș-Turda, o investiție de 1 miliard de euro, care înseamnă scoaterea din izolare economică și locuri de muncă pentru Alba Iulia, Teiuș, Aiud, Unirea și Ocna Mureș nu poate fi oprită de nimeni. Agitația PDL este cea mai bună dovadă că Mircea Hava nu dorește dezvoltarea economică a acestui județ, pentru a fi menținute doar privilegiile băieților destepți. Așa a condus timp de 20 de ani, controlând totul.

Îmi pare rău de cetățenii care se lăsa manipulați politic de consilierii PDL. Nu sacrificăm un județ pentru interesele politice ale consilierului Domuța sau ale domnului Hava. Vorbim de un traseu propus de proiectant, care poate fi bun sau rău. Om vedea. Peste tot în lume, o autostradă trece peste terenuri și bunuri ale oamenilor. Sunt costuri ale modernizării în întreaga lumea. Cei afectați vor fi despăgubiți în litera și spiritul legii. Iar legea nu se negociază”, spune vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman.

UPDATE: În urma comentariilor apărute la articolele având ca subiect nemulțumirile cetățenilor din Oarda, vicepreședintele CJ Florin Roman a mai făcut următoarele precizări:

”Proiectantul autostrăzii Sebeș-Turda este dispus să găsească cea mai buna soluție, astfel încât la Oarda de Sus, tranzitarea localității să se facă cu cât mai puțin disconfort pentru localnici. Numai că aceste soluții se găsesc prin dialog, nu prin manipulare sau dezinformare. Arhitectul șef al municipiului Alba Iulia a suprapus axul autostrăzii cu Plan Urbanistic General în avizare, și nu aprobat cum se spune. Din acest motiv, schița pe care a pus-o la dispoziția unor cetățeni, pe un traseu, încă nedefinitiv, generează dispute și manipluează oamenii, generând nemulțumire printre cei afectați. Ce nu spune doamna arhitect este că a continuat să elibereze autorizații de construcție în zona de impact, deși știa că autostrada se va face mai repede sau mai târziu. Și nu mai spune ceva doamna arhitect șef, că susține vechiul traseu al drumului expres, pentru care s-a și dat aviz favorabil, și care prevedea demolarea a 9 case în Oarda. Ori modificarea traseului tocmai asta își propune, să salveze de la demolare cât mai multe imobile. Și uite așa, la Oarda se repetă scenariul de acum 6 ani când unii cetățeni sunt manipulați sau dezinformați de consilieri locali direct interesați cum este dl Domuța. Autostrada merge înainte domnilor, iar dacă nu ați fost în stare să o faceți în guvernarea dvs. măcar nu mai puneți bețe în roate, mințind lumea”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea