Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman, deputat PNL: Lucrările de asfaltare în pericol de blocaj total

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări în valoare de sute de miliarde de lei, pentru asfaltarea drumurilor, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, sunt în pericol să fie blocate. Prețul bitumului în costul total al asfaltului este undeva la 57%. Anul trecut, prețul mediu al bitumului era de circa 1.200 lei/tona. Acum, prețul mediu al bitumului/tonă a ajuns la peste 2.200 de lei.

De ce? Pentru că după închiderea industriei petro-chimice, România nu mai produce bitum și îl aduce din import, din țări precum Polonia, Ungaria sau chiar din China.

Tot față de anul trecut, salariile în mediul privat, în zona construcțiilor au crescut cu 30%, la fel ca și prețul la
combustibili. Numai cei trei factori au generat o creștere a costurilor pentru constructori, cu circa 30%, în condițiile în care ei au licitat pentru lucrările de asfaltare, într-o marjă de profit de 6-8 %.

În aceste condiții, majoritatea firmelor construcții, preferă să întrerupă lucrările și să abandoneze.

Ce înseamnă asta? Blocaj total. Reluarea procedurii de licitație publică, pe lângă faptul că întârzie execuția cu cel puțin un an, nu rezolvă problema. Restul rămas de executat ar trebui licitat la aceleași costuri ridicate.

Am prezentat aceste probleme și ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, solicitând găsirea unor soluții guvernamentale. Am propus un memorandum, concretizat în hotărâre de guvern, care să reactualizeze costul standard. În baza acestui HG, primăriile și CJ-urile vor putea încheia acte adiționale la contractele inițiale și care să permită constructorilor să finalizeze lucrările de asfaltare contractate.

Florin Roman, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea