Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman, deputat PNL: Extirpați “cancerul” economiei românești! Abrogați și apoi plecați!

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL solicita imperativ majorității PSD-ALDE-UDMR sa abroge OUG 114/2018, un adevărat “cancer” al economiei românești, cu efecte devastatoare in domenii cheie precum financiar-bancar, energetic, telecom, telefonie mobila etc.
Toți cetățenii romani trebuie sa înțeleagă ca suprataxarea înseamnă și facturi mai mari pentru ei. Ca toate aceste măsuri se răsfrâng in factura pe care fiecare dintre noi o plătește lunar.
* In cazul ratelor la bănci, romanul de rând trebuie sa înțeleagă ca “taxa pe lăcomie” a guvernului PSDragnea înseamnă ca vor plăti mai mult nu doar la rata, ci și la comisioane și dobânzi. Practic, și după creșterea ROBOR, ratele romanilor vor exploda, in condițiile in care cursul leu/euro a ajuns la un maxim istoric. “Taxa pe lăcomie” a guvernului PSDragnea lovește in special, in bancile cu capital romanesc, deși condamnatul penal, Liviu Dragnea susține ca se lupta cu multinaționalele.
* Suprataxarea domeniului energetic înseamnă scumpiri ale facturilor la curent și gaze, in condițiile in care anul trecut prețul final la consumator a crescut in guvernarea PSD cu 34% la curent și 24% la gaze. Ordonanța 114 produce creșteri ale facturii la cablu, internet, dar și la telefonia mobila.
* In domeniul bugetar, ordonanța PSD produce o serie de inechități între categorii profesionale, “ingheata” toate plățile de ore suplimentare, care nu mai sunt plătite. Sunt amânate plățile restante pentru zeci de mii de romani care au dat in judecată statul roman pentru restituirea taxei auto. Sunt amânate și plățile câștigate in instanța de către profesori.
* In domeniul administrației publice locale, primăriile care nu au indexat taxele și impozitele locale cu rata inflației sunt obligate de guvernul PSDragnea sa le majoreze cu pana la…400%!
* Poate cea mai grea lovitura este aplicată pensionarilor, care in mare parte au votat PSD. Majorarea punctului de pensie este din nou “înghețat” și amânat, de la 1 ianuarie la 1 septembrie. Practic, guvernul PSDragnea taie circa 90 de lei din pensia fiecărui pensionar, sau ii fura aproape o pensie in acest an, din drepturile legale, nu din pomana. Afectați sunt și cei din grupele I și II, care deși ar fi trebuit sa primească pensiile recalculate încă de la 1 octombrie 2018, nici pana astăzi, nu a fost pusă in plata nici o pensie.
* PSDragnea a refuzat și adoptarea unei ordonanțe de urgentă pentru punerea in plata a alocatiilor majorate de PNL, pentru copii. Cu toate acestea, PSDragnea a găsit banii necesari pentru a aloca 46 de milioane
de euro, bani pentru PSD.
PNL solicita imperativ majorității PSD-ALDE-UDMR sa retragă aceasta ordonanța nociva pentru romani. Altfel, PSDragnea împinge România spre recesiune economică!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea