// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Florin Roman, deputat PNL: ”E literă de lege – refuzi un loc de muncă, rămâi fără ajutor social!”

Este oficial. Parlamentul a adoptat Legea împotriva puturoşeniei! Camera Deputaților a votat, astăzi, cu o largă majoritate, amendamentul pentru modificarea Legii venitului minim garantat, pe care l-am inițiat și depus împreună cu deputatul Alexandru Băișanu.

Practic, prin acest amendament, persoanele care refuză un loc de muncă sau refuză să participe la cursuri de pregătire profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă vor pierde automat dreptul de a mai primi ajutor social.

Este greu de crezut că aproximativ 225.000 de români sunt inapți de muncă și au nevoie de ajutor social, atât timp cât unii preferă să bea în cârciumă banii primiți sau refuză să facă munci sezoniere! Deosebit de grav este și faptul că există situații în care unii părinți aleg să nu își trimită copiii la școală doar pentru a nu pierde ajutorul social.

Din păcate, în ultima perioadă, România a fost transformată într-o țară de asistați sociali, iar nemunca a fost încurajată de acest tip de ajutoare. Așa ceva nu se mai poate!

Adoptarea acestui proiect de lege în Parlament și trimiterea sa la promulgare înseamnă o lovitură grea dată puturoșilor. Este o lege împotriva celor apți de muncă dar care aleg să refuze munca, o lege care nu vizează însă persoanele nevoiașe și care au cu adevărat nevoie de ajutor social!

Venim astfel în sprijinul atât al autorităților locale care vor putea eficientiza cheltuirea banilor publici, dar și a statului prin asigurarea unei funcționări normale a pieței muncii din țara noastră.

Deputat PNL Florin Roman

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419