Florin Roman: de ce nu are Alba locuri de muncă?

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Clientela politică a PDL-ului a câştigat licitaţie după licitaţie în Alba Iulia – Firmele pedeliste jecmănesc judeţul Alba

    Problema cea mai gravă cu care se confruntă Alba Iulia şi judeţul Alba este cea a lipsei locurilor de muncă. O situaţie ce pare paradoxală în condiţiile în care primarul Mircea Hava se laudă că a a atras în Alba Iulia fonduri europene de peste 200 de milioane de euro, mai ales pentru lucrări de infrastructură cum sunt investiţiile pentru introducerea apei şi a canalizării, modernizarea străzilor şi arterelor de circulaţie, restaurarea Cetăţii Alba Carolina, refacerea unor poduri etc. Toate aceste investiţii au fost direcţionate nu spre firmele din Alba Iulia şi judeţul Alba, ci spre tot felul de societăţi comerciale din afara judeţului care au „câştigat” licitaţiile organizate la Primăria municipiului Alba Iulia condusă de primarul Mircea Hava, un şef de partid autoritar, care conduce însă cu mână fermă şi afacerile din Alba Iulia. Şi le conduce după cum vor muşchii lui, astfel că în municipiul Alba Iulia lucrează mai ales firme străine, clientelare PDL-ului, de pe întreg cuprinsul patriei. Dar să trecem la concret şi să vedem cine a câştigat licitaţiile din mandatul primarului Mircea Hava:
1) Reparaţiile la podul peste râul Mureş au fost executate de o firmă din Satu Mare.
2) Podul de la Partoş – pasarela peste calea ferată a fost practic reconstruit de către o firmă din Sibiu.
3) Blocurile ANL din Aba Iulia au fost construite de o firmă din Botoşani.
4) Parcările cu plată din Alba Iulia au fost administrate de o firmă din Târgu Mureş.
5) Străzile din Alba Iulia au fost reparate şi de către o firmă din Cluj-Napoca.
6) Deratizarea parcurilor şi a clădirilor din Alba Iulia s-a făcut de către o firmă din Ploieşti.
7) Lucrările de la Bazinul Olimpic sunt efectuate de către o firmă din Cluj.
8) Difuzarea presei în Alba Iulia se face de către o firmă din Timişoara, care deţine şi chioşcurile.
9) Construcţia clădirii (şcoala, biserica, cantina, internatul) Seminarului Mitropolit Simeon Ştefan se face de către o firmă din Sighetul Marmaţiei.
10) Tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile de la 10 iunie se face de către o firmă din Galaţi.
Exemplele ar putea continua. Cert este că Alba Iulia a ajuns un oraş interzis pentru firmele de construcţii din Alba Iulia şi pentru întreprinzătorii locali, care rând pe rând au dat faliment, astfel că cele 200 de milioane de euro cu care se laudă primarul că le-a atras la Alba Iulia nu au avut niciun efect pentru cei care caută un loc de muncă, acasă, aici, la Alba Iulia, toate contractele fiind obţinute de firme pedeliste. Dimpotrivă. Suntem pe primul loc în topul şomerilor din Transilvania !  Aşa primar, aşa licitaţii, aşa locuri de muncă!

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

28 Comentarii

Claudiu 15 mai 2012 at 21:52

Esti chiar ……. ca accepti sa semnezi un astfel de material! Asta inseamna licitatie, nu poti redirectiona lucrarile unde vrei tu. Si aia nu au venit cu muncitori din Botosani, au subcontractat echipe din oras. Si unde naiba vezi tu loc fruntas la somaj in Alba Iulia, cand firmele nu-si gasesc oameni calificati sa-i angajeze.

Dorin 15 mai 2012 at 22:21

Da-ne mai…. exemple de firme din judetul Alba care au contestat licitatiile , si cum spunea claudiu , forta de munca era tot din judetul Alba , ca doar nu-i tinea luni de zile la Alba Iulia pe muncitorii din Sighetu Marmatiei , Satu Mare ,etc , nu mai spun de cei care lucreaza la amenajarea cetatii .

Costel* 15 mai 2012 at 22:30

@ DORIN DAR OARE CE CAUTAU MOROSENII DE LA SIGHET SI MOLDOVENII LUI FLUTUR LA CONSTRUCTII IN ALBA IULIA, FIRME PDL-ISTE SI HAVA TACE MALC. ASA E LA PDL PENTRU EI SI FIRMELE LOR. Da Doamne sa scapam odata de aceasta hazna portocolie care de patru ani ne sufoca cu putoarea ei.

ardeleanul34 16 mai 2012 at 0:16

Stimate Domnule Sava, daca d-ta si familia ati castigat tot ce a vrut inima si mintea voastra, nu inseamna ca restul o duc bine, doarece banii vostrii au fost furati de la oamenii simpli, pe care zilnic ii minteati!Rusine pdl!!!!!

km0 16 mai 2012 at 16:07

Bai Dorine. Locuri de munca stabile nu exista. Nu robeala sezoniera!
Dane tu exemple concrete de locuri de munca in orasul asta!!…ca cetatea e gata azi maine. Dupa aceea ce fac oamenii?

Daca ce a facut estia numesti tu locuri de munca atunci traiesti pe alta planeta!

Vai de capu` nostru cu PDL-ul la conducere!

Nasu 15 mai 2012 at 22:46

Sti de ce nu are Alba locuri de munca? Deoarece aproape 1000 de aiudeni muncesc acolo, in Alba Iulia, la astia mai adauga cateva sute de ocnamureseni care, datorita luminoasei conduceri PNL au ajuns muritori de foame la ei acasa. Pentru mici amanunte suna la |Atanasiu. Stie el care sunt cauzele. Te va lamuri automat.

Bamse 16 mai 2012 at 0:46

Corect prietene Nasu,incompetenta prieteniilor din PNL (domnul primar din Aiud fiind un bun ex in acest sens) face ca sute de muncitori din Aiud si Ocna Mures sa faca naveta la Alba Iulia,Blaj,Sebes sau Cluj pt ca in aceste orase incompetenta primarilor a dus la distrugerea multor locuri de munca fara a fii create altele in schimb…nu inteleg cum oamenii mai cred in actuala clasa politica din care fac parte aceeasi oameni care au condus tara in ultimii 22 de ani ei avand perioade mai mici sau mai mari la conducerea tarii demonstrand ca sunt capabili de foarte putin…solutia?solutia MISCAREA LEGIONANARA si partidul miscarii:PARTIDUL”TOTUL PENTRU TARA”,singurii care s-a demonstrat ca nu au fost corupti sau coruptibili ,este de ajuns sa amintim cativa din membri sau simpatizanti ai miscarii Mircea Eliade,Constantin Noica,Petre Tutea,Ernest Maftei,Emil Cioran,Nae Ionescu,Ernest Bernea,Radu Gyr,Haig Acterian…

ardeleanul34 16 mai 2012 at 0:14

Nu are locuri de munca pentru ca Hava si ai lui isi bat joc de noi, asta cum au facut tot timpul. Dar a venit vremea ca schimbarea sa se petreaca si mare le va fi atunci durerea cand vor vedea ca se pot face locuri de munca, se pot mari salarii, pensii. Atunci va fi disperarea de pe urma, cand omul de rand va realiza ca a fost mintit si furat atata timp.

km0 16 mai 2012 at 18:50

vezi tu dupa alegeri. oricum hava , dumitrel si pd-ul nu mai au sanse.

Bamse 16 mai 2012 at 0:17

…domnule Roman haideti sa va mai dau si eu un exemplu:in Aiud unde conduce PNL de multi ani licitatia pentru canalizare a fost castigata de o firma din Prahova,mai exact din Campina,mai exact firma deputatului PDL Florin Anghel,fost PNȚCD, PUR, PNL, Partidul Conservator, PNDC …acest domn este un infractor cinstit ,impreuna cu sotia lui si-a insusit un hotel in statiunea Jupiter prin inginerii care l-au adus in atentia DNA dar de moment nu exista o justitie atat de puternica incat sa il si poata invinui ,urmariti doar investigatiile facute de cei de la ziarul Adevarul si Jurnalul National ca sa vedeti despre ce este vb….

ALIN 16 mai 2012 at 0:51

De ce nu are Alba Iulia locuri de munca, domnule Roman?Va spun eu…Pt ca Hava si ai lui au interese sa nu atraga investitorii straini.Batranii nu au bani pt medicamente, bugetarii au salariile injumatatite.De ce? din cauza guvernarii dezastruoase a PDL.Iar Hava trebuie sa fie asociat de catre locuitorii orasului, cu unul dintre liderii PDL!

Ovidiu 16 mai 2012 at 7:04

Deja e penibilitate maxima, chiar nu se mai poate cu asemenea minciuni, ce draqu crezi ca suntem niste timpiti, doar oligofrenii si retardatii te pot crede cu asemenea promisiuni. Tu faci locuri de munca, cate ai facut pana acuma?

Costel* 16 mai 2012 at 10:50

Nu a avut loc de Hava care in 16 ani de mandat a creat cu manuta dumnealui exact 16 locuri de munca!

EU 16 mai 2012 at 7:06

Atanasiu cat a fost ministru de ce nu o dat de lucru la Cugireni??

dolfi 16 mai 2012 at 8:05

bravo georgica… ai descris toata clasa politica de dupa 1989. Astia nu trebuie ucisi rapid… trebuie torturati cat mai mult!

Badia 16 mai 2012 at 9:37

Mergeti si mai cititi, mai documentati-va! Are dreptate Oanea. Urmariti televiziuneas lui Felix Motanul si veti vedea ca au cam lasat din critici. Stiu ei ce stiu.

lala band 16 mai 2012 at 9:03

domnu florinel roman nu te-ai saturat sa fii tot prin ziare si reviste …ca noi cei care mai citim presa ne-am cam saturat de moaca matale….nu vrei cumva ca primarul unui oras sa te si stearga la cur sau sa iti dea sa mananci, sa te spele,sa te duca la servici dimineata ” asta daca tu stii ce e ala servici ca noi te vedem doar prin ziar ” aaa sa nu uit poate ai vrea ca primarul sa iti preia si indatoririle de sot ca mno poate tu nu mai poti…primarul pe care il tot blamezi din cate stiu ia dat de lucru in parlament lu nea Potor sa poata lua leafa si sa doarma ..app…dupa data de 10 iunie ai grija ca trebuie sa te adresezi tot cu ..domnul Primar Mircea Hava

cetatean ... 16 mai 2012 at 11:48

@ardelene34 …esti doar un animicstiutor, cu limbaj de BUG Mafia … ce e cu-adevarat nostim,este faptul ca o sa ai TOTUSI un job SI SUFICIENT TIMP inca 4 ani de acum incolo … sa-l in juri pe Hava SI PDL-UL…care, oricat ai latra tu degeaba, va reiesi PRIMAR … Ti-am mai replicat eu, ca se pare ca esti foarte informat de ce fac altii gresit, daR cand vine vorba de ce ai face tu si mai mult de ceea ce ai realizat tu pana acum, miros doar PUSTIETATE …Get a life man !!!!

Besnik 16 mai 2012 at 12:57

Viitoarea administrație USL va lua măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri privat: reducerea numărului de taxe care duc la birocraţie şi la corupţie. Reducerea fiscalităţii va fi corelată cu măsuri cu impact pozitiv asupra bugetului: reducerea cheltuielilor. Dorim ca locurile de munca sa fie într-o continua creștere, micii întreprinzători sa își poate dezvolta afacerile, iar banii atrași in județul Alba, sa rămână în județ pentru a creste bunăstarea populației.

Badia 16 mai 2012 at 20:23

Citez: „iar banii atrași in județul Alba, sa rămână în județ pentru a creste bunăstarea populației” Asa mi-as dori si eu, dar, fiindca exista un DAR, intreb si eu ca tot romanul impartial: cum se va face cresterea economica daca onor Guvernul USL a si luat banii de la investitii si i-a mutat spre protectia sociala? Crezi ca lourile de munca se fac cu protectie sociala. Eu nu contest ca pot fi angajate unele persoane pentru a ingriji batranii sau persoane cu dizabilitati, dar de unde ii platesti daca nu ai dezvoltare prin investitii?

E.Z. 16 mai 2012 at 13:47

Noul guvern deschide conducta angajărilor în sectorul bugetar. Cadoul pentru clienții politici: posturi în misiunile diplomatice.Cati informatori si securisti asteapta, oare, la coada?
Intretimp cursul leului continua sa coboare. Totusi, dupa propaganda usl, ne simtim tot mai bine, nu-i asa, popor?

Badia 16 mai 2012 at 15:25

Nu ma mir. In dortinta lor de a prinde un mandat cat de cat confortabil astia sunt in stare sa ne trimita inapoi cu cel putin 4 ani. Unde ai vazut sa se sisteze investitiile pentru a dirija banii in sectorul social. Care este rezultanta? Crestere economica zero siun somaj mai mare. Multumesc USL sda ma faci din zi in zi sa ma gandesc tot mai des la emigrare.

Aurelian 16 mai 2012 at 15:58

Te astept in Spania la Castellon de la Plana si te ajut la instalare.

Cetăţeanul onest 16 mai 2012 at 13:55

Domnule Rroman , pentru că eşti toată ziua online ,te rog să ne spui şi nouă potenţialilor votanţi cu ce te ocupi totuşi . Constat că ai mult timp liber astfel că îndeplineşti zicala care spune că : Tu le cânţi , tu le descânţi. La articolele de doi lei vii cu comentarii aşişderea , sub diferite pseudonime , dar care emană acelaşi comportament îngrijorător pentru noi electoratul .

un alegator 16 mai 2012 at 18:12

Un lucru este cert .Daca pierde USL alegerile in Alba le va pierde pe mana astuia ,Florin Roman.Pacat.

Aurelian 16 mai 2012 at 20:17

Votati primarul nostru Mircea Hava, sigur sustinut de TRAIAN BASESCU!

Ion 16 mai 2012 at 21:59

Mai mincinosule, continua asa ca nu faci altceva decat sa ajuti PDL-ul. Putina minte, mititel om.

Bogdan 17 mai 2012 at 10:00

Domnule Roman,o alta cauza care este responsabila de dezastrul economic din Judetul Alba este si lipsa de unitate intre oamenii de afaceri(controlati politic) din judetul nostru,sunt invrasbiti unul impotriva altuia de catre cine credeti,tot de mediul politic,mai exact de interesele voastre indiferent de culoarea politica.In concluzie lupta voastra politica este de vina pentru dezastrul din Judetul Alba si implicit si din Alba Iulia.

Comentariile sunt oprite