Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Datorită dialogului la distanță avut cu domnul primar, situația la Bazinul Olimpic s-a clarificat

Publicat

în

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la sediul PNL Alba, Florin Roman a readus în discuție subiectul Bazinului Olimpic din Alba Iulia. Acesta a prezentat un scurt istoric al declarațiilor făcute de conducerea primăriei pe acest subiect, a precizat suma cu care administrația locală trebuie să cofinanțeze acest proiect și a anunțat că pe cale administrativă a solicitat o întâlnire cu Mircea Hava, pentru a discuta proiecte importante pentru Alba Iulia și județ (Bazinul Olimpic, Sala polivalenta, Alba Iulia Capitală Europeană, șamd.)

“Sper să fie ultima dată când intervin pe acest subiect (n.a Bazinul Olimpic), dar Guvernul USL a fost acuzat că nu dă bani pentru continuarea lucrărărilor de reabilitare la  Bazinul Olimpic, ceea ce am dovedit că este neadevărat. Am fost astăzi să verific stadiul acestor lucrări și se muncea la placarea cuvei bazinului. Au fost aduse turbosuflante, iar astfel problema temperaturii din incinta clădirii a fost rezolvată” a spus vicepreședintele CJ Alba.

Electrica Furnizare Discount

Roman a făcut un scurt “film” al scandalului declarațiilor legate de Bazinul Olimpic din Alba Iulia, citând din presa locală mai multe afirmații ale primarului Mircea Hava și purtătorului de cuvânt al Primăriei și dorind astfel să demonstreze “dublul limbaj” al acestora, de dinainte și de după alegerile locale. Este vorba despre faptul că, în campania electorală primăria își asuma reabilitarea bazinului, iar după alegeri acuza Guvernul USL că nu mai finanțează investiția. (vezi video)

Legat de cofinanțarea lucrărilor, de către Primăria Alba Iulia, vicele CJ a prezentat devizul nr. 301 din 24 ianuarie 2013, făcut de Compania de Investiții (CNI), privind consolidarea clădirii Bazinului Olimpic, în care este specificată suma de 474.197.97 lei, pe care administrația locală trebuie să o plătească în calitate de cofinanțator al investiției. Un alt deviz, ce prevedea o valoare inițială mai mică, comunicată de CNI primăriei în octombrie 2012, avea semnătura primarului Mircea Hava.

“Mă deranjează faptul că se spun doar jumătăți de măsură. Noi am spus că primăria trebuie să își achite partea de cofinanțare. La acel moment am fost făcuți <<albie de porci>>, spunânduni-se că nu avem habar despre ce vorbim.

Este obligatoriu să se adopte proiectul de hotătâre privind aprobarea sumei de cofinanțare la investiția pentru reabilitarea Bazinului Olimpic, pentru a nu mai fi puse în pericol lucrările  la acest obiectiv”, a mai spus Roman.

Liberalul a făcut apoi o trecere în revistă asupra reglementărilor legislative privind finanțarea pentru reabilitarea bazinelor de înot. Acesta a precizat că inițial Guvernul Tăriceanu a emis o Ordonanță de Guvern, prin care finanțarea se făcea integral de la bugetul de stat. A urmat apoi o altă reglementare a Guvernului PD-L, care hotărâse ca banii să provină de la bugetul de stat, bugetul local și alte surse, ca în final, Guvernul Boc să  decidă ca primăriile să asigure cofinanțate în valoare de minim 30% din valoarea lucrărilor.

Este important ca și Mircea Hava să înțeleagă că este în opoziție cu Guvernul, dar o colaborare cu noi (n.a. PNL) la nivel local este binevenită. Nu se poate avea o colaborare, dacă „se aruncă pisica” când nu îți convine în curtea celuilalt. Eu sper doar că primarul a fost dezinformat.

Am solicitat pe cale administrativă o întîlnire cu domnul primar și sper să ne întâlnim în zilele următoare, pentru a discuta legat de mai multe proiecte de investiții importante pentru comunitatea locală și județeană”, a subliniat  Florin Roman.

Publicitate

Politică Administrație

Un pas spre ȘTRANDUL mult așteptat : lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares, din Alba Iulia, au fost demarate

Publicat

în

Un pas spre ȘTRANDUL mult așteptat : lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares, din Alba Iulia, au fost demarate

„Am început lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares. La acest moment aici nu există rețea de canalizare, locuitorii din zonă folosind fosele septice ca alternativă. Împreună cu partenerii noștri de la SC APA CTTA SA Alba Iulia vom urmări executarea lucrărilor cu tehnologii și materiale noi, care să asigure o calitate ridicată a rețelei și o durată de viață mai mare a acesteia.

În total va fi vorba despre aproximativ 1060 m de rețea de canalizare, la care se adaugă evident racordurile și căminele necesare. O parte din rețeaua de canalizare, în lungime de 292 m, va deversa în căminul existent în B-dul Republicii (subtraversarea în lungime de 13 m se va executa prin foraj), iar o parte de rețea, în lungime de 768m, va deversa în căminul existent pe strada Gârda.
Prin proiect sunt propuse si realizarea racordurilor de canalizare în lungime totală de 120 m, inclusiv racordul de canalizare pentru viitorul ștrand de lângă Bazinul Olimpic.

Electrica Furnizare Discount

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 29.06.2021, după ce au fost făcute și exproprierile necesare în zonă, iar valoarea contractului pentru lucrările privind canalizarea este de 1.951.521,60 lei cu TVA. Firma care va executa lucrările este SC AWE INFRA SRL Turda și îmi doresc o mobilizare adecvată, un raport corect și un disconfort cât mai mic pentru locuitorii din zonă. Fac un apel și la înțelegerea riveranilor pentru perioada următoare.

Introducere a canalizării este doar prima etapă în modernizarea străzii Alcala de Henares și crearea unei rute alternative la Calea Moților, pentru locuitorii din cartierele Micești și Orizont, cu descărcare la bazinul olimpic și în zona Gheorghe Șincai.
Lucrăm pentru Dumneavoastră și rezolvăm, rând pe rând, toate problemele.” transmite primarul Gabriel Pleșa prin intermediul mediului de socializare

Citește mai mult

Politică Administrație

AUR inițiază o lege anti-LGBT similară cu cea adoptată de Ungaria și criticată vehement de Comisia Europeană

Publicat

în

AUR inițiază o lege anti-LGBT similară cu cea adoptată de Ungaria și criticată vehement de Comisia Europeană

AUR inițiază demersurile pentru elaborarea unui legi care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex”, în urma consultării efectuate în rândul membrilor și simpatizanților săi. „Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta”, transmite George Simion într-un comunicat.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Electrica Furnizare Discount

„AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR. Biroul de presă al Alianței pentru Unirea Românilor

Ungaria a adoptat legea care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor

Ungaria a adoptat în luna iunie un text de lege care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.

Amendamentul a fost aprobat de 157 de deputaţi, între care cei ai partidului Fidesz la guvernare, în timpul unei sesiuni parlamentare transmise în direct la televiziune.

Comisia Europeană declanșează proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei, pentru modul în care tratează problemele LGBT

Comisia Europeană va declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei din cauza legislației anti-LGBT și a felului în care tratează aceste minorități, informează un comunicat de presă al CE. Budapesta și Varșovia vor avea două luni la dispoziție pentru a răspunde procedurilor inițate de Bruxelles.

Comisia Europeană a decis să înceapă procedurile legale împotriva noii legi anti-LGBTQ+ din Ungaria, anunță CE într-un comunicat. Este vorba de două proceduri separate de infringement, care vor stabili un termen de două luni pentru ca Ungaria să furnizeze un răspuns.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): Roșia Montană în UNESCO – decizie istorică pentru salvarea patrimoniului României

Publicat

în

Comitetul Patrimoniului Mondial a decis, marți, includerea peisajului cultural minier de la Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este o decizie istorică și o victorie a tuturor celor care au luptat, prin implicare civică, pentru a salva o comoară inestimabilă a României: situl minier de la Roșia Montană.

Conform experților, Peisajul Cultural Minier Roșia Montană reprezintă „cel mai semnificativ, extins și divers din lume, datând din perioada ocupației romane a Daciei (106-127 î.Hr.)”. În plus, conține „cel mai reprezentativ exemplu de minerit subteran aurifer din lume”.

Acesta este momentul în care Roșiei Montane și Munților Apuseni li se oferă șansa reală de dezvoltare sustenabilă, cu accent pe valorificarea patrimoniului cultural și natural extraordinar. De acum, va fi mult mai ușor de accesat finanțări pentru protejarea patrimoniului și investiții în activități economice, care să pună în valoare vechile galerii romane și peisajul minier al localității. Problemele localității Roșia Montană, adâncite în ultimii 30 de ani de interese politice, nu se vor rezolva peste noapte, dar cu multă muncă și proiecte serioase, sub monitorizarea atentă a specialiștilor UNESCO, această zonă poate înflori. Roșia Montană va avea astfel o dezvoltare sustenabilă pe termen lung, fără impactul dezastruos pe care l-ar fi avut asupra mediului un proiect minier. În Europa și în lume sunt mii de exemple de comunități care prosperă de pe urma patrimoniului cultural și natural de care dispun.

Este mult de muncă, cu atât mai mult cu cât Comisia UNESCO a înscris situl de la Roșia Montană și în Lista Patrimoniului Mondial în Pericol, recunoscându-se vulnerabilitatea vestigiilor istorice și necesitatea luării de măsuri urgente de protecție.

Uniunea Salvați România a reușit să ducă până la capăt promisiunea asumată în fața tuturor celor care au luptat civic, chiar și prin proteste de stradă, pentru a salva patrimoniul cultural și istoric de la Roșia Montană. Uniți și consecvenți în decizii, am reușit să salvăm Roșia Montană și astfel sperăm că decizia istorică a comisiei UNESCO va spulbera toate interesele politice și clientelare din jurul acestei localități.

Jugul care sugruma Roșia Montană a fost rupt! De acum, această localitate poate să își decidă dezvoltarea sustenabilă, protejându-și cea mai mare comoară pe care o deține: patrimoniul cultural minier, care este oficial înscris și în patrimoniul umanității.

 

Beniamin Todosiu,

Deputat USR de Alba.

 

 

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea