Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Florin Roman: Datorită dialogului la distanță avut cu domnul primar, situația la Bazinul Olimpic s-a clarificat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la sediul PNL Alba, Florin Roman a readus în discuție subiectul Bazinului Olimpic din Alba Iulia. Acesta a prezentat un scurt istoric al declarațiilor făcute de conducerea primăriei pe acest subiect, a precizat suma cu care administrația locală trebuie să cofinanțeze acest proiect și a anunțat că pe cale administrativă a solicitat o întâlnire cu Mircea Hava, pentru a discuta proiecte importante pentru Alba Iulia și județ (Bazinul Olimpic, Sala polivalenta, Alba Iulia Capitală Europeană, șamd.)

“Sper să fie ultima dată când intervin pe acest subiect (n.a Bazinul Olimpic), dar Guvernul USL a fost acuzat că nu dă bani pentru continuarea lucrărărilor de reabilitare la  Bazinul Olimpic, ceea ce am dovedit că este neadevărat. Am fost astăzi să verific stadiul acestor lucrări și se muncea la placarea cuvei bazinului. Au fost aduse turbosuflante, iar astfel problema temperaturii din incinta clădirii a fost rezolvată” a spus vicepreședintele CJ Alba.

Roman a făcut un scurt “film” al scandalului declarațiilor legate de Bazinul Olimpic din Alba Iulia, citând din presa locală mai multe afirmații ale primarului Mircea Hava și purtătorului de cuvânt al Primăriei și dorind astfel să demonstreze “dublul limbaj” al acestora, de dinainte și de după alegerile locale. Este vorba despre faptul că, în campania electorală primăria își asuma reabilitarea bazinului, iar după alegeri acuza Guvernul USL că nu mai finanțează investiția. (vezi video)

Legat de cofinanțarea lucrărilor, de către Primăria Alba Iulia, vicele CJ a prezentat devizul nr. 301 din 24 ianuarie 2013, făcut de Compania de Investiții (CNI), privind consolidarea clădirii Bazinului Olimpic, în care este specificată suma de 474.197.97 lei, pe care administrația locală trebuie să o plătească în calitate de cofinanțator al investiției. Un alt deviz, ce prevedea o valoare inițială mai mică, comunicată de CNI primăriei în octombrie 2012, avea semnătura primarului Mircea Hava.

“Mă deranjează faptul că se spun doar jumătăți de măsură. Noi am spus că primăria trebuie să își achite partea de cofinanțare. La acel moment am fost făcuți <<albie de porci>>, spunânduni-se că nu avem habar despre ce vorbim.

Este obligatoriu să se adopte proiectul de hotătâre privind aprobarea sumei de cofinanțare la investiția pentru reabilitarea Bazinului Olimpic, pentru a nu mai fi puse în pericol lucrările  la acest obiectiv”, a mai spus Roman.

Liberalul a făcut apoi o trecere în revistă asupra reglementărilor legislative privind finanțarea pentru reabilitarea bazinelor de înot. Acesta a precizat că inițial Guvernul Tăriceanu a emis o Ordonanță de Guvern, prin care finanțarea se făcea integral de la bugetul de stat. A urmat apoi o altă reglementare a Guvernului PD-L, care hotărâse ca banii să provină de la bugetul de stat, bugetul local și alte surse, ca în final, Guvernul Boc să  decidă ca primăriile să asigure cofinanțate în valoare de minim 30% din valoarea lucrărilor.

Este important ca și Mircea Hava să înțeleagă că este în opoziție cu Guvernul, dar o colaborare cu noi (n.a. PNL) la nivel local este binevenită. Nu se poate avea o colaborare, dacă „se aruncă pisica” când nu îți convine în curtea celuilalt. Eu sper doar că primarul a fost dezinformat.

Am solicitat pe cale administrativă o întîlnire cu domnul primar și sper să ne întâlnim în zilele următoare, pentru a discuta legat de mai multe proiecte de investiții importante pentru comunitatea locală și județeană”, a subliniat  Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea