Ziarul Unirea

Florin Roman: Datorită dialogului la distanță avut cu domnul primar, situația la Bazinul Olimpic s-a clarificat

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la sediul PNL Alba, Florin Roman a readus în discuție subiectul Bazinului Olimpic din Alba Iulia. Acesta a prezentat un scurt istoric al declarațiilor făcute de conducerea primăriei pe acest subiect, a precizat suma cu care administrația locală trebuie să cofinanțeze acest proiect și a anunțat că pe cale administrativă a solicitat o întâlnire cu Mircea Hava, pentru a discuta proiecte importante pentru Alba Iulia și județ (Bazinul Olimpic, Sala polivalenta, Alba Iulia Capitală Europeană, șamd.)

“Sper să fie ultima dată când intervin pe acest subiect (n.a Bazinul Olimpic), dar Guvernul USL a fost acuzat că nu dă bani pentru continuarea lucrărărilor de reabilitare la  Bazinul Olimpic, ceea ce am dovedit că este neadevărat. Am fost astăzi să verific stadiul acestor lucrări și se muncea la placarea cuvei bazinului. Au fost aduse turbosuflante, iar astfel problema temperaturii din incinta clădirii a fost rezolvată” a spus vicepreședintele CJ Alba.

ELIT

Roman a făcut un scurt “film” al scandalului declarațiilor legate de Bazinul Olimpic din Alba Iulia, citând din presa locală mai multe afirmații ale primarului Mircea Hava și purtătorului de cuvânt al Primăriei și dorind astfel să demonstreze “dublul limbaj” al acestora, de dinainte și de după alegerile locale. Este vorba despre faptul că, în campania electorală primăria își asuma reabilitarea bazinului, iar după alegeri acuza Guvernul USL că nu mai finanțează investiția. (vezi video)

Legat de cofinanțarea lucrărilor, de către Primăria Alba Iulia, vicele CJ a prezentat devizul nr. 301 din 24 ianuarie 2013, făcut de Compania de Investiții (CNI), privind consolidarea clădirii Bazinului Olimpic, în care este specificată suma de 474.197.97 lei, pe care administrația locală trebuie să o plătească în calitate de cofinanțator al investiției. Un alt deviz, ce prevedea o valoare inițială mai mică, comunicată de CNI primăriei în octombrie 2012, avea semnătura primarului Mircea Hava.

“Mă deranjează faptul că se spun doar jumătăți de măsură. Noi am spus că primăria trebuie să își achite partea de cofinanțare. La acel moment am fost făcuți <<albie de porci>>, spunânduni-se că nu avem habar despre ce vorbim.

Este obligatoriu să se adopte proiectul de hotătâre privind aprobarea sumei de cofinanțare la investiția pentru reabilitarea Bazinului Olimpic, pentru a nu mai fi puse în pericol lucrările  la acest obiectiv”, a mai spus Roman.

Liberalul a făcut apoi o trecere în revistă asupra reglementărilor legislative privind finanțarea pentru reabilitarea bazinelor de înot. Acesta a precizat că inițial Guvernul Tăriceanu a emis o Ordonanță de Guvern, prin care finanțarea se făcea integral de la bugetul de stat. A urmat apoi o altă reglementare a Guvernului PD-L, care hotărâse ca banii să provină de la bugetul de stat, bugetul local și alte surse, ca în final, Guvernul Boc să  decidă ca primăriile să asigure cofinanțate în valoare de minim 30% din valoarea lucrărilor.

Este important ca și Mircea Hava să înțeleagă că este în opoziție cu Guvernul, dar o colaborare cu noi (n.a. PNL) la nivel local este binevenită. Nu se poate avea o colaborare, dacă „se aruncă pisica” când nu îți convine în curtea celuilalt. Eu sper doar că primarul a fost dezinformat.

Am solicitat pe cale administrativă o întîlnire cu domnul primar și sper să ne întâlnim în zilele următoare, pentru a discuta legat de mai multe proiecte de investiții importante pentru comunitatea locală și județeană”, a subliniat  Florin Roman.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

4 Comentarii

Aurelian 28 ianuarie 2013 at 16:57

Florin Roman: Datorită avut cu domnul primar, situația la Bazinul Olimpic s-a clarificat!
Asa se intampla, daca Piticul Atomic, prefera sa isi faca siesta in scorburi, poate avea doar „dialog la distanță” !

mda 29 ianuarie 2013 at 9:46

Poate are motive sa refuze un dialog cu dvs. ma gandesc la atacurile din perioada campaniei electorale, de pa urma carora am ramas cu un gust amar. Cred ca nici dvs. nu ati fi dorit o intalnire cu un om care v-ar jigni prin presa, radio, etc. De aceea trebuia sa vorbiti despre proiecte si sa nu jigniti, trebuia sa lasati un loc de buna ziua, pentru ca in viata nu stii niciodata peste cine dai. Va urez succes!

andri popa 29 ianuarie 2013 at 17:45

Daaa, măi **salvatore de la patria** noroc cu tine, că dacă nu rămâneam încurcaţi!!! şi fără bazin şi fără polivalentă şi fără cetate, care nu-i aşa, voi aţi renovat-o, tu si potor, că doar voi v-aţi făcut afişe electorale cu cetatea!!! JA LA CĂRUŢĂ LEPRELOR!!!

cl 29 ianuarie 2013 at 18:04

datorita dialogului la distanta mananci kkt cu polonicu bai raman.

Comentariile sunt oprite