Ziarul Unirea

FLORIN ROMAN: Cinematograful 3D, proiectul Consiliului Județean Alba, va fi funcțional, cel mai probabil, din octombrie

Proiectul  Consiliului Județean Alba de a transforma sala de la Teatrul de Păpuși “Prichindel” Alba Iulia într-una multifuncțională, cu cinematograf 3D, sală de conferințe și spectacole ar putea fi materializat în luna octombrie a acestui an.

Anunțul a fost făcut vineri, 1 martie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL Alba de către vicepreședintele Consiliului Județean Alba Florin Roman. Acesta a explicat că s-a întâlnit pentru o primă serie de discuții cu reprezentantii unei firme de specialitate, care au realizat cel putin 10 cinematografe 3D in tara, in spatii din teatre sau mall-uri, cu care au discutat despre modul de implementare a solutiilor tehnice, dar si despre parteneriatul cu producatorii de filme, astfel incat, atunci cand un film din box-office rulează intr-un cinematograf din Bucuresti sau Cluj, să poată fi văzut  in acelasi timp si la Alba Iulia.

ELIT

„Eu cred că va fi o treabă foarte frumoasă, ne propunem să o finalizăm cel târziu până în luna octombrie pentru că vine Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. Depinde și dacă licitația va fi contestată, situație în care ne va fi foarte greu să finalizăm lucrările până la sfârșitul acestui an”, a declarat Roman.

Suma de 800.000 de lei, reprezentând banii necesari realizării acestei investiții a fost deja alocată și votată odată cu adoptarea bugetului județean. Urmează doar ca și Consiliul Județean Alba să lanseze o licitație publică pentru atribuirea contractului de modernizare a săli din incinta Teatrului de Păpuși „Prichindel”, gazda cinematografului.

Singurele situații care ar putea prelungi termenul de realizare a investiției este, potrivit lui Florin Roman, o eventuală contestare a licitației sau amânarea licitației în cadrul sistemului electronic SEAP. Ambele variante țin de proceduri tehnice specifice licitațiilor cu finanțări din bani publici.

Viitoarea sală va deservi toți copiii din județ, care vor putea veni cu clasa, pentru a participa atât la spectacolele de teatru pentru copii, ca și până acum, cât și la filmele care vor rula pentru ei. Prețul pentru grupurile de elevi organizate, va fi unul special.

De exemplu în cazul unei investiții similare ce funcționează deja la Călărași, prețul biletelor la cinematograf sunt de aproximativ 12 lei pentru adulți, 6 lei pentru copii, iar pentru grupurile organizate 4 lei pentru un bilet. Acolo au avut în prima lună undeva la 1.500 de spectatori, iar  în cea de a doua lună, peste 3.500”, a precizat Florin Roman.

Acest proiect va continua să aibă Teatrul Prichindel in centrul activitatii iar partea de cinematograf ca si alternativă. Sala isi va pastra cel mai probabil numarul de locuri (140), iar în prima fază, până va fi finalizat Teatrul de Proiecte de lângă Catedrala Reântregirii, activitatea principală la Teatrul de Păpuși „Prichindel rămân spectacolele pentru copii. (…) Ieri am avut discuții cu reprezentanții teatrului “Prichindel” și cu cei de la firma care a realizat astfel de investiții, cinematografe 3D, în 12 orașe din țară. Am discutat cu ei pentru că au făcut investiții în orașe de mărimea noastră, la Călărași, la Deva, în săli similare. Au fost să vadă din punct de vedere tehnic ce se poate face. Noi solicităm o sală de categoria I. Sala va deservi toți copiii din județ, pentru că intenționăm să aducem copii de la toate școlile din Alba”, a mai spus vicele CJ Alba.

foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

COMUNICAT DE PRESĂ| Florin Roman, deputat PNL de Alba: 50 de kilometri de covor asfaltic licitat pentru DN 75

17.868.799 lei, fără TVA este suma totala alocată de Regionala Cluj a CNAIR, pentru frezarea și turnarea covorului asfaltic pe… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

maximilian 1 martie 2013 at 15:13

sa o vedem si pe asta 🙂 faceti cinematograf in locul bazinului, si asa acolo nu o sa terminati veci lucrarile, si asta numai datorita „bunavointei” puterii ( pnl-psd )

gaspar 1 martie 2013 at 15:58

🙂

ilie 1 martie 2013 at 20:35

Dupa 60 de ani de fiintare a singurei institutii de spectacol in aceiasi locatie,Teatrul de papusi Prichindel nu a putut fi desfintat nici de regimul comunist,nici de cei 22 de ani grei ai tranzitiei dar acum partidul liberal face ceea ce stie cel mai bine sa faca,desfinteaza teatre,fabrici(vezi anii 1996-2000),scoli,spitale si distruge singurul lacas de cultura pentru cei mici,pentru a face loc unei mode trecatoare si de prost gust.Sper sa le dea Dumnezeu minte celor ce trebuie sa decida si sa nu aprobe aceasta aventura riscanta si dubioasa.

ilie 4 martie 2013 at 20:36

Hava a desfintat 2 terenuri de sport,prin manevre de culise,minciuni si inselarea locuitorilor orasului.Cel de langa policlinica mintind ca fac o piata moderna si de fapt a dat un pamant ultracentral sustinatorului basist Pascu,iar cel de la Mecanica l-a ras mintind ca modernizeaza cel de la Unirea,fapt ce nu s-a realizat niciodata.Acum vor sa desfinteze un Teatru,de altfel singurul din judet, care are o istorie de 61 de ani,pentru a face un cinema de fite care sunt sigur ca nu va aduce cultura si bun simt sau educatie civica cuiva.Si nici intr-un caz nu va dainuii 60 de ani,de asta sunt sigur.

Comentariile sunt oprite