Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FLORIN ROMAN: Cinematograful 3D, proiectul Consiliului Județean Alba, va fi funcțional, cel mai probabil, din octombrie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul  Consiliului Județean Alba de a transforma sala de la Teatrul de Păpuși “Prichindel” Alba Iulia într-una multifuncțională, cu cinematograf 3D, sală de conferințe și spectacole ar putea fi materializat în luna octombrie a acestui an.

Anunțul a fost făcut vineri, 1 martie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL Alba de către vicepreședintele Consiliului Județean Alba Florin Roman. Acesta a explicat că s-a întâlnit pentru o primă serie de discuții cu reprezentantii unei firme de specialitate, care au realizat cel putin 10 cinematografe 3D in tara, in spatii din teatre sau mall-uri, cu care au discutat despre modul de implementare a solutiilor tehnice, dar si despre parteneriatul cu producatorii de filme, astfel incat, atunci cand un film din box-office rulează intr-un cinematograf din Bucuresti sau Cluj, să poată fi văzut  in acelasi timp si la Alba Iulia.

„Eu cred că va fi o treabă foarte frumoasă, ne propunem să o finalizăm cel târziu până în luna octombrie pentru că vine Festivalul de Teatru de la Alba Iulia. Depinde și dacă licitația va fi contestată, situație în care ne va fi foarte greu să finalizăm lucrările până la sfârșitul acestui an”, a declarat Roman.

Suma de 800.000 de lei, reprezentând banii necesari realizării acestei investiții a fost deja alocată și votată odată cu adoptarea bugetului județean. Urmează doar ca și Consiliul Județean Alba să lanseze o licitație publică pentru atribuirea contractului de modernizare a săli din incinta Teatrului de Păpuși „Prichindel”, gazda cinematografului.

Singurele situații care ar putea prelungi termenul de realizare a investiției este, potrivit lui Florin Roman, o eventuală contestare a licitației sau amânarea licitației în cadrul sistemului electronic SEAP. Ambele variante țin de proceduri tehnice specifice licitațiilor cu finanțări din bani publici.

Viitoarea sală va deservi toți copiii din județ, care vor putea veni cu clasa, pentru a participa atât la spectacolele de teatru pentru copii, ca și până acum, cât și la filmele care vor rula pentru ei. Prețul pentru grupurile de elevi organizate, va fi unul special.

De exemplu în cazul unei investiții similare ce funcționează deja la Călărași, prețul biletelor la cinematograf sunt de aproximativ 12 lei pentru adulți, 6 lei pentru copii, iar pentru grupurile organizate 4 lei pentru un bilet. Acolo au avut în prima lună undeva la 1.500 de spectatori, iar  în cea de a doua lună, peste 3.500”, a precizat Florin Roman.

Acest proiect va continua să aibă Teatrul Prichindel in centrul activitatii iar partea de cinematograf ca si alternativă. Sala isi va pastra cel mai probabil numarul de locuri (140), iar în prima fază, până va fi finalizat Teatrul de Proiecte de lângă Catedrala Reântregirii, activitatea principală la Teatrul de Păpuși „Prichindel rămân spectacolele pentru copii. (…) Ieri am avut discuții cu reprezentanții teatrului “Prichindel” și cu cei de la firma care a realizat astfel de investiții, cinematografe 3D, în 12 orașe din țară. Am discutat cu ei pentru că au făcut investiții în orașe de mărimea noastră, la Călărași, la Deva, în săli similare. Au fost să vadă din punct de vedere tehnic ce se poate face. Noi solicităm o sală de categoria I. Sala va deservi toți copiii din județ, pentru că intenționăm să aducem copii de la toate școlile din Alba”, a mai spus vicele CJ Alba.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea