Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Florin Istrate, la CSM Unirea Alba Iulia, achiziție importantă pentru Gherman | ”Alb-negrii” îl testează pe portarul Solomon

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSM Unirea Alba Iulia îl înregimentează pe mijlocașul Florin Istrate, fotbalist care în ultimele două sezoane a evoluat la Unirea Ungheni, colegă în Seria 9 cu formațiile din Alba.

În vârstă de 34 de ani, Istrate este la a doua aventură la gruparea albaiuliană, precedenta fiind 6 luni, în a doua parte a anului 2012, când “alb-negrii” evoluau în Liga 2, ultima stagiune petrecută pe a doua scenă, sub comanda lui Stelian Gherman, printre coechipierii de atunci figurând și Mircea Oprea, actualul secund. În primăvara anului viitor, Unirea Alba Iulia arunca prosopul și s-a retras în retur, din motive financiare.

O mutare extrem de interesantă în plan ofensiv pentru CSM Unirea Alba Iulia, aducerea experimentatului fotbalist, care poate evolua atât în zona mediană, cât și în flancuri. Istrate s-a și prezentat la antrenamentele noii echipe, în linii mari s-a înțeles cu CSM Unirea Alba Iulia, însă trebuie să aștepte documentele de rezilire a contractului cu formația din Mureș. În 2017, Istrate a mai avut o experiență scurtă, tot în eșalonul terț, la Performanța Ighiu.

Până în prezent, albaiulienii i-au achiziționat în intersezon pe Boldea (Metalurgistul Cugir, liber), T. Suciu (liber, Academia Puskas), Harfaș (liber, Unirea Constanța), Al. Stoian și Val. Stanciu (Dinamo, împrumut), Vomir, R. Nistor și D. Nistor (“U” Cluj, împrumutați), G. Mureșan (Sănătatea Cluj), Pauletti (ex-Dinamo).

Pe de altă parte, uniriștii continuă se testeze jucători, în probe fiind printre alții portarul Paul Solomon (n. 2004), care a activat în Anglia, la academia clubului Watford FC. A rămas deocamdată A. Ivan (Concordia Chiajna, 24 de ani), renunțându-se la Chirițoiu, testat în amicalul cu SCM Zalău. Debutul sezonul va avea loc în 26 august, în deplasare cu nou promovata ACS Mediaș, iar ultimul test, sâmbătă, în Sălaj, returul duelului de pe “Cetate”.

Foto: Pixel ProSport


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea