Rămâi conectat

Actualitate

Florin Cîțu, despre majorarea salariului minim: „A fost ușor să cădem de acord că trebuie să crească”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Cîțu, despre majorarea salariului minim: „A fost ușor să cădem de acord că trebuie să crească”

Florin Cîțu a declarat în cursul zilei de miercuri faptul că patronatele au fost cele care au cerut creșterea salariului minim, acesta dorind „o formulă transparentă, care să țină cont de condițiile economice”.

”Surprinzător, propunerea creșterii salariului minim a venit în primul rând de la patronate. A fost ușor să cădem de acord că trebuie să crească. La procente încă este o diferență între patronate și sindicate, nu foarte mare, și după ce agreăm formula care să fie folosită în fiecare an vom adopta și creșterea. La patronate cifra propusă pentru creștere era 8%, în partea cealaltă 10%, deci eu zic că putem să ne înțelegem”, a declarat premierul Cîțu la Ploiești.

El a anunțat încă de marți că guvernul ca mări salariul minim, la o zi după ce și PSD ceruse aceeași măsură.

Președintele Confederației Patronale Concordia, Steven van Groningen, a declarat marți că susține creșterea salariului minim cu o formulă clară și predictibilă.

”Concordia dorește ca împreună cu partenerii sociali să stabilească un calendar al creșterilor salariului minim pentru următorii 3-4 ani, după o formulă clară, care să ducă la o creștere a veniturilor angajaților, dar fără a pune o presiune insuportabilă pe companii.

Și o formulă care să fie predictibilă. În opinia noastră, putem agrea cu partenerii sociali o creștere reală anuală fixă care să fie ajustată cu rata inflației și productivitatea.

Concordia a avut anul acesta discuții constante cu ceilalți parteneri sociali reprezentativi la nivel național pentru a stabili calendarul de creștere până în 2024.

Credem că putem ajunge împreună, prin dialog, la o formulă care să poată reprezenta o îmbunătățire a nivelului de trai pentru cei care sunt plătiți cu salariul minim.
În același timp am vrea să înțelegem mai bine situația celor 1,6 milioane de lucrători cu salariul minim din România, pentru a avea o imagine mai pertinentă. Guvernul s-a angajat să ne pună la dispoziție prin ministerele Muncii și de Finanțe datele necesare.

Suntem încrezători că împreună cu partenerii sociali vom negocia o creștere care să compenseze pentru rata inflației și să aducă și ceva în plus într-o formulă care să poată fi replicată în anii viitori, pentru a ne asigura că toți cei care muncesc pot duce un trai decent și companiile pentru care lucrează rămân competitive”, a spus van Groningen.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea