// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Fiul controlează, tatăl administrează: Gestionarea câinilor vagabonzi din Alba pare a fi o afacere a familiei directorului DSVSA

Gestionarea situaţiei câinilor vagabonzi din Alba pare a fi devenit o afacere a familiei directorului Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, scrie Adevărul. În 2017 şi 2018, firmele şi asociaţia în care are interese prin interpuşi Ioan Martin a obţinut contracte de peste jumătate de milion de lei.

Firmele Mart Vet SRL, Clinic Mart Vet SRL şi, mai nou, Asociaţia Adăpostul Meu din Alba sunt toate legate, într-un fel sau altul, direct sau indirect, de numele actualului director general al Direcţiei Sanitar Veterinare Alba, Ioan Martin.

Toate aceste firme au ca obiect de activitate servicii de gestionare a câinilor fără stăpân sau adiacente acestora şi încheiate în ultima perioadă cu primării din Alba.

Având în vedere că de anul trecut legea s-a schimbat şi primăriile nu mai pot încheia contracte pentru gestionarea câinilor fără stăpân cu societăţi comerciale, în 2017 a luat fiinţă Asociaţia ”Adăpostul Meu” din Alba care îi are ca asociaţi pe Martin Ioan (tatăl, doctor veterinar), Martin Diana Olivia (soţia tânărului Ioan Martin, directorul DSV Alba) şi Goron Arsante.

Totodată, soţia directorului DSV Alba figurează în declaraţia de avere a acestuia ca salariată a firmei S.C. Clinic Mart Vet, cu sediul în Ciugud, şi de unde a încasat atât salariu cât şi dividende, semn că este asociată şi în această firmă.

De altfel, în declaraţia de interese completată în 2017, Ioan Martin ”junior” admite că are interese în contracte încheiate de el sau membri ai familiei sale, cu primării din Alba (Alba Iulia, Ciugud, Sebeş, Zlatna, Sîntimbru) prin firmele Clinic Mart Vet şi Mart Vet, fără a preciza valoarea contractelor. Numele tatălui directorului DSV, şi anume seniorul Ioan Martin, de profesie doctor veterinar, care a activat mulţi ani în cadrul DSV Alba deţinând la rândul său funcţii de conducere în cadrul instituţiei, se leagă şi de S.C. Mart Vet SRL.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: ”Fără nicio legătură cu partidul”, liderul PSD Ioan Dîrzu și-a instalat o rudă la șefia unei instituții importante. Cine este noul director al DSV Alba? 

Potrivit declaraţiei de avere a soţiei seniorului, completată în 2017 în calitate de consilier juridic la Instituţia Prefectului Alba, Ioan Martin senior a încasat salariu şi dividende de la S.C. Mart Vet. Pe platforma online de achiziţii publice, Ioan Martin apare ca reprezentant legal atât al Asociaţiei Adăpostul Meu cât şi al SC Mart Vet SRL.

Contracte în valoare de 561.400 cu primăriile din Alba, în 2017 şi 2018 Numai în ultimele săptămâni firmele amintite au prins contracte cu primării din Alba în valoare de 291.000 de lei fără TVA pentru servicii de gestionare a câinilor fără stăpâni. Spre exemplu, Asociaţia Adăpostul Meu Alba a încheiat contracte cu trei primării: Primăria Zlatna – 70.000 de lei fără TVA, Primăria Sebeş – 22.050 de lei fără TVA şi Primăria Gârbova – 42.000 de lei fără TVA. Totodată, Mart Vet a primit, prin încredinţare directă, delegarea gestiunii prin concesiune a serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din comuna Sîntimbru. Contractul, în valoare de 157.410 lei fără TVA, prevede capturarea şi transportarea în adapost a câinilor fără stăpân, precum şi efectuarea tuturor activităţilor/tratamentelor specifice, conform legislaţiei în vigoare şi caietului de sarcini.

Contractul de concesiune a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani. La acestea se adaugă contractul încheiat în luna martie cu Primăria Galda de Jos în valoare de 13.600 de lei. În 2017, Asociaţia a încheiat contracte record cu Primăriile Şona şi Jidvei, care au plătit fiecare câte 96.000 de lei fără TVA pentru capturarea a 240 de câini vagabonzi, adică 400 de lei/bucată. Tot în 2017 Asociaţia Adăpostul Meu din Alba a mai încheiat contracte cu Primăria Ciugud – 40.800 de lei fără TVA şi cu Primăria Şpring – 24.000 de lei fără TVA. Câinii capturaţi sunt transportaţi la ”Adăpostul Meu” amenajat la Lancrăm. În declaraţia de avere a tânărului Martin figurează un teren agricol în suprafaţă de 0,42 ha, cumpărat la Lancrăm, în 2016, împreună cu soţia. În general, tariful perceput per câine variază între 340 – 400 de lei fără TVA.

Sursa Adevărul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Răspunsuri la Fiul controlează, tatăl administrează: Gestionarea câinilor vagabonzi din Alba pare a fi o afacere a familiei directorului DSVSA

  1. Costelis 02.06.2018 la 11:20

    Cuscrii …sogori….fini…asa se face mafia in România!

  2. Cetatean de Alba 02.06.2018 la 15:18

    da , va raspund stimati cetateni ca familia martin a avut si are incontinuare contracte cu diferite primarii din alba iar tanarul directoras dsvsa alba este numit de psd darzu … care cat de curand o sa de a cu subsemnatul .

  3. dolfi 02.06.2018 la 15:54

    Pile Cunostinte Relatii!

  4. Cetatean de Alba 03.06.2018 la 8:05

    ca un bun cetatean contribuabil de alba , dau un pont organelor abilitate sa mearga la primaria alba la don’ mircea si coana ileana k. ei manaresc platile pt. tot ce inseamna c/v facturi catre martin , evident ca o parte din bani se intorceau spre ei .