Firme din Câmpeni și Șona, depistate de inspectorii ITM Alba cu persoane muncind ”la negru„. Sancțiuni de peste 28.000 de lei aplicate săptămâna trecută
Două firme din Alba, una din Câmpeni şi alta din Șona, au fost depistate de inspectorii ITM, săptămâna trecută, având la muncă persoane fără forme legale de angajare. Pentru munca ”la negru”, firma din Câmpeni, care se ocupă cu prelucrarea lemnului, s-a ales cu o amendă de 20.000 de lei, pentru că avea două persoane muncind ”la negru”, iar întreprinderea individuală din Șona a primit avertisment.
În perioada 13-17 iunie 2016, inspectorii ITM Alba au efectuat controale în domeniul relaţiilor de muncă la 34 unităţi comerciale din judeţ, cu un număr total de 627 de angajaţi. În urma controalelor, au fost constatate 95 de deficiențe și aplicate 10 sancțiuni, respectiv 5 amenzi în valoare totală de 24.500 de lei, din care o amendă în cuantum de 20.000 de lei pentru munca nedeclarată și 5 avertismente.
Entităţi sancţionate pentru muncă la negru : 1
1.S.C.ANTOZIN FOREST SRL CIMPENI – prelucrarea lemnului – 2 pers. fara forme legale de angajare-amenda 20.000 lei-art.260 alin.1. lit..e. C.M.;
2.I.I. BIRO LEVENTE MIHAI- SONA- activitati specializate de curatenie- 1 pers. fara forme legale de angajare-avertisment;
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 19 unităţi comerciale şi constatate 35 de deficienţe. Inspectorii ITM au aplicat o amendă în cuantum de 4000 de lei și 5 avertismente. (A.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Angajăm în Alba Iulia bucătar cu experiență și/sau ajutor de bucătar pentru locația noastră din municipiu
Angajăm în Alba Iulia bucătar cu experiență și/sau ajutor de bucătar pentru locația noastră din municipiu Dacă ești pasionat de gătit și îți dorești să lucrezi într-un mediu dinamic, vino să faci parte din echipa noastră! Mai multe detalii se pot afla la numărul de telefon:0729399887 sau 0753364475 Cerințe: Bucătar cu Experiență: -Experiență minimă de […]