Rămâi conectat

Ştirea zilei

Firma Atta Affairs din Alba, aleasă de Ministerul Fondurilor Europene pentru a evalua proiecte și cereri de rambursare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apelarea la experți privați, o nouă masură pentru accelerarea ratei de absorbţie a fondurilor europene!

Guvernul a selectat recent prin Ministerul Fondurilor Europene (MFE) 39 de firme private cu activitati în domeniul recrutării de personal pentru a asigura evaluarea rapidă a proiectelor, a cererilor de rambursare a fondurilor europene depuse de beneficiari, dar si pentru verificarea contractelor de achizitii publice incheiate în cadrul proiectelor finanțate din fonduri comunitare.

Una dintre aceste societăți este S.C. ATTA AFFAIRS S.R.L. din Alba Iulia și aparține unuia dintre cei mai experimentați specialiști în domeniul consultanței privind fondurile europene din țară, economistul și Lect. univ. dr. Szora Atila Tamas. După revoluție, acesta a  fost pentru mai mulți ani director economic la SC BEL AMI SA ALBA IULIA iar din anul 2003 pana in prezent ocupă functia de director la SC ATTA CONSULTING SRL Alba Iulia & SC ATTA AFFAIRS SRL ALBA IULIA.

Selecționarea firmei din Alba Iulia reprezinta o recunoastere a institutiilor din domeniul fondurilor europene pentru  calitatea și seriozitatea serviciilor oferite de cei care lucreaza la această societate.

În perioada imediat următoare vor fi selectaţi experţii propuşi de societăţile comerciale selectate pentru ca aceştia să înceapă să presteze servicii pentru Autorităţile de Management, Organismele Intermediare sau pentru Agenţiile de Dezvoltare Regională. Experţii urmează să fie platiţi din fonduri europene contractate prin intermediul unui proiect pe Programul Operaţional Asistenţă Tehnică.

Guvernul încearcă astfel să evite situaţia în care la sfârşitul acestui an ar urma să piardă 6,5 miliarde de euro din fondurile europene puse la dispoziţia României pentru perioada 2007–2013.

Valoarea totală a serviciilor va depăşi 7,7 milioane de euro, fără TVA, iar ministerul are dreptul să majoreze bugetul în funcţie de fondurile suplimentare care pot fi asigurate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea