Rămâi conectat

Curier Județean

Finanțare pentru 7 noi investiții la Cugir. Peste 28 de milioane de lei atrași în 2022 prin PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orașul Cugir încheie anul 2022 cu aproape 28.900.000 lei atrași prin PNRR. Primăria Cugir a obținut finanțare pentru 7 noi investiții și mai are încă 6 proiecte în evaluare.

Pe lângă cele 13 proiecte europene aflate în implementare în momentul de față, Primăria Cugir a reușit să acceseze sume importante din bugetul destinat Programului Național de Redresare și Reziliență. Chiar astăzi, Primarul Adrian Teban a semnat unul dintre contractele de finanțare câștigate prin PNRR.

În perioada mai-octombrie a.c. administrația locală cugireană a depus la Ministerul Dezvotării, Lucrărilor publice și Administrației un număr de 13 proiecte în valoare totală de 64.608.008 lei. Dintre acestea, șapte proiecte, au trecut de etapele de evaluare și au fost aprobate. Este vorba de investiții în valoare de aproape 28.900.000 pentru amenajarea de puncte de reîncărcare autovehicule electrice, mobilitate urbană verde, reabilitarea moderată a unor clădiri publice și elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană.

Pentru această ultimă investiție, primarul Adrian Teban a semnat astăzi contractul de finanțare pentru actualizarea PUG Cugir în format GIS.

Potrivit edilului „numărul mare de proiecte pe care orașul Cugir le implementează reprezintă un succes, dar și o mare responsabilitate. Principala preocupare pe care o avem este aceea de a ne întări capacitatea administrativă astfel încât să finalizăm toate aceste investiții care, în marea lor majoritate, se derulează simultan.
Reprezintă un efort considerabil atât bugetar, prin cofinanțările pe care le suportăm din bugetul local, cât și administrativ, prin managementul riguros de care trebuie să dăm dovadă. Importantă în această perioadă va fi susținerea pe care ne bazăm din partea oamenilor din Cugir, care trebuie să suporte disconfortul acestei, putem spune, reconstrucții a orașului nostru”.

Concret, Primăria Cugir a reușit să obțină bani prin PNRR pentru finanțarea următoarelor investiții:

-Realizare 6 PUNCTE REÎNCĂRCARE AUTOVEHICULE ELECTRICE- 878.701,95 lei
-Reabilitare clădire cămin Ion D.Lăzărescu Cugir- 7.516.727,82lei
-Reabilitare sală de gimnastică a Liceului Teoretic ”David Prodan”-1.581.926,5 lei
-Reabilitare și creștere eficiență energetică a clădirilor din campusul multifuncțional al liceului teoretic ”David Prodan” Cugir ( corpul C5 (funcțiunea de atelier școală), corpul C6 (funcțiunea cămin elevi) și corpul C7 (funcțiunea de cantină) – 11.472.575,8 lei
-Reabilitare energetică a clădirilor Primăriei Cugir-6.678.369,14 lei
-Actualizarea Planului de mobilitate urbană a Orașului Cugir-97.951,9 lei
-Actualizarea Planului Urbanistic General al Orașului Cugir- 609.161 lei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea