Rămâi conectat

Curier Județean

Finanțare de peste 114 milioane de euro de la UE pentru proiectul ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă în județul Alba, 2014-2020”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fost aprobată finanțarea de către Uniunea Europeana a Proiectului Major: ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 114.079.588 euro (fără TVA). Astfel, Uniunea Europeană va finanța acest proiect cu 86.737.563 euro (fără TVA), la această sumă adăugându-se 13.265.745 euro de la bugetul statului, 2.040.884 euro de la bugetele locale ca beneficiari finali ai investițiilor, iar Beneficiarul proiectului, SC APA CTTA SA Alba, va contribui cu 12.035.397 euro.      

Proiectul cuprinde 3 contracte de servicii, unul de furnizare vehicule operaționale, si 9 contracte de lucrări, prin care se vor realiza investiții în infrastructura de apă și apă uzată, dupa cum urmeaza:

-reabilitarea aductiunilor Galda-Teius-Aiud-Ocna Mures si Galda-Blaj,

-extinderea si reabilitarea aductiunilor Cimpeni-Abrud si Cimpeni-Baia de Aries,

-extindere și reabilitare rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Alba Iulia, localitatea Pâclișa, în aglomerarea Ighiu, localitatea Țelna si în aglomerările Abrud și Baia de Arieș, execuție lucrări pt. extinderea sistemelor de apă în Arieșeni.

-extindere rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Aiud – Lopadea Nouă

-extindere rețele de apă uzată în aglomerarea Unirea – Războieni si in aglomerarea Blaj – Sâncel -extindere/reabilitare sistem de alimentare cu apă în Cistei si  Bucerdea Grânoasa- Crăciunelu de Jos

-construire stații de epurare apă uzată in Abrud si Baia de Arieș, reabilitarea stațiilor de tratare apă potabilă Zlatna și Mihoiești (Cimpeni).

Prin intermediul acestui proiect vor fi continuate actiunile integrate de dezvoltare a sistemelor de apa si apa uzata in aglomerarile cu o populatie cuprinsa intre 2000-10.000 locuitori. Astfel, in ceea ce priveste  alimentarea  cu apa  vor beneficia peste 100.000 de locuitori din aria de deservire a 4 sisteme zonale de alimentare cu apa: Alba, Zlatna, Apuseni si  Arieseni, iar pentru canalizare-epurare circa 23.000 locuitori din 7 aglomerari: Alba Iulia, Ighiu, Aiud-Lopadea Noua, Blaj, Sancel, Abrud, Baia de Aries, Unirea, Razboieni.

În vederea sustinerii acestui proiect major de investitii, SC APA CTTA SA ALBA, anunta intentia de majorare a pretului apei potabile si a tarifului la canalizare, incepand cu 01.01.2018, in baza Strategiei de tarifare pe o perioada de 5 ani aprobata de catre toate Consiliile locale membre, prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea