Rămâi conectat

Sport

Finala Cupei României, prilej de reabilitare: Transalpina Șugag și Sportul Petrești pot câștiga în premieră trofeul județean

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Finala Cupei României de la Galtiu, ce se va juca duminică, 17 iunie, de la ora 18.00, reprezintă ultimul eveniment de seamă al stagiunii fotbalistice 2017-2018, exceptând barajul de promovare în eșalonul terț ce-l va disputa CS Ocna Mureș.

Câștigarea trofeului reprezintă o premieră pentru cele două finaliste, Transalpina Șugag și Sportul Petrești, ce au în acest ultim act prilejul de a reabilita un sezon în care au râvnit la câștigarea Ligii a IV-a, încheiat, însă, pe podium după ce CS Ocna Mureș și-a adjudecat titlul de campioană și a obţinut, implicit, dreptul de reprezentare la barajul de accedere în Liga a 3-a.

* Dan Comșa, spre al treilea trofeu consecutiv

Dan Comșa, oficial al petreștenilor, are posibilitatea să câștige al treilea trofeu la rând, cu echipe diferite, după cele cu Viitorul Sîntimbru (1-0 în finala de la Ocna Mureș tocmai cu Transalpina Șugag) și Șurianu Sebeș, 6-0, la Cugir, cu Viitorul Spicul Daia Română. În fapt, finala de la Galtiu este și o mini-reunire a trupei din “Arini”, dispărută anul trecut, după ce a realizat eventul județean și a promovat în Liga a 3-a, în tabere diferite fiind acum Rahovean (Transalpina), respectiv antrenorul Doru Oancea, alături de Bălaș și Ludwig (Sportul Petrești).

Traseu până în ultimul act: *Transalpina Șugag: 2-0 în deplasare cu Viitorul Spicul Daia Română (optimi), 4-3 cu CS Ocna Mureș (sferturi), 4-0 cu CIL Blaj (semifinale); *Sportul Petrești: 3-0 cu Arieșul Apuseni Baia de Arieș (fără joc) – optimi, 5-1 în deplasare cu Olimpia Aiud (sferturi), 3-1 cu Viitorul Sîntimbru (semifinale). În Liga a 4-a, în duelurile directe s-au impus gazdele, 3-2 la Șugag și 4-1 la Petrești.

Cu excepţia Performanţei Ighiu (2013 şi 2015), în ultimul deceniu, trofeul judeţean a fost adjudecat în fiecare an de altă echipă: CS Zlatna (2009), Mureşul Oarda (2010), Europa Alba Iulia (2011), Arena Alba Iulia (2012), Inter Ciugud (2014), Viitorul Sîntimbru (2016), Șurianu Sebeș (2017).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea