Finala Cupei României, prilej de reabilitare: Transalpina Șugag și Sportul Petrești pot câștiga în premieră trofeul județean

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Finala Cupei României de la Galtiu, ce se va juca duminică, 17 iunie, de la ora 18.00, reprezintă ultimul eveniment de seamă al stagiunii fotbalistice 2017-2018, exceptând barajul de promovare în eșalonul terț ce-l va disputa CS Ocna Mureș.

Câștigarea trofeului reprezintă o premieră pentru cele două finaliste, Transalpina Șugag și Sportul Petrești, ce au în acest ultim act prilejul de a reabilita un sezon în care au râvnit la câștigarea Ligii a IV-a, încheiat, însă, pe podium după ce CS Ocna Mureș și-a adjudecat titlul de campioană și a obţinut, implicit, dreptul de reprezentare la barajul de accedere în Liga a 3-a.

ELIT

* Dan Comșa, spre al treilea trofeu consecutiv

Dan Comșa, oficial al petreștenilor, are posibilitatea să câștige al treilea trofeu la rând, cu echipe diferite, după cele cu Viitorul Sîntimbru (1-0 în finala de la Ocna Mureș tocmai cu Transalpina Șugag) și Șurianu Sebeș, 6-0, la Cugir, cu Viitorul Spicul Daia Română. În fapt, finala de la Galtiu este și o mini-reunire a trupei din “Arini”, dispărută anul trecut, după ce a realizat eventul județean și a promovat în Liga a 3-a, în tabere diferite fiind acum Rahovean (Transalpina), respectiv antrenorul Doru Oancea, alături de Bălaș și Ludwig (Sportul Petrești).

Traseu până în ultimul act: *Transalpina Șugag: 2-0 în deplasare cu Viitorul Spicul Daia Română (optimi), 4-3 cu CS Ocna Mureș (sferturi), 4-0 cu CIL Blaj (semifinale); *Sportul Petrești: 3-0 cu Arieșul Apuseni Baia de Arieș (fără joc) – optimi, 5-1 în deplasare cu Olimpia Aiud (sferturi), 3-1 cu Viitorul Sîntimbru (semifinale). În Liga a 4-a, în duelurile directe s-au impus gazdele, 3-2 la Șugag și 4-1 la Petrești.

Cu excepţia Performanţei Ighiu (2013 şi 2015), în ultimul deceniu, trofeul judeţean a fost adjudecat în fiecare an de altă echipă: CS Zlatna (2009), Mureşul Oarda (2010), Europa Alba Iulia (2011), Arena Alba Iulia (2012), Inter Ciugud (2014), Viitorul Sîntimbru (2016), Șurianu Sebeș (2017).

Dan HENEGAR