Rămâi conectat

Curier Județean

FIFE Zlatna, ediţia a III-a: ateliere de benzi desenate şi desen pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Filmul, cultura şi arta populară au devenit simboluri ale Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna. Un fapt extraordinar este că la ediţiile anterioare au fost prezenţi foarte mulţi copii, care sunt aşteptaţi şi anul acesta. Astfel, pentru micii spectatori, organizatorii FIFE Zlatna au pregătit o serie de suprize.

FIFE ZlatnaAteliere de desen şi benzi desenate pentru copii inspirate din revista de benzi desenate „Legendele Dacilor”, autori Mihai Grăjdeanu, Daniel Roxin, Gabriel Tora şi Mădălina Corina Diaconu. Copiii vor avea ocazia să cunoască pe doi dintre autori şi să poată răsfoi împreună cu ei, revistele şi cărţile din proiectul „Legendele Dacilor” şi Asociaţia Geto Dacii. Cei mai talentaţi copii vor primi din partea Asociaţiei Geto Dacii un exemplar din cartea Dacia Preistorică Ilustrată, însă vor putea achiziţiona contra cost şi revista de benzi desenate „Legendele dacilor”.

În fiecare an, organizatorii acestui festival internaţional de film pregătesc o serie de acţiuni culturale şi spectacole cu tentă populară care încântă şi atrag mii de iubitori ai filmului şi tradiţiilor româneşti.

Cu acest prilej, amintim că FIFE Zlatna se desfăşoară în perioada 5 -7 iunie 2015, în oraşul Zlatna, din judeţul Alba şi a început înscrierea filmelor pe teme etnografice. Până acum s-au înscris în competiţia ediţiei a III-a a FIFE Zlatna filme din Cehia, Turcia şi România. La ediţiile anterioare au fost premiate filme produse atât în România, dar şi în alte state din Europa sau Asia. Competiţia este deschisă atât cineaştilor independenţi ori profesionişti, iar filmele etnografice se pot înscrie, fără taxe de participare, direct pe site-ul festivalului www.etnofilmzlatna.ro.

Coordonator de proiect, Elena Boholţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Seară „incendiară” pentru un bărbat din Cut: A dat foc mașinii fratelui său, a condus băut și fără permis de conducere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Seară „incendiară” pentru un bărbat din Cut: A dat foc mașinii fratelui său, a condus băut și fără permis de conducere Un bărbat de 55 de ani din Cut a fost reținut de polițiști după ce a condus beat și fără permis de conducere și a dat foc mașinii propriului frate. Potrivit IPJ Alba la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea